Gorila
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Gorila
Mmartin: Jedna vec je diskusia ku Gorile alebo demonstracii, druha vec je nejaky kus hlupej masky a offtopic s tym spojeny.
Whatever. Okej.
http://gaso.blog.sme.sk/clanok.asp?cl=287565&bk=18871
Tuto je krasne zobrazene, ako sme oje***. Ze 800 ludi. A toto je este len na SNP.. Keby to niekto zmazal odtial, tak priloha. Napocitanych 2375
http://gaso.blog.sme.sk/clanok.asp?cl=287565&bk=18871
Tuto je krasne zobrazene, ako sme oje***. Ze 800 ludi. A toto je este len na SNP.. Keby to niekto zmazal odtial, tak priloha. Napocitanych 2375
SME je odpad.
Masky neriešme teda.
Tie radú sú dobré, už som ich tu kedysi dával, zdroj je ABC.
Masky neriešme teda.
Tie radú sú dobré, už som ich tu kedysi dával, zdroj je ABC.
To co za koko*iny na markize???
Ze 2000 ludi.. Za 24 hodin nemali vobec cas sa pozret na zaznamy???
Ze 2000 ludi.. Za 24 hodin nemali vobec cas sa pozret na zaznamy???
Ďalší protest je naplánovaný na 3.2. predbežne, vyzerá byť dobrý termín, mládež bude mať voľno. Vyzerá to aj na protesty v ďalších mestách... Malo by to byť voľne spojené aj s protestom proti ACTA.
https://www.facebook.com/events/237819612964619/
Vážne uvažujem, že tentokrát nevynechám a to možno i BA. Kurňa chcelo by to aspoň za auto ľudí...
https://www.facebook.com/events/237819612964619/
Vážne uvažujem, že tentokrát nevynechám a to možno i BA. Kurňa chcelo by to aspoň za auto ľudí...
Mmartin: Tak ale aspon ten prispevok ponali v zmysle, ze to ludom nie je jedno. Aj to je uspech.
Jak tak rozmyslam, streda ci stvrtok by bol lepsi datum. CItujem z fb
Neviem či je to možné z organizačného hľadiska, ale odporúčam zmenu termínu protestu v Bratislave na 1.2.2012
Predpokladám oveľa vyššiu účasť, možno až dvojnásobnú ako by bola v piatok z nasledujúcich dôvodov:
- v stredu zasadá parlament do 19:00
- piatok nevhodný kvôli masovému cestovaniu z mesta a takisto veľa mladých ľudí sa chodí v piatok po robote zabávať
- od štvrtka majú byť arktické zimy až -10 stupňnov
- týždenná pauza je veľa, aby neopadlo nadšenie
Dávam teda na zváženie (Frantisek Hrusovsky)
s tymto suhlasim a tiez by som prijal keby to bolo ked bude parlament zasadat a tymto prisposobit aj ostatne protesty na iny datum
No uvidíme, zase aby to nedopadlo tak, že sa vyrojí 30 ľudí s 30 dátumami a z protestu bude veľké H...
Inak, nehovorím, že je to zle, ale ak sa to dá na stredu tak pôjde o čisto BA akciu. Treba nejak spustiť lavínu, ale viem si predstaviť dobrý protest v sobotu, keď sa môžu pridať aj mimo-BA skupiny.
Keď som bol na proteste "Kosovo je Serbia" tak to bolo v sobotu a išli sme viacerí napriek vzdialenosti, ale išlo proste o to, že bol čas.
Inak, nehovorím, že je to zle, ale ak sa to dá na stredu tak pôjde o čisto BA akciu. Treba nejak spustiť lavínu, ale viem si predstaviť dobrý protest v sobotu, keď sa môžu pridať aj mimo-BA skupiny.
Keď som bol na proteste "Kosovo je Serbia" tak to bolo v sobotu a išli sme viacerí napriek vzdialenosti, ale išlo proste o to, že bol čas.
nwm ci piatok je dobry termin, predlzeny vykend, vela ludi pojde niekam atd...
Edo Chmelár klasicky pravda no a Noam Chomsky nám jasne ukazuje cestu:
Kód: Vybrať všetko
Len málokto hľadá korene súčasnej krízy v osemdesiatych rokoch minulého storočia. Vtedy sa koleso ekonomickej globalizácie roztáčalo naplno a kapitalizmus vykazoval vážne systémové problémy už ku koncu tejto dekády. Kolaps komunistického bloku však zachránil Západ otvorením nových trhov a oddialil zrútenie celého systému.
Opojení novozískanou slobodou sme tieto signály prehliadali a hoci reštaurácia kapitalizmu bola u nás sprevádzaná nesmiernym rozkrádaním, korupciou a plytvaním, ospravedlňovali sme tieto javy ako nevyhnutnú cenu transformácie. Dokonca aj v čase, keď sa už nehanebne tunelovali štátne financie, sme boli ochotní napriek kritickým hlasom v zásade tolerovať tieto praktiky, lebo nová vrstva zbohatlíkov si kúpila lojalitu priemerných občanov zlepšením ich ekonomickej situácie. Ekonomická kríza však logiku tejto propagandy rozvrátila. Keď finančné trhy odtrúbili koniec tejto pyramídovej hry, keď životná úroveň väčšiny ľudí začala klesať, ale na zisky tých najbohatších sa v podstate nesiahlo (naopak, dosahujú veľkolepé výnosy, no svoje dlhy prenechávajú štátu a ešte za to chcú úroky), keď politické elity zaviazali budúce generácie, aby celé desaťročia splácali dlhy a narobené škody, priemerným občanom to už také logické prestalo pripadať. Napätie sa stupňuje a ak to takto bude pokračovať ďalej, hrozí revolučný výbuch.
Lenže v súčasnosti nemajú nespokojné skupiny k dispozícii nič, čo by bolo schopné osloviť väčšie masy ľudí. Je smiešne porovnávať túto situáciu s krízou v tridsiatych rokoch minulého storočia. Takýto historický zlom, aký nás čaká, sa naposledy udial len v súvislosti s pádom rímskeho impéria. Počet krízových prejavov bude pribúdať a vonkoncom nebudú mať len ekonomický charakter. Civilizačný kolaps znamená, že nová éra sa bude rodiť len veľmi pomaly a ťažko, že nevzkriesi staré ideológie, ale len staré problémy, že sa budeme často mýliť, často zlyhávať a často trpieť, kým nová civilizácia nezapustí silnejšie korene. Spočiatku sa bude javiť primitívnejšia, lebo umierajúca civilizácia dáva vždy prednosť nádeji (s ktorou sa dá ľahšie znášať život) pred pravdou (ktorá nás stavia pred ťažké voľby a odvracia nás od pohodlnej istoty).
Globálny kapitalizmus narazil na tú istú ilúziu, s ktorou zápasil komunizmus v roku 1968 – nie je ho možné reformovať. Uctievači Friedricha von Hayeka (ktorý nikdy nemal byť braný vážne) si síce v ideologickej agónii budú naďalej vyberať niekoľko faktov a izolovaných dát, ktoré zneužívajú na popretie všetkých historických, politických, ekonomických i kultúrnych skúseností ľudstva, ale tieto prísľuby raja prosperity a rastu, ktoré sme tak veľmi chceli počuť, už budú na obyvateľstvo pôsobiť čoraz menej dôveryhodne. Tento systém nie je možné reformovať. Ani Gorilu nezničíme tak, že budeme imitovať spravodlivosť ako cvičené opice. Gorila je v skutočnosti tehotná a my všetci ju kŕmime. Podstata hry totiž rozhnevaným občanom ušla: v neľútostnom konkurenčnom boji bude jedna silná finančná skupina (dočasne) vytlačená a jej miesto zaujme druhá, ktorá si už teraz hýčka novú mocenskú garnitúru. Je to začarovaný kruh, lebo tento štát (akýkoľvek štát) nemá na to, aby porazil mafiu, ktorej moc je odvodená od globálneho kapitalizmu.
Ľudia sa ma často pýtajú, čo by mali robiť. Od politikov zasa požadujú „riešenia“. Je to zlý prístup, lebo od začiatku predpokladá, že na ich otázky existujú jednoduché odpovede. To však nie je pravda. Noam Chomsky učil dve generácie občianskych aktivistov, že ak sa rozhodnú niečo urobiť, musia do toho vložiť celú dušu a mať výdrž. Nepýtajte sa, čo máte robiť, hovorte, čo robíte. Naučte sa žiť svoje otázky. Odpoveď na agóniu modernej civilizácie nemôže byť iba politická. Ak sa pokúsime o autonómne vytváranie nových sociálnych vzťahov a súčasný kultúrne i environmentálne neudržateľný systém nebudeme prikrášľovať, ale odmietneme ho, máme šancu urýchliť príchod lepšej alternatívy.Re: Gorila
Pre tych, co tam neboli a chcu si pozriet uvodnu rec recnikov:
Pár rečí som pozeral, podľa mňa je dôležitejšie, že sa tam zišlo tisíce ľudí ako pár prejavov.
Najviac zmätený som zo Sama Trnku, zvykne mať trefné názory aj jeho prejav na nejakom zasadnutí vlády udrel klinec po hlavičke, ale tak kope za médium, ktoré sa stáva symbolom brainwashingu.
Najviac zmätený som zo Sama Trnku, zvykne mať trefné názory aj jeho prejav na nejakom zasadnutí vlády udrel klinec po hlavičke, ale tak kope za médium, ktoré sa stáva symbolom brainwashingu.
ako tak pozerám na facebookovu stranku pripravovaného protestu, vyzera to slubne
Nič v zlom, ale
myslím si, že čakať, že média presne odhadnú počet demonštrantov je ako čakať, že vyhráte jackpot v lotérii. Proste aký reportér taký tip na počet ľudí. Oni nie sú trénovaní v odhadovaní veľkosti davu. Ak by ste zobrali náhodne desať ľudí a dali im len tak z prče odhadnúť koľko ľudí je na pohľad na tej demonštrácii asi by vám každý dal iné číslo.
Určite si nikde v televízii nepozerajú spätne záznamy a nerátajú hlavičky.
A len na dorovnanie situácie. Mám známeho v jednom médiu a pýtal som sa ho nato. Vravel, že info 2000 podali samotní organizátori, ďalej je fakt, že parlament bol prázdny, rokovanie bude až v utorok.. nemal kto výsjť von. Možno tak upratovačky. To len tak naokraj. Aby sme zase zbytočne nekrivdili.
Určite si nikde v televízii nepozerajú spätne záznamy a nerátajú hlavičky.
A len na dorovnanie situácie. Mám známeho v jednom médiu a pýtal som sa ho nato. Vravel, že info 2000 podali samotní organizátori, ďalej je fakt, že parlament bol prázdny, rokovanie bude až v utorok.. nemal kto výsjť von. Možno tak upratovačky. To len tak naokraj. Aby sme zase zbytočne nekrivdili.
Inak s tým zahádzaním parlamentu ma tiež napadla len jedna vec: ..a upratovačky budú zase nadávať 
Lebo zatiaľ sú jediné, čo si to odsrali :-/
Lebo zatiaľ sú jediné, čo si to odsrali :-/
Chlapce, keby si vedel kolko beru za meter stvorcovy v parlamente, tak za tie banany mozu dakovat bohu. Taku pracu by som robil dozivotne. Bol o tom clanok niekde, nechce sa mi ale googlit.
Jáááj, tak to je jasné...že ma to nenapadlo skôr. NR SR určite nezamestnáva upratovačky, na tom by sa nedalo zarobiť.
Treba outsourcovať do externej firmy! Sláva outsourcingu!
(aj tak neverím, že tie upratovačky vidia z tých peňazí aspoň slušnú mzdu)
Treba outsourcovať do externej firmy! Sláva outsourcingu!
(aj tak neverím, že tie upratovačky vidia z tých peňazí aspoň slušnú mzdu)
jasne ze to urcite robi nejaka ext firma a pravdepodobne ju to aj nieco stalo, nejake to Euro do obalocky..
@mi-chau
akurat ze tie peniaze bere nejaka facility firmicka z "tendra"
upratovacka dostane maximalne na chleba
akurat ze tie peniaze bere nejaka facility firmicka z "tendra"
upratovacka dostane maximalne na chleba