Je možné nainstalovat a spustat program z FTP uloziska???
Je možné nainstalovat a spustat program z FTP uloziska???
caute chcem sa spytat ci sa da nainstalovat program na FTP disk a nasledne potom aj spustat priamo z FTP disku bez nutnosti instalacie toho SW aj do PC?
Ide mi vlastne o to ze keby som si kupil router s USB pre ext. disky a s funkciou FTP, takze by som chcel ten disk nazdielat potom tam nieco cez LAN nainstalovat (napr. Office) dalej by som ten disk cez FTP nasmeroval do internetu (WAN) potom by som si sadol v podstate za akykolvek PC na svete, ktory ma net a svoj HDD by som na ten PC pripojil cez FTP potom by som uz len spustil exe subor toho softu ktory by bol nainstalovany na FTP disku (napr. Word) a program by sa spustil bez akejkolvek potreby instalacie toho softu na PC ktory by som prave pouzival
Co vy na to? Je moja predstava realna?
Dik za odpovede.
Ide mi vlastne o to ze keby som si kupil router s USB pre ext. disky a s funkciou FTP, takze by som chcel ten disk nazdielat potom tam nieco cez LAN nainstalovat (napr. Office) dalej by som ten disk cez FTP nasmeroval do internetu (WAN) potom by som si sadol v podstate za akykolvek PC na svete, ktory ma net a svoj HDD by som na ten PC pripojil cez FTP potom by som uz len spustil exe subor toho softu ktory by bol nainstalovany na FTP disku (napr. Word) a program by sa spustil bez akejkolvek potreby instalacie toho softu na PC ktory by som prave pouzival
Co vy na to? Je moja predstava realna?
Dik za odpovede.
Re: Je možné nainstalovat a spustat program z FTP uloziska??
Nie nieje realna. Ide oto ze ked chces nieco spustit z FTP tak sa ti to musi najskor stiahnut do PC. Napr keby som si dal na ftp 7zip portable a spustim execko tak mi da vyzvu na otvorenie alebo ulozenie suboru dam napriklad otvorit ono ho stiahne a otvori no vtom ti vypise chybu lebo nema ostatne subory co boli v tom adresary portable chapes ?:)
a nasledne som vypol CSI: Miami, keby to bolo mozne asi by sme nepotrebovali ani licencie na Office
hmm skoda...v Linuxe to ide spravit presne tak ako popisujem vyssie ale neviem ako na to - v Linuxe sa vobec nevyznam
na *nixe to tak funguje vdaka RPC, kedze spravanie a zavislosti programov je postavene trochu inak ako vo windowsackom svete
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Keď už sme pri tom, radšej hijacknem túto tému. Chvíľu som na túto tému googlil už niekoľko krát v živote, ale nikdy som nenašiel vhodné riešenie.
Dá sa v rámci FTP vyhľadávať, ako v rámci normálneho HDD? Myslím remotely, keď som pripojený cez FTP protokol, dačo ako "F7" v TC, alebo "search" vo windoozach. Aby mi hľadal názvy súborov, podľa dátumu vytvorenia, názvu, úpravy a tak?
Mám pár klientských FTP na ktorých sú desaťtisíce súborov a niekedy manuálne v nich hľadať len podľa "zoradenia" je fakt bolesť v zadku,
Ďakujem za nejakú odpoveď...
Dá sa v rámci FTP vyhľadávať, ako v rámci normálneho HDD? Myslím remotely, keď som pripojený cez FTP protokol, dačo ako "F7" v TC, alebo "search" vo windoozach. Aby mi hľadal názvy súborov, podľa dátumu vytvorenia, názvu, úpravy a tak?
Mám pár klientských FTP na ktorých sú desaťtisíce súborov a niekedy manuálne v nich hľadať len podľa "zoradenia" je fakt bolesť v zadku,
Ďakujem za nejakú odpoveď...
-
hojko
Site Admin
uplink: Da sa vyhladavat na ftp, ale nie cez Total Commander. Treba pouzit lepsi FTP klient, napriklad FlashFXP, RushFTP, Smart FTP a i., ktore takuto funkciu maju. Problemom je, ze vsetky funguju rovnako a to teda principom, ze program vojde do kazdeho adresara, podadresara, nachachuje si zoznam suborov a adresarov a potom ti dokaze vypisat, co sa kde nachadza. Takze aj je FTP server pomaly, ma velmi vela adresarov + podadresarov + suborov, tak to moze dlho trvat.
Screen je z FlashFXP, ktory pouzivam, je tam moznost hladat len v nazvoch adresarov, v nazvoch suborov...
Screen je z FlashFXP, ktory pouzivam, je tam moznost hladat len v nazvoch adresarov, v nazvoch suborov...
-
uplink
VIP
Díky moc hojko...
v Linuxe to ide...mame tak v robote zdielany jeden soft (cez sambu) proste na linuxe je to nainstalovane a vo wine je potom uz len namapovany ten linuxovy disk a spusti sa .exe subor a frci to (cez W7 aj XP)beardie napísal:na *nixe to tak funguje vdaka RPC, kedze spravanie a zavislosti programov je postavene trochu inak ako vo windowsackom svete
...tam ale nepristupujes cez ftp !!!
ja viem v Linuxe to ide cez Sambu
-
hojko
Site Admin
Googler1: Samba a FTP su dva odlisne protokoly, tak na co to sem pleties???
Sorry neuvedomil som si ze by som to nemal miesat
-
Mek
Addict
K tomu vyhladavaniu na FTP serveri: niektore servery dovoluju pouzit prikaz ls s parametrom -R co vypluje rekurzivny vypis vsetkych suborov na serveri. Ale vraj to dost moze zatazit server, preto to byva vypnute...