vyšetrenie zraku v očnej optike
vyšetrenie zraku v očnej optike
Prosím vás nakolko sa dá veriť vyšetreniu ktoré vám sparvia za poplatok v očnej optike? da so vobec tomu veriť? vyznaju sa tí čo su tam vobec do toho? lebo očná mi povedala že okuliare nepotrebujem apovedala mi že to je tak maximálne na štvrť dioptrie že ešte mi okuliare netreba že to si oko ešte vie dokorigovať samé.Potom mi povedala že ak by som tie okuliare velmi chcel že mi ich rpedpísať môže ale že ona si myslí že ich netreba.tak som skusil očnu optiku a vyšetrenie za poplatok ale neviem nakolko maju optiky kvalifikovaných ludi na taketo vysetrenia..neverím tomu moc takmer vobec..lebo všade vám poevdai inak..na jednom vyšetrení ano na druhom nie tak ja neviem čomu mám veriť.proste v optike mi povedal že to čo mi hovorila očná je blbosť lebo tam mam na jedno oko až trištvrte dioptrie vraj..neviem..nechápem neverím..ja okuliare ešte nechcem možno tak za 60 rokov ano ale nie teraz.do pažei šak mam 22 rokov to neexistuje aby som mal natolko posraty zrak...neexistuje!!! Ja asi skuism ešte nejakeho očného..ja neverím že v optike nejaký tajtrlík čo neni ani doktor podla mna mi toto zadre ne!!
Re: vyšetrenie zraku v očnej optike
Co teraz ked mas 22 rokov, to nemozes mat pokazeny zrak alebo co? Kolko deti uz od skolky nosia okuliare a amju ich az do smrti. Ak nechces okuliare, tak chod sa laserovu operaciu, pocitaj s cenou od 1000 eur vyssie za obe oci, ale robi sa to az od dioptrii 1.0, mensie nechce robit kvoli moznej naprave okuliarmi.
To ake mas dioptrie predsa zhodnotis ty podla sklicok, ktore dostavas na oci a citas pismenka, pocitas kruzky alebo sledujes kontrast cervenej a zelenej farby, najcastejsie sa aplikuje len citanie pismen. Takze ak si v optike povedal, ze vidis zle a u ocneho, ze vidis dobre, tak si si to pokazil sam. Chod na dalsie vysetrenie zraku a uvidis.
To ake mas dioptrie predsa zhodnotis ty podla sklicok, ktore dostavas na oci a citas pismenka, pocitas kruzky alebo sledujes kontrast cervenej a zelenej farby, najcastejsie sa aplikuje len citanie pismen. Takze ak si v optike povedal, ze vidis zle a u ocneho, ze vidis dobre, tak si si to pokazil sam. Chod na dalsie vysetrenie zraku a uvidis.
A v tej optike ako prebiehalo vyšetrenie? Iba si kukol do toho prístroja na balónik, domček, či čo to teraz mávajú... alebo si mal aj sklá na očiach a skúšal čítať?
Pozeranim na balonik a za balonik sa velkost dioptri nezisti. Bez skiel na ociach a skusania to nejde presne urcit.
na oboch vysetrenniach som povedal že vidim zle hlavne v tme a sere
//autoeditácia príspevku (28 Jan 2012, 13:04)
mal som aj sklá aa pýtal sa ma aj že ako vidím ten kontrast červená zelená a take
//autoeditácia príspevku (28 Jan 2012, 13:04)
mal som aj sklá aa pýtal sa ma aj že ako vidím ten kontrast červená zelená a take
To je bezna vec, aj zdrave oko moze mat problem pri kontrastoch a najma v case stmievania. Mal si aj skla na ociach na ktorych ti testovali velkost dioptrii? Co citanie pismenok?
s korekciami som videl podstatne ostrejsie
Tak sa nediv, ze si videl rozdielne na dvoch vysetreniach. Tebe nestaci vidiet podstatne ostrejsie, ty s tymi sklami musis vidiet na vybornu.
videl som ostrejsie čím myslím čistejšie rposte ako keby sa mi ten zrak upravil s tými sklami co mi davali do tých okuliarov a menili a pýtali sa ma že nech čítam
Ak si videl uplne ostro, tak podla toho by ti mali povedat velkost dioptrii za predpokladu, ze tam nemas zakrivenie.
mam aj astigmatizmus vraj..ale to mi fakt treba okuliare? nechcu tí v optike namne len zarobiť?
//autoeditácia príspevku (28 Jan 2012, 13:55)
alebo sa mýlim?
//autoeditácia príspevku (28 Jan 2012, 13:55)
alebo sa mýlim?
A chces Ty vidiet ostrejsie, alebo nie?
ja chcema le zas ked počuvas furt od rodiny že každý chce na tebe len zarobiť tak ti z toho hrabe kde je sever
a keby som to urobil podla seba co by bolo samozrejme proti tomu co tvrdi rodina uz yb sosma citil ze robim nieco zle a nedobré a to nechcem tak radsej robim ako mi povedia a potom neverim nicomu a nikomu potom ma z toho nervy nadavam nicim auto som na vsetko nasraty a mam amokove stavy..takez asi tak
a keby som to urobil podla seba co by bolo samozrejme proti tomu co tvrdi rodina uz yb sosma citil ze robim nieco zle a nedobré a to nechcem tak radsej robim ako mi povedia a potom neverim nicomu a nikomu potom ma z toho nervy nadavam nicim auto som na vsetko nasraty a mam amokove stavy..takez asi tak
A si si isty, ze nepotrebujes psychiatra viac ako oftalmologa?
Pouzi zdravy rozum pre boha, ked s tymi sklami vidim lepsie, je mi fuk co tvrdi rodina, alebo ci to da zarobit optike. Su to tvoje vlastne oci. A s vekom 22 rokov by clovek ocakaval, ze budes mat aj svoje vlastne nazory.
Pouzi zdravy rozum pre boha, ked s tymi sklami vidim lepsie, je mi fuk co tvrdi rodina, alebo ci to da zarobit optike. Su to tvoje vlastne oci. A s vekom 22 rokov by clovek ocakaval, ze budes mat aj svoje vlastne nazory.
ti názory májm ale bojím sa ich presadiť co ti poviem lebo tpotom to ja vidím tak že robím niečo zlé čo nemôžem
Clovece, ty musis mat ale riadny pocit viny po masturbacii, co?
ako ja rozmýšalm normálne aj mne je uplne normálne že ked vidím zle tie okuliare si dam predpisat ked aj vysetrenie to potvrdilo ale..akonahle mi niekto povie pri komsa citim byt nieco menej tak hned skopim uši posluchnem ho a konec pričom si myslim uplne niečo ine..mam strasne nizke sebavedomie a nepomohol v minulosti ani psycholog
Tak v tom pripade popracuj na tej sebadovere a pokial to dlhodobo nikam nevedie, urcite skus aj psychiatra. Nechces si nechat predsa cely zivot skakat po hlave, ze nie?
ja to skaknie po hlave ani nevnimama ze to vobec skakanie po hlave je ja som na tom az tak zle
-
Old Dirty Bastard
Guru
absolútne sa nespoliehaj na nejaké vyšetrenie refraktometrom v optike.. ten prístroj má nakorigovaný každý inak. ak ti to v optike kontrolovali len ním, never tomu..