SOPA, PIPA, ACTA a reakcia Anonov.

Diskusie na politické témy...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: SOPA, PIPA, ACTA a reakcia Anonov.

Príspevok od používateľa Michaelo »

P3Bo napísal: Lol, nenechaj sa vysmiať lebo ty si vo vekovej hranici 15-30 rokov tak si v kontakte s internetom a ten zákon sa ťa priamo dotkol. Stavím sa že keby si bol v inej záujmovej skupine s počítačom by si mal +- 0 znalosti tak aj keby ti o tom zákone povedali bol by ti totálne u riti tak ako sú tebe u riti zákony ktoré ovplyvňujú záujmové skupiny ľudí ku ktorým nepatríš.
Môj otec tiež nijak často nepracuje s PC a programy v ňom má legálne zakúpené no tiež tvrdí o ACTA že je to skok dozadu (doslova do džungle). Neverím že by to bolo každému jedno. Aj moja mama hovorí že jej sa to netýka no čo tie videá na YT čo pozerá alebo ten nelegálny windows čo má v PC?
Dosť ľudí si to naozaj neuvedomuje.

Rád by som dal príklady mimo mojej rodiny no nikto o ACTA nevie :/
frajerik
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa frajerik »

P3Bo napísal: Lol, nenechaj sa vysmiať lebo ty si vo vekovej hranici 15-30 rokov tak si v kontakte s internetom a ten zákon sa ťa priamo dotkol. Stavím sa že keby si bol v inej záujmovej skupine s počítačom by si mal +- 0 znalosti tak aj keby ti o tom zákone povedali bol by ti totálne u riti tak ako sú tebe u riti zákony ktoré ovplyvňujú záujmové skupiny ľudí ku ktorým nepatríš.
Vzhľadom k tomu že väčšina voličov patrí ku skupine ľudí ktorých sa tento zákon čuduj sa svete nedotkne ( aj keď sa to z perspektívy niektorých javí nepredstaviteľné ) tak pekne prejde a nie "potichu" ale tak presne tak ako prechádzajú iné medzinárodné zmluvy (o ktoré sa však nikto nestará )
To ti mali zaklopať na dvere a spýtať sa ťa či súhlasíš ?
Sorry ale nie kazdy clovek je internetovy/pc znalec. Je vela ludi ako ty hovoris co sa ich to nedotkne. No mas aj skupinu ludi co si tiez stahuju hudbu/alebo im to stahuje niekto zdatnejsi no oni sa o to nezaujimaju priamo. To ze do toho nepocitacovy clovek mozno nevidi a nezaujima ho to neni argument aby verejnost nebola informovana cez media alebo boli normalne volby alebo ine riesenia...
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Ja som to nemyslel hanlivo. Pozri mamka si pozerala správy v telke o SOPA (lebo tie boli ) a nepochopila tomu. A aj keď som sa jej to snažil vysvetliť tak bez výsledku , tak som to jednoducho zhrnul tým, že to môže dospieť k cenzúre - až vtedy jej doplo.

Ako by si to chcel tým ľuďom v správach vysvetliť. Na to by pre niektorých bola potrebná celá relácia a na konci by aj tak povedali že im to je jedno, keď by zistili o čo sa jedná.
A btw médiá o tom informujú, minimálne hnonline zo slovenských, nemôžem za to že sledujem zahraničné noviny ale aj Timesy písali o ACTA v Poľsku.
Mmartin
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Mmartin »

Preletel som to tu ocami a co dodat.. Asi budeme musiet zacat stahovat "behind 7 proxies"..
Fordos851
Star
Star

Príspevok od používateľa Fordos851 »

Myslite si ze zrusia aj youtube ? (pesnicky a videoklipy na youtube)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

P3Bo: Človek, ktorý chápe veci v širšom kontexte tým musí byť znechutený, aj keď sa ho to priamo nedotýka. Lebo tu zjavne nejde o nejaký jeden výstrelok, ale o systematickú kontrolu a tým narúšanie slobody.
91pato310
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa 91pato310 »

Praveze sa to dotyka vacsiny. Ved ten zakon (ACTA) je celkovo proti patentom a ochrane sukromia. Tyka sa liekov/internetu a vlastne vsetkeho. Taze zeby sa to niekoho nedotklo to si nemyslim :P
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

Vzhľadom k tomu že väčšina voličov patrí ku skupine ľudí ktorých sa tento zákon čuduj sa svete nedotkne ( aj keď sa to z perspektívy niektorých javí nepredstaviteľné ) tak pekne prejde a nie "potichu" ale tak presne tak ako prechádzajú iné medzinárodné zmluvy (o ktoré sa však nikto nestará )
To ti mali zaklopať na dvere a spýtať sa ťa či súhlasíš ?
omg, tu nejde o nejaky poj***** warez ktory aj tak nikoho nezaujima a bez ktoreho sa uplne normalne da zit, ale o obmedzenie slobody a tvrdu cenzuru. a to bude mat obrovsky negativny dopad na kazdeho, aj toho co internet vzivote nevidel. samozrejme okrem korporacii, ktore to cele ovladaju.

politici nemaju ani najmensie pravo nieco take schvalit, na toto mandat od svojich volicov nedostali.

ti ktori s tym chcete nieco robit a neviete co - sirte informacie o ACTE co najviac, to je najlepsie co mozete spravit
iWin
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa iWin »

v triede sme 20 chalani... že INF odbor... (haha) Do tejto problematiky vidíme (resp. nevidíme ale zaujímame sa o to a chcem to riešiť) 2-3.
ďalších 17 pravidelne sťahuje ale vôbec si neuvedomuje čo acta spôsobuje a pochybujem, že vedia vôbec čo to je....

Dnes sa to týka každého... každý človek.. ktorý vie len zapnúť PC, otvoriť browser a naťukať URL kde stiahne film, pesničku je svojím spôsobom ovplyvnený týmto...
Talpy
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Talpy »

iWin napísal:v triede sme 20 chalani... že INF odbor... (haha) Do tejto problematiky vidíme (resp. nevidíme ale zaujímame sa o to a chcem to riešiť) 2-3.
ďalších 17 pravidelne sťahuje ale vôbec si neuvedomuje čo acta spôsobuje a pochybujem, že vedia vôbec čo to je....

Dnes sa to týka každého... každý človek.. ktorý vie len zapnúť PC, otvoriť browser a naťukať URL kde stiahne film, pesničku je svojím spôsobom ovplyvnený týmto...
Viem presne o com hovoris. Ludia stahuju dalej a nevedia co sa deje, len asi to, ze megaupload nefunguje, ale nemaju pojem, ze uz nic sa nebude dat stahovat ani kopirovat, a tiez nemaju pojem ani o ACTE, ale dalo by sa to vyriesit tym, ak by na vecsine warez stranok ale aj inich stranok bol baner ktori poukazuje na to co vsetkeho bude acta schopna po celom svete, ak budeme ticho a neurobime pre to nic. Napriklad na lamkach uz maju protest proti Pipe, a uzivatelia sa pytaju, ze co to je a o co sa jenda, navyse protesty su aj tak neuveritelne, v predhadzajucom topicu som dal stranku, kde protestuju ludia, vo stvrtok vecer to bolo nejakych 100 000, vcera to bolo uz 600 000, a kazdu sekundu pribudaju dalsi. Dufam ze sa stym nieco urobi, lebo na tomto svete nebude ziadna sloboda, a uz budeme dostavat aj "čipi" ktorymi budeme monitorovani!!!
Neviem ci to tu niekto dal, ale toto video informuje o acte coho vsetkeho bude schopna.

Kód: Vybrať všetko

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1eZX930YDVU
iWin
Light Professional
Light Professional

nemá to síce súvis priamo s ACTOU a dokonca ani s anonymous dalo by sa povedať...

avšak keď som to pozeral... a prišiel ten záber tak som zostal že? :O :happyrespect:

2:10

Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Mám jednu otázku.

ACTA zakazuje kopírovanie legálne vlastnených DVD a hudobných CD na USB či do PC. Ale čo keď si hudbu alebo filmy kúpim online napríklad cez iTunes a podobne? Môžem si ju dať na USB a počúvať v aute alebo v MP3 prehrávači a podobne?

Lebo ako nie tak všetky frmy čo vyrábajú MP3 prehrávače môžu rovno zatvoriť prevádzky.
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Cize sem patri akekolvek video kde je Fawkeho maska? Aj stranka hotchicksguyfawkesmasks ? Lebo podla mna je to dost odveci - nesuvisi to ani so sopa, pipa, acta ani hackermi.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Čo takto si všimnúť 2:13 zábery až do konca ;) ide tam o tú masku.
Ano viem ale tato maska sa spaja s Anonymous a nie s Gorilou ci Godzilou vies? A temu o Gorile necitam.

Tak ako to je s tou otázkou vyššie?
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Tá maska sa nespája iba s Anonymous. Tvár na tej maske je Guy Fawkes, a v skratke tú maskú nosí každý, ktorý zastáva názory normálnych ľudí, ale jediný vystúpi z davu a je revolucionárom. O tom bol aj film V for Vendetta, a tak sa správal aj hlavný hrdina, V. Čiže áno, patrí to sem a aj do témy s Gorilou.
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Silmer »

iWin
Light Professional
Light Professional

MH SR ide...ako tak... :D
91pato310
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa 91pato310 »

som ani nevedel ze take stranky existuju. Myslite ze si toho vobec niekto vsimne? Okrem adminov teda ktory to budu musiet opravit.
Mmartin
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Mmartin »

91pato310 napísal:
som ani nevedel ze take stranky existuju. Myslite ze si toho vobec niekto vsimne? Okrem adminov teda ktory to budu musiet opravit.
Tu nejde o znizenie navstevnosti. Tu ide ukazat o to, ze ludia maju v rukach moc a ked si z nich vlada robi otrokov, pouziju ju.
iWin
Light Professional
Light Professional

Aký je ale efekt? 0vý.... väčšina ľudí ani nevie, že také stránky máme( ani ja som to doteraz nevedel :D) toto sa nebude dať riešiť len prostredníctvom online prostestov... v poľsku sú aj "offline" ulicové prostesty... that is the way...

aha 500stý :P
Napísať odpoveď