SOPA, PIPA, ACTA a reakcia Anonov.

Diskusie na politické témy...
typek61
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: SOPA, PIPA, ACTA a reakcia Anonov.

Príspevok od používateľa typek61 »

inac zaujima ma ked schvalia tu actu na slovensku.ked stiahnes nieco nelegalne,co potom hrozi?daju ma do vazenia alebo pukuta?alebo ako to budu riesit?
este ako to zistia ze som si nieco stiahol?je to na hlavu postavene :roll:
Mmartin
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Mmartin »

iWin napísal:Aký je ale efekt? 0vý.... väčšina ľudí ani nevie, že také stránky máme( ani ja som to doteraz nevedel :D) toto sa nebude dať riešiť len prostredníctvom online prostestov... v poľsku sú aj "offline" ulicové prostesty... that is the way...

aha 500stý :P
Vrabce na streche cvirikali, ze sa bude Gorila II sa bude spojovat s ACTA protestom. Ale je to zatial velmi nedoveryhodne.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

@iWin
taketo vypinanie stranok len internetova demonstracia
da sa tym najavo nespokojnost a efekt to ma podobny ako klasicka demonstracia - zatarasenie ciest pre auta a podobne

sice maly efekt ale je
Space5800
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Space5800 »

Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Celú zmluvu ACTA nepoznám, ale viem jedno.... mám taký pocit, že je tak všeobecne napísaná, že na jej základe sa bude dať robiť taká cenzúra, o akej sovietski komouši nesnívali ani vo svojich vlhkých snoch.... a ospravedlňuje sa to bojom proti pirátstvu.... Ono aj tí komunisti svoje akcie ospravedlňovali oslobodením pracujúcich....

Ako som sa už vyjadroval v skoršom príspevku v tejto téme.... Všetci chceli do únie a tu máme výsledok.... a mám pocit, ako by povedali chlapci z Kontrafaktu.... "toto je len začátek".... Myslím, že Orwell odhadol vývoj veľmi dobre....
Neformálna skupinka, čo si hovorí Anonymous, ktorá sa inšpirovala v maskovaní filmom V for Vendetta (prečo nie napríklad Frankensteinom či Mickey Mousom - aspoň by bol na nich veselší pohľad) sa snaží bojovať proti tejto pridrbanej zmluve útokom na stránky oficiálnych inštitúcií.... To je síce chválihodné, ALE, čo sa tým reálne dosiahne???? Padne pár stránok, admini si ponadávajú, kým ich zase nahodia a život ide ďalej.... Toto je len symbol nesúhlasu, ktorý ale reálnu situáciu nezmení....

Mi to pripomína situáciu ako keď Nemci v apríli 1940 napochodovali do Dánska.... Bolo jasné, že nemecká branná moc Dánsko rýchlo obsadí, napriek tomu stráž pri kráľovskom paláci v Kodani na približujúce sa nemecké vojská pár krát vystrelila (a potom formálne kapitulovali), aby sa nepovedalo, že sú zbabelci a nepostavili sa votrelcom na odpor.... Nakoniec Nemci z Dánska odišli až za 5 rokov, keď skončila WWII....
A čo som tým chcel povedať???? Tým som chcel povedať to, že ľuďom ktorí majú moc, je toto úplne u prdele a tak lebo tak si svoju vôľu nakoniec presadia.... To bolo dobre vidieť pri zásahu voči Megauploadu, kde zásah prebehol aj keď sa SOPA neschválila.... Mám za to, že to bolo gesto z pozície sily, ktorým FBI a spol. ukázala, že aj tak si bude robiť tak ako sama uzná a nikto s tým nič neurobí....

Ako to reálne riešiť???? Buď voliť strany, u ktorých sa vie že proti spomínaným veciam pôjdu a nedopustia diktát zo strany zahraničia.... alebo sa proste tomuto postaviť a začať proti tomuto systému boj (nie od kompu hackovaním stránok, ale reálny voči jeho predstaviteľom a komukoľvek, kto im nejako pomáha)....
Počítam, že od salónnych humanistov sa dočkám komentárov typu, že "násilie nič nerieši" a tak podobne.... ale takto to vidím a život ma naučil jednému.... Na hrubý pytel platí hrubá záplata.... resp. kto chce kam, pomôžme mu tam....
Mmartin
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Mmartin »

Zislo by sa..

//edit: dik, opravene
wladas
Redeemer
Redeemer

Pinhead napísal: Neformálna skupinka, čo si hovorí Anonymous, ktorá sa inšpirovala v maskovaní filmom V for Vendetta (prečo nie napríklad Frankensteinom či Mickey Mousom - aspoň by bol na nich veselší pohľad)
maska je symbol ->
Hensym napísal:Tá maska sa nespája iba s Anonymous. Tvár na tej maske je Guy Fawkes, a v skratke tú maskú nosí každý, ktorý zastáva názory normálnych ľudí, ale jediný vystúpi z davu a je revolucionárom. O tom bol aj film V for Vendetta, a tak sa správal aj hlavný hrdina, V. Čiže áno, patrí to sem a aj do témy s Gorilou.
@Mmartin
zly odkaz
91pato310
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa 91pato310 »

SaS proti ACTA: Obmedzuje právo na súkromie
http://www.strana-sas.sk/sas-proti-acta ... kromie/661
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Uz vidim ako Fico na prvej tlacovke povie: No najskor homosexuali a fetaci, teraz aj pirati a zlodeji..
SaSka bohuzial nema v moci niecomu takemu, ako je ACTA zabranit, aj ked budem Sulikovi drzat palce.. urcite bude zas v EU parlamente Farage-om prehlaseny za Williama Wallacea.
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

typek61 napísal:inac zaujima ma ked schvalia tu actu na slovensku.ked stiahnes nieco nelegalne,co potom hrozi?daju ma do vazenia alebo pukuta?alebo ako to budu riesit?
este ako to zistia ze som si nieco stiahol?je to na hlavu postavene :roll:
zistí to tvoj ISP ktorý bude musieť kontrolovať každého komu poskytuje internet
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Pinhead: Aj násilie bude nutné k zvrhnutiu vládnucej triedy, to je fakt. Každopádne, násilie väčšina ľudí ospravedlní iba vtedy, keď je vojnový stav, inak je vnímané vrcholne negatívne - viď napr. anarchistická propaganda činom v 19. storočí, kedy boli likvidovaní predstavitelia vládnucej triedy.

Fakt je aj ten, že násilie využíva vládnuca trieda na svoju obranu, skrz políciu, armádu či iné bezpečnostné zložky.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Michaelo napísal:Mám jednu otázku.

ACTA zakazuje kopírovanie legálne vlastnených DVD a hudobných CD na USB či do PC. Ale čo keď si hudbu alebo filmy kúpim online napríklad cez iTunes a podobne? Môžem si ju dať na USB a počúvať v aute alebo v MP3 prehrávači a podobne?

Lebo ako nie tak všetky frmy čo vyrábajú MP3 prehrávače môžu rovno zatvoriť prevádzky.
mi-chau
Darca
Darca

Michaelo, pokial mas original skladby alebo film, mozes si pre svoju potrebu robit kopie t.z. aj mp3 do prehravaca ci film do mobilu. Ako preveria povod skladby z iTunes neviem.
frajerik
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa frajerik »

[quote="Michaelo"][/quote]

Na mp3 prehravac si svoju hudbu dat mozes...to by potom museli zakazat pocuvanie a urobit nejake budovy kde sa bude pocuvat hudba.... :lol: :lol:
Ked kupis hudbu z iTunes tak niektore albumy/songy obsahuju DRM a nemozes to kopirovat/prehravat vsade. Neviem presne ake obmedzenia to ma.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

No ja som cital cast ACTA alebo nieco a bolo tam napisane ze zakazuje kopirovanie legalne vlastnenych DVD ci CD aj pre vlastnu potrebu.
jefty
Star
Star

Príspevok od používateľa jefty »

iWin napísal:Aký je ale efekt? 0vý.... väčšina ľudí ani nevie, že také stránky máme( ani ja som to doteraz nevedel :D) toto sa nebude dať riešiť len prostredníctvom online prostestov... v poľsku sú aj "offline" ulicové prostesty... that is the way...
Ale netreba mat len plnu hubu reci, ze treba ist do ulic, ale naozaj tam ist. Nie ze si kazdy povie "nech tam ide za mna mrznut niekto iny... aj tak ich tam pojde dost, tak mna uz nepotrebuju.....aj tak tam je zima.....mam nieco ine na praci" a pod.
frajerik
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa frajerik »

Michaelo napísal:No ja som cital cast ACTA alebo nieco a bolo tam napisane ze zakazuje kopirovanie legalne vlastnenych DVD ci CD aj pre vlastnu potrebu.
sauce? Pochybujem ze by tam bolo nieco taketo to by uz bolo velke obmedzenie slobody ale ak to tam naozaj je.... tak konec.
wladas
Redeemer
Redeemer

mi-chau napísal:Michaelo, pokial mas original skladby alebo film, mozes si pre svoju potrebu robit kopie t.z. aj mp3 do prehravaca ci film do mobilu.
Nemozes.
Dajme tomu ze mas pravdu. Ako na colnici dokazes ze original CD mas? Budes vsetky vlacit so sebou?
iWin
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa iWin »

jefty napísal:
Ale netreba mat len plnu hubu reci, ze treba ist do ulic, ale naozaj tam ist. Nie ze si kazdy povie "nech tam ide za mna mrznut niekto iny... aj tak ich tam pojde dost, tak mna uz nepotrebuju.....aj tak tam je zima.....mam nieco ine na praci" a pod.
Nemám problém ísť mrznúť.. Nemám potrebu mať na práci niečo iné....
Keď bude oficiálne zorganizovaný protest proti ACTE tak okay... jediná moja výhovorka je neplnoletosť a škola čo by mne osobne nezabránilo aj keď moji parents by to asi nepochopili ;)
mi-chau
Darca
Darca

wladas napísal:Nemozes.
Dajme tomu ze mas pravdu. Ako na colnici dokazes ze original CD mas? Budes vsetky vlacit so sebou?
Tak zrejme to nebude riesene systemom ukaz hned, inak pendrek doriti, ale nejakou dobou do ktorej to nejakym sposobom vydokladujes. Myslis, ze sa teraz zakazu mp3 prehravace ako take?
Napísať odpoveď