http://www.ta3.com/clanok/8252/klub-z-2 ... tovic.html
Politika
Re: Politika
"Klub z 24. januára (Mojsejová, Budaj, Belousová, Matovič)" ako.. na tú redaktorku nemám slov..
sila
Teraz sa mi moc nepáčila, oproti minulému dielu to teda bolo horšie. Niekedy si akoby moc dovolila, ale blbou poznámkou, ktorá nemala opodstatnenie a takisto jej uchádzali nejaké termíny a postupy (zamieňať žalobu s trestným oznámením a pod.) Dokonca som mal pocit, že ju Mojsejová niekedy normálne prebila, je to naozaj riadna papuľa. Jej slabina je však odborná sféra, tam zjavne nevie a stráca sa. Pokiaľ sa len tak bľaboce, tak to jej ide na jedničku.
no mna uplne znechutila ako kazdemu skakala do reci, uplne neprofesionalne spravanie pani redaktorky
Pozri si minulý diel, to bolo úplne o niečom inom. Nechala dohovoriť a keď skočila do reči, tak len preto, aby rečníka navrátila späť k otázke. Teraz neviem, bolo to fakt biedne z jej strany.
Ja som to videl a na moje počudovanie sa som to nevypol... moderátorka neviem či dostala za úlohu ich buzerovať alebo o čo jej to vlastne išlo ale pekne to posrala. To nebolo biedne to bolo úplne otrasné, ona čo hubu otvorila to som musel bežať na záchod sa povracať. Pýtať sa politikov koľko stojí rožok keď to sama nevie to má teda odvahu 
S diskutujúcich mi najhoršia prišla Belousovová(samozrejme po moderátorke), stále mala tendenciu niečo prehlasovať a vlastne ani nič neprehlásila len povedala aká je ona svätá a že vlastne oni sú jediná "ozajstná" národná strana.
Mojsejová si držala svoju klasiku ale výnimočne bez nadávok až na vetu že "oni to vedia spočítať že to niesú debili." Inak tiež nič moc, vicmenej len opakovala dookola to isté.
Budaj zase stále opakoval čo bolo za mečiara a čo bolo v roku 1996... keby sa na cenu rožka spýtala jeho tak by asi začal tým že v roku 1996 stál rožok.... Inak mi Budaj prišiel celkom vyrovnaný a čo vravel malo hlavu aj pätu aj keď to boli také klasické politické rečičky.
Matovič mi prišiel najlepší, snažil sa obhájiť stranu celkom dobrými myšlienkami a tým čo spravili v minulosti. No bolo na ňom tiež vidno že tá moderátorka ho pekne sere.
S diskutujúcich mi najhoršia prišla Belousovová(samozrejme po moderátorke), stále mala tendenciu niečo prehlasovať a vlastne ani nič neprehlásila len povedala aká je ona svätá a že vlastne oni sú jediná "ozajstná" národná strana.
Mojsejová si držala svoju klasiku ale výnimočne bez nadávok až na vetu že "oni to vedia spočítať že to niesú debili." Inak tiež nič moc, vicmenej len opakovala dookola to isté.
Budaj zase stále opakoval čo bolo za mečiara a čo bolo v roku 1996... keby sa na cenu rožka spýtala jeho tak by asi začal tým že v roku 1996 stál rožok.... Inak mi Budaj prišiel celkom vyrovnaný a čo vravel malo hlavu aj pätu aj keď to boli také klasické politické rečičky.
Matovič mi prišiel najlepší, snažil sa obhájiť stranu celkom dobrými myšlienkami a tým čo spravili v minulosti. No bolo na ňom tiež vidno že tá moderátorka ho pekne sere.
Tak som si podrobne prečítal program ĽS-NS a celkom sa mi pozdáva.... je populistický (lat. populus - ľud) čo by nie, niektoré veci by sa obtiažnejšie realizovali, nie je liberálny, nie je proerópsky, nie je multikultúrny - proste je iný, ale mne ako osobe z hľadiska mojich hodnôt a pohľadu na svet celkom vyhovuje .... keby sa podarí dosiahnuť čo i len jednu pätinu, stále by som to považoval za úspech....
http://www.naseslovensko.org/dokumenty/ ... S_2012.pdf
http://www.naseslovensko.org/dokumenty/ ... S_2012.pdf
Človek tam nájde pár dobrých vecí, asi ako na každom programe. Potom tam sú však veci, ktoré nie sú zrealizovateľné a aj veci, s ktorými úplne nesúhlasím.
Ale tú stranu by som nevoli hlavne vďaka jej genéze, kvôli minulosti a činom jej členov, kvôli tomu, akí ľudia sa v nej nachádzajú, akí ľudia ju prevažne podporujú a tých dôvodov by sa našlo viac.
Ale tú stranu by som nevoli hlavne vďaka jej genéze, kvôli minulosti a činom jej členov, kvôli tomu, akí ľudia sa v nej nachádzajú, akí ľudia ju prevažne podporujú a tých dôvodov by sa našlo viac.
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Hughito - prúser je, že mne sa celkom pozdáva Kotlebova pospolitosť a spol - no pozdáva: s tým ich 10torom doslovne súhlasím. No čo z toho
Mám totižto vnútornú obavu, aby to nebolo ako s jedným nemenovaným maliarom izieb a "spisovateľom" - pekné myšlienky, no troška extrémne/extrémistické prevedenie. Mám v paži genézu strany, aj Landa sa hlásil ku skínom a akú dobrú hudbu robí
Je to smutné, no pomaly dozrievam do stavu, kedy mi je bližšie voliť Kotlebovcov ako súčasné parlamentné strany - SAS mám ako núdzovku, z nich by som volil asi len Galka. Na môj vkus sú príliš "liberálni." No ak nebude iná možnosť, majú môj hlas.
-
Anem
Star
Pekný program až na bod 1. neviem čo myslia tým rozkradnutým majetkom, či všetok chcú znárodniť všetko alebo len ten "rozkradnutý"
2. ok 3. ok 4. dôchodkový vek je pekný to sa každému páči, ale neviem ako chcú určiť tú "náročnosť práce" 5. som proti rozšíreniu možnosti držania zbrane 6. ok až na tu zmienku "najmä zo zbohatlických a asociálnych rodín" , testy na stredných ok , na základných si to neviem predstaviť 7. ok 8. nie som za zavedenie koruny a v súčastnosti ani za stráženie hraníc, imigračná politika je dosť prísna ale nedbám... 9. ok 10. upresniť úchylky
inak je celý program klasicky dosť všeobecne napísaný a samozrejme dosť populistický ale čakal som niečo horšie.
2. ok 3. ok 4. dôchodkový vek je pekný to sa každému páči, ale neviem ako chcú určiť tú "náročnosť práce" 5. som proti rozšíreniu možnosti držania zbrane 6. ok až na tu zmienku "najmä zo zbohatlických a asociálnych rodín" , testy na stredných ok , na základných si to neviem predstaviť 7. ok 8. nie som za zavedenie koruny a v súčastnosti ani za stráženie hraníc, imigračná politika je dosť prísna ale nedbám... 9. ok 10. upresniť úchylky
inak je celý program klasicky dosť všeobecne napísaný a samozrejme dosť populistický ale čakal som niečo horšie.
Ak chcete voliť neofašistov a neonacistov, ktorými je straka pretkaná a aj výrazne podporovaná, tak nech sa páči.
Tu nejde o to, či majú dobrý a ľúbivý program, či triafajú isté veci po hlavičke. Ide o širší kontext toho, čo sa deje vo svete, aké myšlienky a nálady začínajú rásť v spoločnosti a do čoho to môže vyústiť. Sú tu jasné analógie s tým, čo sa tu už raz dialo. Nebuďte naivní a hlúpi, ľudia.
Tu nejde o to, či majú dobrý a ľúbivý program, či triafajú isté veci po hlavičke. Ide o širší kontext toho, čo sa deje vo svete, aké myšlienky a nálady začínajú rásť v spoločnosti a do čoho to môže vyústiť. Sú tu jasné analógie s tým, čo sa tu už raz dialo. Nebuďte naivní a hlúpi, ľudia.
-
Stoporko
VIP
HUghito - tak znova - odporuč mi stranu s podobným programom, ktorá nebude mať holohlavé pozadie 
SNS.
Sú proti EÚ, cigánom, homosexuálom..čo tam ešte bolo ?
Sú proti EÚ, cigánom, homosexuálom..čo tam ešte bolo ?
-
Stoporko
VIP
Troška si pozabudol na to pozadie
lebo Janko je taký, ako by som to povedal, oné... tupoň na entú. A to by sa ti predsa nepáčilo, aby Stoporko volil stranu, kde vládne taký pá(n)ko. 
Ja tvrdím len jedno: to, že má niekto ľúbivé frázy a program, je v podstate jasné. V podstate každý má dobrý program, lebo nikto tam nepíše o tom, ako bude kradnúť, zneužívať moc či nič nerobiť.
Voliť Kotlebu a pod. strany, ktorým ekvivalentom sú napr. v Čechách DSSS, v Nemecku NDP, v Maďarsku Jobbik a pod., to je nebezpečné v inom zmysle, nie v tom, že budú kradnúť a nič nerobiť. Práveže, keby sa dostali k moci, by robili.
Voliť Kotlebu a pod. strany, ktorým ekvivalentom sú napr. v Čechách DSSS, v Nemecku NDP, v Maďarsku Jobbik a pod., to je nebezpečné v inom zmysle, nie v tom, že budú kradnúť a nič nerobiť. Práveže, keby sa dostali k moci, by robili.
-
Stoporko
VIP
Zjavne si nepostrehol čo som písal: "Mám totižto vnútornú obavu, aby to nebolo ako s jedným nemenovaným maliarom izieb a "spisovateľom" - pekné myšlienky, no troška extrémne/extrémistické prevedenie"
Však ale to považujem za najhoršie. Sú ľudia, ktorí ich volia z nevedomosti o týchto veciach a vidia len tu ľúbivú agitáciu. Ty o tom vieš, si inteligentný, ale aj napriek tomu zvažuješ ich voľbu. Tak to neviem čo si mám o tom myslieť.
-
Stoporko
VIP
Preto sa ťa pýtam či je aj iná "dobrá" strana s podobným programom
Pretože v súčasnej pol. situácii mi ich program prijde najrozumnejší a mne najbližší
Nie je moja chyba, že iné pol. strany majú program ako v riti zasunuté táčky alebo sú na mňa až priveľmi liberálni. Ja programy stranám netvorím, som volič. A je na nich, aby ma zaujali. Je to ako v obchode (v tej sfére robím a poznám): zákazníka netrápi, či tovar vyrobili deti v číne za min. mzdu alebo američan/nemec ručne ušil. Ich zaujíma to, aby to bolo kvalitné, za dobrú cenu, aby im to sedelo, aby to spĺňalo ich očakávania a je na mne ako predajcovi im ponúknuť taký tovar, ktorý ich zaujme - máme v shope na výber.
No vidíš, mňa trápi aj to. A keby som nemohol nájsť taký produkt, ktorý mi vyhovuje úplne, tak radšej nekúpim žiaden.zákazníka netrápi, či tovar vyrobili deti v číne za min. mzdu alebo američan/nemec ručne ušil. Ich zaujíma to, aby to bolo kvalitné, za dobrú cenu, aby im to sedelo
Čiže, ak to aplikujeme na tie strany: nemožno pozerať len na program, ale aj na iné veci. Ak nevieš nájsť alternatívu, tak nevoľ.
Ale tak, strán je dosť, možno sa nájde nejaká, ktorá chce presadzovať podobné veci aj bez toho backgroundu. Hľadaj, ešte máš času dosť.
-
Stoporko
VIP
Hladam, no nenachadzam! Ak o nejakej vies, tak porad. Co som pozeral, tak bud sa nedostanu do parlamentu (zeleni...no tych ani tak moc nemusim, ekofasos hnusni..."parafraza" Kulhanka) alebo maju blbe pozadie (vid napr. SNS a jej odnoz s tou sirokohubou tetkou). A voliť od Matoviča Palka a spol? NIE!
No prepáč, nemám naštudovaných všetkých 27 či koľko programov.
A keď argumentuješ hranicou zvoliteľnosti: veď ĽSNS sa predsa nedostane nad 5%, tvoj prípadný hlas tak či tak prepadne.