Gorila

Diskusie na politické témy...
Mmartin
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Re: Gorila

Príspevok od používateľa Mmartin »

mi-chau napísal:Tak to je pravda, ze ty si sa necitil byt nebezpecnym elementom protestu, ale byt policajtom - tiez som nervozny z ludi s maskami & kuklami a pod. Bez toho zakona by taky Kotlebovsky protest nabral iny rozmer.
Ja len dodam, ze ten na tom videu, co si tu masku bol nuteny dat dole som ja nebol. V maskach vseobecne (neratam len guya fawkesa) tam boli ludi desiatky.. Mozno aj cez 100, ked to nabralo plny rozmer.

EDIT: A zaujimalo by ma, ako je to v pripade, ze niekto napriklad hodi pri demonstracii do policajta vajicko? :D .. Moze ho za to zadrzat, alebo ho nejak potrestat? Branit sa pelendrekom?

Lebo vcera chudaci policajti to schytali docela dost, jeden celu vestu od bananu isty cas mal.. Chudak..
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

No skus hodit vajicko do pochodzkara :D Ono je to tak, ze zakrocit mozu, ale na masovej demonstracii sa to neoplati. Radsej to strpi, lebo keby zacal hladat a pacifikovat utocnika, tak by mohol sposobit este nieco horsie. Opat sa da pouzit rok 1989, vtedy boli policajti tiez relativne pokojni (demonstraciu rozohnali, ale nikto nebol tazko zraneny) a najvacsi naval ludi do ulic sposobila mylna informacia o tom, ze pri demonstracii zomrel nejaky chlapec v Prahe.
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

to bude asi priestupok ? Najprv ťa napomenie, (resp. vyzve aby si prestal ) a potom by mal postupovať vždy v rámci primeranosti. Takže pištoľ na teba nevytiahne (možno nafasuje tiež akciové vajíčka z kauflandu :lol: ) . Tipoval by som to na pokutu, ale neviem čo mám hľadať popravde. kurňa vždy čakám kedy odpíšeš a nakoniec zavriem všetky taby a potom musím hľadať znova :twisted:
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Mmartin: Policajt ťa môže vyzvať na legitimáciu bezdôvodne, resp. si dôvod môže vymyslieť a nemá cenu sa tomu brániť a hádať sa s ním. Tým pádom si nútený dať krytie tváre dole, inak ťa môžu predviesť na stanicu a pod. trapošiny. Ale tá situácia na tom videu tak nevyzerala, ťažko povedať, o čo išlo.

Áno, keby bolo maskovanie dovolené, tak sa to zvrhne na krvavú melu. :roll: To určite. Maskovanie vždycky slúžilo proti šikane a kontrole, na pod. akciách sa fotí, zapisuje, kádruje - ako za socializmu. Aktívnejší ľudia majú už určite svoje zložky, o to sa nemusíte báť. :wink: Samozrejme, aby sa toto mohlo diať, tak sa museli presadiť tieto nezmysly o tom, že nie je možné sa maskovať.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

hughito

nejde ani tak o normalnych demonstrujucich, ale provokaterov ktoru sa chcu pobit, alebo vyvolat nasilny stret s policiou a na zaklade tychto par elementov by sa hodnotilo cele stretnutie.
Osobne som bol iba na Hodzku a videl som iba hadzat banany, ale mne sa to moc na urovni nezdalo
a myslim si ze si to mohli odpustit. Mal som pocit akoby sa iba niekto potreboval v piatok vecer vyburit.. /nehovoriac o tom ze sa to velmi hodi do karat niektorym stranam a nacasovanie pred volbami urcite nie je nahodne/
hughito
Redeemer
Redeemer

Ale čoby, ide o to, čo som napísal. To, čo píšeš ty, to je oficiálne zdôvodnenie.

K tým banánom a vajciam: toto moralizovanie nad nejakým banánom a špinou pred parlamentom mi príde tak neuveriteľne zbytočné a absurdné vzhľadom k tomu, o čo ide, že to ani neviem vyjadriť slovami.

Inak pozrel som si celý ten záznam z protestu a už tam boli badať tie rozdiely medzi umiernenými a radikálnejšími. Najviac ma dostalo, keď sa to tam snažil organizátor pred parlamentom, ešte pred "prelomením" zábran upokojovať a hovoril niečo o pokojnom vyjadrení a zrazu len výkrik zboku: "zapáľme parlament." :lol:
gogo956
Redeemer
Redeemer

no neviem, ja som vecsinou za slusny pristup. Hadzat po niekom/niecom potraviny je spravanie na urovni adolescentnych deciek. Cela ta akcia mala urcity konkretny politicky podtext, rovnako ako boli studenti v `89 tiez iba komparzistami v hre niekoho ineho, pritom si to mnohi neuvedomili do dnesnej doby. :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Hádzanie banánov bolo úplne v poriadku v rámci kontextu celej akcie.

No tak napíš nám, v koho záujme bola táto akcia ? Nebodaj ju riadil Lorenc ?
Mmartin
Guru
Guru

hughito napísal:Hádzanie banánov bolo úplne v poriadku v rámci kontextu celej akcie.

No tak napíš nám, v koho záujme bola táto akcia ? Nebodaj ju riadil Lorenc ?
Vsak pockaj, v najblizsej olympiade bude nova disciplina, hod bananom :D
gogo956
Redeemer
Redeemer

hughito

podstata je v tom ze studenti si v `89 -tom mysleli ze oni sposobili nejaku revoluciu, ze zvrhli KSC a nasledne budu regulerne sudne procesy s byvalymi predstavitelmi rezimu.

V skutocnosti lidri KSC s tymto variantom dopredu ratali a Havla mali pripraveneho ako "sympatickeho intelektuala" ktory im v ramci svojej "pravdo-lasky" dovoli beztrestne a potichu sa stiahnut na nenapadne miesta.
Nehovoriac o tom ze automaticky mali sudruhovia ktory dovtedy vladli v najvyssich stranickych funkciach pristup ku zdrojom a informaciam ktore im pomohli v ramci uz sfer sukromneho podnikania
sa dostat k obrovskym majetkom, tj mali uplne inu vychodiskovu poziciu ako ťulpasi zvoniaci klucikmi od svojich panelakovych kralikarni.
Napriklad aj mnohi/oprava-vsetci/ "penťáci" studovali na politickych skolach v Moskve /na ktore sa bezny clovek nedostal ani keby chcel/, ale to iba ako mali priklad.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ale o tom ma nemusíš poučovať.

Ja sa ťa pýtam, komu slúžili demonštrujúci včera ? Resp. aký politický kontext mala akcia ?
gogo956
Redeemer
Redeemer

komu?
to je velmi jednoduche, vsetkym tym stranam /ci uz su v parlamente, alebo budu teraz prvykrat kandidovat/ ktore v dokumente spomenute neboli- ti z toho vytlkaju politicky kapital.

A nehovorim ze do znacnej miery neopravnene-ok, myslim ze mozno nie vsetko, ale velka cast gorily
je z reality, suhlasim.

Ale novy hraci to beru pragmaticky a nebudu lepsi, kazdy sa tam ide v prvom rade iba nabalit.
Myslis, ze nech na tom hocijakom ministerstve nech je to akakolvek strana, ze nebudu si robit kseftiky?
mozno zo strachu iba v mensom, ale budu. A vies preco? pretoze takto to funguje uplne vsade, ci uz verejny, statny alebo dokonca sukromny sektor. Da sa ovplyvnit len to, ze mozno nebudu hrabat miliardy, ale iba milioniky a budu sa mozno trochu bat. :|

Netvrdim ze ta demostracia nemala svoj vyznam, mala, len je dobre ked clovek aj chape sirsie suvislosti ma totiz moynost sa tak zbavit zbytocneho sklamania v buducnosti.
hughito
Redeemer
Redeemer

Práve preto sa radím k tým radikálnejším a nečakám nič od reforiem súčasného systému, lebo chyba v je v ňom samotnom. Aby sa niečo zmenilo, zmena musí byť radikálna.

Tom Nicholson tam vyzýval, aby ľudia neblbli a išli voliť. Ale koho ? S tým som s ním teda vôbec nesúhlasil. Celkovo badám u ľudí tú neustálu slepú a naivnú vieru v to, že ten či onaký politický subjekt už bude dobrý. Ale o to vôbec nejde, milí priatelia, dnešný systém zomelie každého, tí ľudia sa buď poddajú alebo proste budú musieť odísť, ako Radičová.
Slayter
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Slayter »

A co by si cakal? Takto to uz zial dalej nejde ;)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

na Radicovu bol vyvijany tlak od Dzurindu a Miklosa
matovicovci chcu zmenit krajinu zo svojho presvedcenia
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Mne z toho tiež najlepšie vyzerajú konkrétny ľudia z jeho kandidátky a nemyslím Palka.
gogo956
Redeemer
Redeemer

riesenie, aspon ciastocne, by malo byt v tlaku na nove strany aby hned na zaciatku vytvorili nove,
podstatne prisnejsie kontrolne mechanizmy a zaroven zakony ktore by v pripade ze bude politikovi dokazana korupcia alebo neeticke praktiky tak aj prisne tresty.

Je ale velmi otazne, ci po volbach to aj splnia a dane zakony presadia.
hughito
Redeemer
Redeemer

Zase je naivné si myslieť, že všetci politici idú do politiky s tým, že nakradnú. Ale moc ma silný vplyv.
Mmartin
Guru
Guru

Tu nastava ale otazka, koho volit? (Ja nemam 18, volit nejdem, ale dost sa o to zaujimam, nakolko sa jedna aj o moju buducnost).
Nenapada ma nic rozumnejsie ako c.10 :D
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

hughito: Takze naivita vs. salamizmus. :hmm:
Napísať odpoveď