Chladiaca zmes

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
dekarbon
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Chladiaca zmes

Príspevok od používateľa dekarbon »

Prosím vás chcem si overiť nasledovné informácie o chladiacej zmesi.Vraj je ju potrebné meniť každé 2 roky aby sa zamedzilo korozii kovových častí bloku motoru, a aby predčasne nezostarli gumené hadice chladiaceho systému a nepopraskali nakolko táto chladiaca kvapalina vraj má za ulohu chrániť tieto časti ako ja celý blok motora.A vraj sa má meniť každé dva roky preto lebo aj tie aditíva ktoré su v tej chladiacej zmesi sa časom buď odparia alebo proste stratia svoje vlastnosti a tým pádomsa mení aj bod marzu tejto kvapaliny a keďže by bol bod mrazu nevyhovujuci pre daný typ kvapaliny nakolko existuje G11 a G12 tak by sa mohlo stať ak by zamrzla že by roztrhlo celý blok motora a oprava by vyskočila cenovo niekolkonásobne vyššie než ak by sa kvapalina vymenila každé dva roky?
ďakujem
Juicy
King
King

Re: Chladiaca zmes

Príspevok od používateľa Juicy »

Zivotnost chladiacej urcite ovplyvnuje viacero faktorov. Zakladna zivotnost by mala byt uvedena na obale bandasky ked ju kupis. Myslim si ale ze zivotnost kvapaliny nie je v rokoch ale skor v km, ktore s nou prejdes a tiez to zavisi od aditiv, ktore do nej vyrobca pridava. Je ine ak niekto za 2 roky prejde autom 10t km a niekto 30t km. Zda sa mi tiez, ze intervaly na vymenu kvapalin su napisane aj v prirucke k automobilu.
Neviem ci je to pravda ale jeden moj znamy tvrdi, ze ruzova kvapalina ma dlhsiu zivotnost nez modra...
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

lebo na jednej internetovej stranke somsa doicital oni su vlastne aj servis pri nitre vraj je odporučane meniť každé dva roky ale zas v manuaáli od auta som sa dočítal že sa má meniť každé 4 roky
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

ver manualu, podla servisu by si mal menit pomaly komplet vsetko najlepsie kazdy rok ;)
radsej si kup hustomer za lacny peniaz, mam pocit ze stoji do 2€ a zmeraj ju
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

uz som nad tym rozmyslal ze si ho kupim aby som mal istotu.mas parvdu kupim a mam pokoj:) diki

//autoeditácia príspevku (25 Jan 2012, 10:33)
a to vazne hrozí že ak zamrzne chladiaca zmes tak roztrhne blok motora?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

jasne, ta Ti moze roztrhnut cokolvek... a najma ak ju tam vozis uz par rokov a kazdorocne ju este aj riedis destilkou... coze zase take otazky, opat ideme setrit? :)
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

nie nie ratzi nejdem setriť jednu vec si musim uvedoiť a to je to že ked ma raz clovek auto musi do neho investovať.Preto sa hovorí že auto je jedna z najhorších investícii vôbec.len preto somsa pýtal lebo ma to zaujíma.a chcel som si overiť že či je to naozaj tak ako píšu na stránke www.cars-service.sk že treba meniť každé 2 roky.proste som chcel vedieť či sa tým informáciám dá veriť lebo na internete sa popíše kadečo.A uvežujem že ak by to bola pravda tak by som ju yvmenil aj spolu s brzdovou kvapalinou na budci roka kedže predpokladám že do buduceho roka najazdím dalších 15 000 km tak budem meniť aj vzduchový filter už kedže nájazd tam bude 30000 km od výmeny vzduchového,olej budem meniť lebo 15000 km interval+olej.filter a uvažujem aj o výmene palivového filtra hoci výrobca auta udáva výmenu aj palivového aj vzduchového 60 000 chcem to meniť už po 30 000 a tak isto aj pelový filter aa tu chladiacu zmes teda+ výmena brzdovej kvapaliny+ kontrola opotrebovania brzdových segmentov predných aj zadných+ kontrola servo oleja prípadne doliatie
Napísať odpoveď