prosim o radu: vytiahnutie dat z 2 hdd pomocou boxu?
-
Mithrandir-Fear
Amateur
- Kontaktovať používateľa:
prosim o radu: vytiahnutie dat z 2 hdd pomocou boxu?
ahojte, mam dva pokazene notebooky a potreboval by som si z nich vytiahnut data. existuje nejaky ext. box na ktory by sa dali napojit obidva harddisky, teda ze by boli dobre koncovky a fungovalo to? aby som si nemusel kupovat na kazdy hdd zvlast box. staci aj nejaka lacna varianta, potrebujem to len jednorazovo vytiahnut odtial
prvy notebook je acer aspire 5530, druhy apple macbook pro 13"
dakujem
prvy notebook je acer aspire 5530, druhy apple macbook pro 13"
dakujem
Re: prosim o radu: vytiahnutie dat z 2 hdd pomocou boxu?
Preco musis kopirovat data z 2 diskov sucasne? Klasicky box pre jeden 2,5" disk by nestacil?
http://www.alza.sk/lc-power-lc-pro-25bub-d120563.htm
http://www.alza.sk/lc-power-lc-pro-25bub-d120563.htm
-
Mithrandir-Fear
Amateur
nie nie nemusim sucastne len neviem ci budu dobre tie koncovky z hard diskov do boxu ci budu rovnake, ci to pojde pripojit... ani neviem ake typy hdd su v tych pocitacoch nevyznam sa v tom vobec. ide mi len o to aby pasovali obidva hdd do toho boxu (samozrejme netreba aby tam boli zapichnute sucastne - len aby tam skratka isli pripojit obidva) a aby to bolo relativne lacne lebo to potrebujem iba jednorazovo. potrebujem link na taky box, v ktorom zarucene budu fungovat obidva harddisky 
aaaa este nieco ten hdd v aceri mam rozdeleny na dve casti na C a D jednotku, nebude to vadit, dostanem sa k obidvom castiam?
aaaa este nieco ten hdd v aceri mam rozdeleny na dve casti na C a D jednotku, nebude to vadit, dostanem sa k obidvom castiam?
ak to chces pripojit len jednorazovo, pichni to do nejakeho desktopu a nemusis kvoli tomu kupovat box
-
Mithrandir-Fear
Amateur
a nemohli by ste mi predsa len poradit box? nechcem moc pchat hdd z macbooku do desktopoveho kompu bojim sa toho ci nemusim? aj tak by som radsej mal box poruke keby niekedy potrebujem...ale ako som hovoril nejaky taky, na ktorom bude fungovat aj ten hdd z macu aj ten hdd z aceru (nemusia sucastne, len aby pasovali)
no a pojde mi ten hdd z aceru ked je rozdeleny na C a D? dostanem sa k obidvom castiam?
no a pojde mi ten hdd z aceru ked je rozdeleny na C a D? dostanem sa k obidvom castiam?
beardie - Treba brat do uvahy aj moznost IDE-ckoveho disku.
Mithrandir-Fear - Potrebujes zistit rozhranie diskov. Vyber oba vonku a porovnaj rozhrania. (priloha 1 - IDE, priloha 2 - SATA)
Nasledne zvolis postup. Ak budu oba SATA, tak ich mozes pripojit priamo do desktopu (disk polozis na nejaku makku podlozku, konektory budu sediet) alebo kupit box/adapter/dock. V pripade, ze jeden je IDE-ckovy, tak sa nakupu nevyhnes.
Ja som fanusik dockov, netreba nic skrutkovat, rychly a efektivny sposob pripojenia.
Mithrandir-Fear - Potrebujes zistit rozhranie diskov. Vyber oba vonku a porovnaj rozhrania. (priloha 1 - IDE, priloha 2 - SATA)
Nasledne zvolis postup. Ak budu oba SATA, tak ich mozes pripojit priamo do desktopu (disk polozis na nejaku makku podlozku, konektory budu sediet) alebo kupit box/adapter/dock. V pripade, ze jeden je IDE-ckovy, tak sa nakupu nevyhnes.
Ja som fanusik dockov, netreba nic skrutkovat, rychly a efektivny sposob pripojenia.
ved prave, skor najde aj ATA aj SATA v desktopej@ro napísal:beardie - Treba brat do uvahy aj moznost IDE-ckoveho disku.
Ale IDE-ckovy do desktopu priamo nenapoji.
jasne, rozumiem ti, zabudol som podotknut, ze redukcia z IDE 2,5 na IDE 3,5 bude lacnejsia ako box
-
Mithrandir-Fear
Amateur
tak som tie hdd vytiahol, vyzeraju ze su rovnake. potreboval by som od vas uz len odkaz na nejaky dock do ktoreho bude pasovat najprv jeden potom druhy proste aby fungovali obidva v tom istom docku (NEMUSIA fungovat v jednom docku sucastne, len aby boli obidva kompatibilne s tym dockom). vytiahnem data a vsetko bude v poriadku
p.s - nechcem to pripajat do desktopu, prosim o radu na vhodny a pokial mozno lacny dock/box. dakujem 
Ja mam tento: http://www.alza.sk/akasa-ak-ic008-bkeu- ... 154055.htm (pre SATA 3,5" - desktopove aj 2,5" - notebookve). Po roku pouzivania spokojnost.
Ak nevyhovuje cena, tak nieco taketo: http://www.alza.sk/premiumcord-pro-2-5- ... 249573.htm (tiez pre oba druhy diskov).
V oboch ti pojdu oba disky na fotke.
Ak nevyhovuje cena, tak nieco taketo: http://www.alza.sk/premiumcord-pro-2-5- ... 249573.htm (tiez pre oba druhy diskov).
V oboch ti pojdu oba disky na fotke.