ASUS N55SF

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
KoCi
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: ASUS N55SF

Príspevok od používateľa KoCi »

Odkial si to nakoniec bral? :)
schw33k
Guru
Guru

Príspevok od používateľa schw33k »

od jedného známeho čo má firmu...on to pravdepodobne objednával z asusu
mitomito
Novice
Novice

Príspevok od používateľa mitomito »

No takze som si ho aj ja kupil.
Nie som clovek ako zial 95% ludi ze co mam to je najlepsie. :nono: preto moj skromny nazor:

Dizajn - slabsi.
Kvalita plastov - slabsia.
Klavesnivca - ako za 5 korun. (vyzorovo)
celkovo pocit odpoveda tejto triede...

ALE

Vykon - perfektny.
Graficka karta - perfektna.
Zvuk - celkom dobry.

ZHRNIEM:
Za tu cenu taku vybavu asi nikde clovek momentalne nekupi.
Jednoducho uz nevedia firmy pri takej cene kupovat 3 x drahsie sasi a komponenty.

Myslim vsak (a dufam) ze pri rozumnom pouzivani bude spolahlivy.

Vela stastia :D
horolezec
Novice
Novice

Príspevok od používateľa horolezec »

Ahojte chlapci... Týždeň mam tento ospevovaný notebook ale mam vážne problémy. Prosím pomôžte mi lebo zavolam do Asusu a **pi*i** im tam ako sa len dá. Problémy ktoré spomeniem má xyz majiteľov tohto ntb, sú na fórach, diskusiach a pod., ovšem realne riešenie som ešte nenašiel... :(
1. GRAFIKA... Tento ntb má dve grafiky... Integrovanú Intel, a nVidiu GeForce GT 555m 2GB DDR3 že... Ide ma je***... Keď spustim Windows ( Windows 7 ultimate 64 bit. Skidrow ) všetký grafické úkony rieši grafika Intlu. OK, môže byť... Spustím hru a seká jak hovno. Je to tým že hra šlape na grafike Intlu, nie na GT 555m. Ono samo by sa malo prepínať medzi grafikami že, ale mne to nerobí... Keď otvorím panel nVidie a dám príkaz aby prioritnou grafikou bola nVidia, nereaguje mi... Stále šlape na Intli. Jedine čo viem docieliť je manualne nastaviť exe súbor ktorý sa spustí v nVidii... Upgradol som driver grafiky, das 4 x a stále nič... Žiadna automatika, musim prepínať exečka manuálne... Ako to mam spraviť tak aby to kur*a prepínalo samo ? Čo v tom je ?
2. ZVUK... Mam dojem že keď počúvam hudbu, blbne hlasitosť... Počúvam metal a evidentne mi hlasitosť skáče najmä čo sa týka vokálov... Zase... Stiahol som driveri Realteku a nahodil ich na novo... Nič... Stiahol som nový driver Music Now ! a nič... Vypnem Sonic Master, nič... je*e tomu ako to len ide... Ako to spraviť ??? PLS... :( 3.NUMERIKA - áno aj mne nereagovala klavesnica, NUM klavesnica a vraj updatom BIOSu sa to porieši... Ovšem ja už mam BIOS ver. 207, kua, veď lepší update ešte nie je... Aktualne mi už ide numerika v pohode, ale nevyriešil ju upgrade BIOSu lebo BIOS mam najnovší, asi sa to samo dalo do kopy... Prosím pomôžte mi vyriešiť problémy s grafikou a zvukom :( Diky moc

//autoeditácia príspevku (05 Dec 2011, 0:47)
Ak by sa ma kamarát spýtal či si má kúpiť nento ntb. povedal by som mu áno ak by bol skutočne dobrý PC manik... Ak by to bol počitačovo nezanlí kamarát, povedal by som mu nie, resp ano ale bude ti ho treba dať niekomu spraviť...
Celkový pohľad z mojej strany na tento ntb. je taký že je super, najmä pomeru cena / výkon. Notebook je postavený s kvalitných pevnych plastov, novej generácie, netrasie sa, drži pevne po kope... Jedno mínus a to sú jeho leské materialy, najmä predok. Je dokonalou plochou pre odtlačky prstov, vlasy, prach, čmuhy... Procesor ma skutočne dobrý výkon, reálne sa pretaktuje na 2.9 GHz v prípade potreby a vidíte to pomocou miniaplikácie na prac.ploche.integrovaná grafika Intel riadi pracovnú plochu pričom hráčska grafika GT 555 m sa dostáva ku slovu pri hraní hier, kedy ju nové drivre nVidie prepnú samu do herného režimu alebo pri neupdnutych drivroch trebá mnoho krát manúalne prepínať medzi grafikami. RAM 4 GB pri 1333 MHz, je skutočne postačujúca... Pokiaľ je notebook zapojený v pevnej sieti, dá sa považovať za hráčsky. Grafika zvladá najnovšie hry bez seknutia na high alebo až very high grafických nastaveniach.Pokiaľ je v režime batérie je plnohodnotným multimediálnym notebookom, dobré sa naň pozerajú filmy a hraju hry vďaka LED obrazovke a Video Magic technológii spracovania obrazu. V kancelárskom režime dobre nabita batérie vydrži až niečo cez 6 hod. OS ma stavaný na 64 bitov, čo zlepšuje prácu s notebookom. Repráky majú kvalitný zvuk a vysokú hlasitosť, subwofer na svoju veľkosť robí divi, akurát aj zvuk vie byť po softwarovej stráne poruchový a treba preinštalovať drivre. HD web kamera robí úžasne zábery v HD kvalitne, na 500 GB disk vojde kopec veci, USB 3.0 Vám dáva možnosť 10 x rýchlejšieho prenosu dát oproti USB 2.0 Touchpad je veľký a dobre sa na ňom robí, klavesnica je ergonomická a tlačidla majú istu vôlu pri pohybe čo zdokonaluje držanie rúk na klávesnoch no na strane druhej sú tym pádom klávávesi nachylnejšie na poškodenie. Notebook má Sonic Master na úpravu zvuku, SmartLogon na detekciu tváre pri zapínani Windowsu. Ak má niekto problémy po softwarovej stránke notebooku, pošlem Vám mail ako tieto prblémy opraviť ( prepinanie medzi grafikami, nereagovanie klavesnice a NUMlocku, skákavosť zvuku, rezonovanie ) - kontaktuje ma na [email protected]

Celkové hodnotenie :

spracovanie a pevnosť : 8/10
design : 10/10
hardware : 10/10
software : 5/10
zvuk : 8/10
batéria : 8/10

Noteboom sa určite oplatí kúpiť ovšem treba sa s nim pohrať kým ho dovediete k bezchybnosti...

Pre:

- perfektny pomer cena / výkon
- kvalitné plasty, silné spracovanie, drží pevne
- repráky Ice power so skutočne skvelým zvukom na repráky notebooku
- dobrý subwofer - na svoju veľkosť úctihodný výkon
- design notebooku
- výdrž batérie
- LED podsvietenie - krajší obraz a málo žerie baterku
- Video Magic technológia úpravy obrazu
- vysoko výkonný dvoj jadrový procestor Intel® Core™ i5-2410M Processor (3M Cache, 2.30 GHz)s Turbo boostom
- RAM 4GB (2GB + 2GB) DDR3 1333 MHz SDRAM
- gamblerská grafika NVIDIA® GeForce® GT 555M, 2GB DDR3 VRAM
- Integrovaná grafika Intel
- webkamera s rozlišením HD so skutočne krásnym obrazom vysokej kvality na notebook :)
- USB 3.0
- ergonomická klávesnica
- kvalita spracovania

Proti:

- lesklé materíaly na ktorým vidno absolutné všetko... Prach, otlačky prstov, vlasy, všetko všetko... Podľa mňa je výhodne dať polep na tento ntb.
- zastaralé drivery pribalené k ntb.
- problémovosť softvera
- nutnosť upadtovať, preinštalovavať drivre, mať na to nervy dokončiť ho po softwarovej stránke
- priliš horúci chladič pri hraní napr hier - jednoznačne odporučam kvalitnú chladiacu podložku pod NTB...
- !!! Spolupráca medzi grafickými kartami - nutnosť preinštalovavať drivre nVidie !!!
- celkovo jeden veľký mínus je problémovosť tohto modelu, a pokiaľ nie je majiteľ skutočne skúseny v oblasti PC, nedá si s nim len tak easy rady
Misco13
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Misco13 »

mam n55sf-sx384 a som nadmieru spokojny fici super.....uvidime ako dalej..... :)
a asi som neni narocny ale aj ta klavesnica podla mna nie je skareda a co sa tyka funkcnosti je super.....

jediny problem mam..... dokupil som RAM a mam teraz 8GB...ale windows mi ukazuje (Tento pocitas - vlastnosti) ze mam len 6.66 GB pouzitelnej. Neviete co s tym? Podla vsetkeho to ma na svedomi Intel HD Graphics. Vraj na desktopoch sa to da v BIOSE zmenit ale tu na ASUS biose nie. Neviete poradit?
DrumMates
Novice
Novice

Príspevok od používateľa DrumMates »

Zdravim,

som vlastníkom ntb, a vadí mi trošku jedna vec, vo windowse sa mi zdá byť HDD hlučnejší ako chladenie ( ventilátor) a ked ntb vypnem, tak ked sa vypina HDD tak začne tam čosi škreť nakonec sa vipne.

Moja otázka, dá sa do tohto ntb dať dva HDD? SSD a klasicky HDD?

Poprípade, ak nie, aky by ste mi odporučili HDD, aspon 1TB a 7k otáčkový niaky tichý :)

Ináč je to cítiť ten HDD že je slabší oproti ostatnemu HW, mam tu i7 všetko je super vykonne ale ten HDD ho naozaj brzdí.

//autoeditácia príspevku (24 Dec 2011, 11:25)
Ďalšia vec, Music NOW! Sa mi to nainštalovalo, zatial sa mi to nepodarilo žiadno spustiť, v ponuka štart tam mam iba uninstall. čo to je za program? čo robý?
Misco13
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

DrumMates napísal:Zdravim,

som vlastníkom ntb, a vadí mi trošku jedna vec, vo windowse sa mi zdá byť HDD hlučnejší ako chladenie ( ventilátor) a ked ntb vypnem, tak ked sa vypina HDD tak začne tam čosi škreť nakonec sa vipne.

Moja otázka, dá sa do tohto ntb dať dva HDD? SSD a klasicky HDD?

Poprípade, ak nie, aky by ste mi odporučili HDD, aspon 1TB a 7k otáčkový niaky tichý :)

Ináč je to cítiť ten HDD že je slabší oproti ostatnemu HW, mam tu i7 všetko je super vykonne ale ten HDD ho naozaj brzdí.

//autoeditácia príspevku (24 Dec 2011, 11:25)
Ďalšia vec, Music NOW! Sa mi to nainštalovalo, zatial sa mi to nepodarilo žiadno spustiť, v ponuka štart tam mam iba uninstall. čo to je za program? čo robý?

Ja mam model SX-384 a HDD je tichucky..neni to mechanika? skus ju vypnut cez Power4Gear....napravo je to ODD....ale aj tak ju pocut len ked nacia, klasicky ako kazdu inu mechaniku....inak je ticho....

a MusicNow nespustis....to je vlastne taky malinky operacny system na hudbu a internet. Bezi to na jadre Linux-Unix.....spustis ho tak ze vypnes notebook a stlacis to tlacitko napravo hore pri ESCape....ked je notebok zapaty a si vo Windowse tak ti to prepina mody setrenia baterie.....

//autoeditácia príspevku (26 Dec 2011, 18:02)
Ja mam problem ze mi Call of Duty 4 Modern Warfare restartuje notebook samovolne. Po par minutach hrania....snazim sa zistit teploty ale nevime ako :D Cez Everest, resp uz AIDA46 neviem kde to tam zistim. Su tam tie senzory ale ked hram, mam o minimalizovat a pozret tam? Len ked to nestihnem a skor ma restartuje? Ako mam zistit tie teploty?
mycreed
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mycreed »

Misco13: no asi nejaký logovací program ktorý ti zapisuje teploty stále niekde do súboru ktorý si potom po "nečakanom" reštarte pozrieš ..ale neviem či vôbec taký program existuje :/

// prípadne si v nastav v ovládacích paneloch aby sa ti win automaticky nereštartoval po nejakej chybe
Misco13
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

mycreed napísal:Misco13: no asi nejaký logovací program ktorý ti zapisuje teploty stále niekde do súboru ktorý si potom po "nečakanom" reštarte pozrieš ..ale neviem či vôbec taký program existuje :/

// prípadne si v nastav v ovládacích paneloch aby sa ti win automaticky nereštartoval po nejakej chybe
to sa da nastavit? :) som nevedel....kde tam prosim?
mycreed
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Tento počítač - Vlastnosti -> Upresniť nastavenia systému - Upresniť - Spúšťanie a zotavovanie systému - Nastavenia
a tam odšrtni položku "Automaticky reštartovať" v sekcií Zlyhanie systému ...tam je aj zápis do súbor o chybe ale to neviem kde je a čo všetko sa tam zapisuje.... inak odporúčam to potom zaškrtnúť to automatické reštartovanie ...a ak ti to fakt prehrieva tak to rob opatrne aby si si niečo neodpálil...gl ;)
Misco13
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

mycreed napísal:Tento počítač - Vlastnosti -> Upresniť nastavenia systému - Upresniť - Spúšťanie a zotavovanie systému - Nastavenia
a tam odšrtni položku "Automaticky reštartovať" v sekcií Zlyhanie systému ...tam je aj zápis do súbor o chybe ale to neviem kde je a čo všetko sa tam zapisuje.... inak odporúčam to potom zaškrtnúť to automatické reštartovanie ...a ak ti to fakt prehrieva tak to rob opatrne aby si si niečo neodpálil...gl ;)
Dikes za radu, ked budem mat viac cas vyskusam to :)

Inak, moze byt problem aj z odberom energie? Pri vacsej zatazi ntb ma aj horucejsiu nabijacku omnoho. Ked hram hru pri mensom jase a nastavim aby procesor mohol ist na mensi vykon hra vydrzi dlhsie....nechapem...

BTW:
Prosim Vas, tie multimedialne tlacidla sa nedaju natavit aj na iny prehravac ako Windows Media Player?
yeffitko
Novice
Novice

Príspevok od používateľa yeffitko »

Misco13
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

mam ho a zboznujem ho :D
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Inak teraz je v dopredaji model N55SF-SX017 (alebo s OS N55SF-SX017V) v o dost lepsej cene - rozdiel je len v CPU aj to nie nejako zasadny. (Epicom este nema aktualizovanu cenu u N55SF-SX017, ten dnes isiel dole cca o 60Eur)
mycreed
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Zdravím mám model N55SF-S1262V a mám ho už druhý mesiac...výkonovo som nadmieru spokojný ale ak hrám náročné hry tak mi na lavej strane ako je vetrák doslova horí...teploty jadier sa pohybujú okolo 90 stupňov vtedy a grafika okolo 80 stupňov. Chcem sa spýtať či to je normálne a nemusím sa báť že sa to v krátkej dobe pokazí alebo čo.

Ďalej sa mám taký menší problém že na ľavo od touchpadu hreje plast viac ako to bolo na začiatku. Aj to sa chcem spýtať čo to môže spôsobovať a či je to nejaký väčší problém....pri hraní dokonca tá ľavá strana..najmä aj klávesnica na ľavo dosť žhaví a to tiež na začiatku nebolo....mohlo sa nejako chladenie pokašlať?
Napísať odpoveď