Problém so zdrojom

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
BielYazdec
Novice
Novice

Problém so zdrojom

Príspevok od používateľa BielYazdec »

Dobrý deň.
Mám nasledujúcí problém:
Po vypnutí počítača napajáci zdroj začal vydávať zvuk a vyzeralo to, ako by zdroj pracoval ďalej aj po vypnutí PC. V reproduktoroch sa taktiež ozýval zvuk. V tej chvíli, počítač už nebolo možné zapnúť. Vytiahol som napájací kábel z elektriny a po chvíli zdroj aj reproduktory prestali vydávať akýkoľvek zvuk. Zapojil som napájací kábel do elektriny a zdroj spolu s reproduktormi vydávali znovu zvuk ako aj pred tým (vtedy som PC ešte neskúšal zapnúť. Zvuk čakal ako náhle bol zapojený do elektriny). Znovu som ho vytiahol z elektriny a asi tak po 2 hodinách počítač fungoval normálne. Toto sa mi stalo asi týždňom odvtedy tento problém nenastal. Dnes však sa to zopakovalo, no PC už ani po dlhšej dobe nejde zapnúť. Po zapojený do elektriky zdroj začne hučať a reproduktory tiež.

Chcem sa opýtať, v čom by mohol byť problém. Je potreba vymeniť zdroj ?

Mám PC starý asi tak 3 roky a zdroj je tam pôvodný, rovnako ako aj základná doska a všetky komponenty

PC zostava:
http://stolne-pocitace.heureka.sk/acer- ... eim7q-bcp/

základná doska:
http://www.ascendtech.us/aspire-m5641-m ... 09001.aspx

zdroj:
Fortron FSP400-60THA (1PF)
test
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Problém so zdrojom

Príspevok od používateľa test »

Zdroj alebo doska, najskor asi zdroj. Ked ti PC nepojde zapnut, tak vypni zdroj vypinacom na zdroji alebo odpoj kabel a stlac par krat vypinac ako keby si normalne zapinal PC. Vybijes tym zvysky, ktore su v kondenzatoroch.
BielYazdec
Novice
Novice

Re: Problém so zdrojom

Príspevok od používateľa BielYazdec »

Skúšal som to ako si mi poradil. Odpojil som kábel zo zdroja a skúsil pár krát stlačiť vypínač. Potom som ho zapol späť do elektriny a znovu zdroj začal vydávať zvuk ako aj pred tým. Akurát nechápem prečo zdroj začne hučať ešte pred tým ako sa pokúsim počítač zapnúť.
Napísať odpoveď