WIFI Tlačiareň
WIFI Tlačiareň
Dobrý deň.
Chcel by som sa opýtať mám wifi tlačiareň Canon Pixma MP495. Ako ju mám nainštalovať aby fungovala ? Myslím to tak že či ju musim nainštalovať do PC ? pretože mám starší počítač a neviem či by to zvládol... Dala by sa Tlačiareň nainštalovať iba do NB tak aby som po nainštalovaní nemusel pripájať USB kábel do NB ale tlačiť cez wifi ... Musí byť tlačiareň pripojená na stolný počítač aby som z nej mohol tlačiť cez wifi ? A musí byt stolný počítač zapnutý ak chcem tlačiť cez Wifi?... Ďakujem za odpoveď
Chcel by som sa opýtať mám wifi tlačiareň Canon Pixma MP495. Ako ju mám nainštalovať aby fungovala ? Myslím to tak že či ju musim nainštalovať do PC ? pretože mám starší počítač a neviem či by to zvládol... Dala by sa Tlačiareň nainštalovať iba do NB tak aby som po nainštalovaní nemusel pripájať USB kábel do NB ale tlačiť cez wifi ... Musí byť tlačiareň pripojená na stolný počítač aby som z nej mohol tlačiť cez wifi ? A musí byt stolný počítač zapnutý ak chcem tlačiť cez Wifi?... Ďakujem za odpoveď
Re: WIFI Tlačiareň
Naposledy, keď som inštaloval WiFi tlačiareň, tak som ju inštaloval z CDčka. Inštalačný proces sa pekne spýtal, ako je tlačiareň pripojená (ja som vybral, že sa pripája bezdrôtovo) a potom šlo pekne tlačiť aj skenovať. Takto by mala ísť nainštalovať na každý PC / NB, ktorý ma WiFi. Pokiaľ nebude mať PC WiFi, nemal by byť problém nazdielať tlačiareň z NB (pokiaľ sú PC a NB napríklad na rovnakom routri, resp. v sieti).
Takže musím tlačiareň inštalovať na PC? Mám Wifi pripojene na PC a spojené cez wifi s NB ... Musím Tlačiareň nainštalovať do PC ?- alebo môžem iba na NB ?
Trošku nechápem, ako to máš prepojené ...
Je problém vykonať 5 minútovú (max 10 minútovú) inštaláciu ovládača?
Nie nieje problem akurat ja mam stary PC 10 rocne .. W XP... a asi to nezvladne
ale tak skusim to
takze CD mam dat do obydvoch ano ? 
Tak s tlačiarňou by nemal mať problém. Ak máš CD od tej tlačiarne, tak z neho pusti inštaláciu a tam by sa ťa mal spýtať, ako pripájaš tlačiareň na danom PC / NB.
A ODpoved ak dám na NB je ?
- Wifi? 
A niekto si bude tlacit hotove papiere vo velkom kancli cez PDA! Thumbs up! 
Inak to trochu motas. Preco pouzivas k pristupu na net ADhoc spojenie s PC? Nie je pohodlnejsie riesenie s routerom? Tam ti odpadne kopec problemov.
No ale - pokial je to jedine riesenie, ze v PC mas nazdielanu konektivitu do internetu, tak podobnym stylom budes riesit aj tlaciaren - na PC ju nainstaluj a daj zdielat pre ostatne PC v sieti. V NB uz ju len pridas ako sietovu tlaciaren. Vsetko co uvadzam, plati len za predpokladu, ze sa s NB k internetu nepripajas cez router, ale cez PC (tj vzdy ked chces byt na nete na NB, musi byt PC zapnute).
Inak to trochu motas. Preco pouzivas k pristupu na net ADhoc spojenie s PC? Nie je pohodlnejsie riesenie s routerom? Tam ti odpadne kopec problemov.
No ale - pokial je to jedine riesenie, ze v PC mas nazdielanu konektivitu do internetu, tak podobnym stylom budes riesit aj tlaciaren - na PC ju nainstaluj a daj zdielat pre ostatne PC v sieti. V NB uz ju len pridas ako sietovu tlaciaren. Vsetko co uvadzam, plati len za predpokladu, ze sa s NB k internetu nepripajas cez router, ale cez PC (tj vzdy ked chces byt na nete na NB, musi byt PC zapnute).
Ano mám wifi router a ano pripojim sa na internet na NB ked je PC vypnute takze sa pripojim aj na tlaciaren a pojde mi tlacit ked je PC vypnute ? ... Takze záver: Nainštalovať na PC dať zdielaŤ pre všetkych v Sieti môjho internetu a nájsť si sieťovú tlačiareň na NB ....
Odvolavam predosle tvrdenie, ze to trochu motas. Az teraz si to domotal. 
Pokial sa pripajas s NB na router, tak to samozrejme neplati a postupuj podla prilozeneho navodu
Pokial sa pripajas s NB na router, tak to samozrejme neplati a postupuj podla prilozeneho navodu
Sorry ja som stoho tiez debil
je tu problem nejde mi spustit pc takze nemozem tlaciaren nainstalovat do pc .... da sa to nejka obyst bez spustenia pc ? ... Napriklad nainstalovanim tlaciarne do NB tak aby som sa potom spojil cez wifi a mohol tlacit ?
Isteze ano, pokial sa s wifinou na NB nepripajas k PC ale k routeru Predpokladam, ze nemas corku, takze manual (minimalne v elektronickej podobe) si k nej dostal. Ten si uz otvoreny mal?
mam akurat instalacne cd ktore som teraz spustil ... dal som ze pripojenie tlaciarne cez siet a instaluje sa mi to tlaciaren mam uz v elektrike a manual je strasne neprehladny
uvidime jak to vide 
Nainstaluj to tam odkial chces potom tlacit...
Dakujem všetkym
uz mi to vsetko ide ako ma