Zrusenie zivotnej poistky (poistny podvod)

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
cmuk55
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Zrusenie zivotnej poistky (poistny podvod)

Príspevok od používateľa cmuk55 »

Pred dvomi rokmi mama na mna uzavrela zivotnu poistku v mojom mene (aj ked ma viac ako 18 rokov), mesacna platba je priblizne 60 eur. Zda sa mi to velka suma, ale platila to ona a tak mi to bolo jedno. Poistka bola podpisana bez mojho vedomia, bez mojho suhlasu, neviem ani ako vyzera financny agent, dokonca este aj moje priezvisko je zle napisane a je tam naviac jeden dlzen, ktory tam vobec nema byt. Poistka bola platena z mojho uctu, ktory uz roky vyuziva moja mama co dokazem preukazat obratmi, danovym priznanim alebo aj inym sposobom. Chcela, aby som si poistku zacal platit sam co odmietam a povazujem tieto veci za zbytocne, minimalne za zbytocne pri takejto velkej sume.

Chcem preto zrusit poistku a kedze je tam priblizne 1400 eur, bojim sa, ze tieto peniaze pri zruseni prepadnu. Viem, ze bude existovat moznost znizenia platieb, napriklad na 15 eur, ale uz len z principu by som to rad zrusil a ak tak, poistku si urobil v inej poistovni a nie MetLife Amslico. Podla upomienky, ktora mi prisla tento tyzden je na poistke uvedene, ze som poisteny aj poistnik, to znamena, ze som poistil sam seba. Aby som mohol poistit sam seba, musel by som byt predsa v kontakte s financnym agentom, musel by tam byt moj vlastnorucny podpis alebo by musela moja mama a financny agent disponovat splnomocnenim na uzavretie poistky, ktore som urcite nepodpisal. Preto si myslim, ze sa zo strany financneho agenta jedna o poistny podvod.

Co teda v takomto pripade, ak pri mojom pokrocilom veku bola rodinnym prislusnikom uzavreta zivotna poistka v mojom mene na moje meno, pricom som nic nepodpisoval?
PsychoS
Professional
Professional

Re: Zrusenie zivotnej poistky (poistny podvod)

Príspevok od používateľa PsychoS »

Najlepsie by bolo sa obratit na niekoho z poistovne. Oni ti lepsie povedia ake by boli sankcie pri zruseni atd... A urcite sa tam aj dozvies ci ide o podvod alebo nie. Treba si este dobre prestudovat zmluvy ktore si uzavrel.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Re: Zrusenie zivotnej poistky (poistny podvod)

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

zavolaj/chod do poistovne...

trosku OT... pred par rokmi davali poistovaci 1000Sk za to, ze si sa u neho nechal poistit...
on za teba zaplatil prvy mesiac a za dalsie 2 chcel poslat/vyzdvihnut si seky, chalan sa dal poistit,
seky poistovakovi neposielal a ani ich sam neplatil...
matke ohladom sekov povedal, ze netusi o co ide, ta zavolala do poistovne, zrusili poistku
a este mu aj vratili okolo 2000Sk co zaplatil poistovak :D
Napísať odpoveď