Hostovanie, serverovne, servery etc...

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
iWin
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Hostovanie, serverovne, servery etc...

Príspevok od používateľa iWin »

Zdravím... ešte niekedy v roku som tu zakladal podobnú tému no potom som od toho celého nejako upustil kvôli nedostatku času atď.

V poslednom čase som sa začal dosť zaujímať ako fungujú hostingové služby (nie nechcem začínať so žiadnym webhostingomg :D) skôr ma zaujíma ako vlastne fungujú webhostingy...

Takže...

čisto len teoreticky ak by som si chcel doma rozbehnúť public server kde vlastne zoženiem ISP s dostatočne slušným UP, ktorý zároveň poskytuje pevnú IP a neporušujem tým jeho zmluvné podmienky?

A ak takéto niečo nie je možné tak ako kontrolovať server keby ho dám do nejakej serverovne ponúkajúcu server housing (okrem teamviewera)

ďalšia čisto len teoretická otázka.. keby poskytujem napr. gamehosting za úhradu (server pre hráčov, ktorý si platia za jednotlivé sloty) ako je to z toho businessového hľadiska? treba na to nejakú živnosť alebo ako to je?

a čo vlastne potrebujem vedieť predtým než dám môj PC slúźiaci server do nejakého server housingu?

(Ospravedlňujem sa že to nemá ani hlavu ani pätu ale ja som tesne pred spánkom a kvalitne ma bolí hlava... tak dúfam, že niekto bude schopný mi odpovedať na tieto otázky :) )
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Hostovanie, serverovne, servery etc...

Príspevok od používateľa hojko »

Potrebujes server, ktory umiestnis do serverovne, mas tu Primanet, Lighstorm, VNet, GTS, v Cesku je to napriklad Cool Housing, Active24 a ine... Cenu rataj mozno od dakych 30 eur vyssie, ale moze to byt aj radovo par stoviek eur mesacne, zalezi od velkosti servera/racku, poctu PC, poctu IP adries, potreby energie, zalohovanie, dohlad, servis... Na vykonavanie cinnost potrebujes zivnost, teda bud budes zivnostnik (SZCO) alebo si zalozis firmu, k tomu potrebujes nalezite platit odvody (zdravotne a socialne poistnenie) a dan. Gamehosting nie je sluzba, ktora ti vynesie peniaze, teda vynesie, ale velmi malo. To radsej hosting na web+databazu+mail, kde mozes na jednom PC bezat aj par stoviek webov (ak nebudu prilis narocne) a kazdeho ked zinkasujes sumou par eur za mesiac, tak sa to pekne nahromadi.

Skor ako das PC do serverovne, trebalo by si nastudovat nieco o podnikani a potom pripadne nieco o serveroch, problematike, pripadne si mozes zaplatit niekoho kto sa ti o to bude starat.
iWin
Light Professional
Light Professional

tu zatiaľ ide o nadobúdnutie skúseností v danej oblasti atď... možno by to najskôr bol len public server proste nejaká gaming community

ten gamehosting by prišiel časom skôr na to aby platil za server ako taký (nie za účelom zisku)..

Možno raz aj webhosting :)

Každopádne thanks... a sú aj ďalšie tipy tak ich rád uvítam
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Treba si vsak premysliet za akym ucelom chces postavit herny server, ci tam chces mat velky WoW server, ci tam chces mat BF3, CoD alebo starucky Counter-Strike. Pri CS netreba extra masinu, cize server v hodnote tisic eur dokaze utiahnut par CS serverov, v pohode si myslim, ze by zvladol 10 zaplnenych serverov, ak nie aj viac. Ine by to uz bolo pri BF3 ci novych CoD, ak si vezmes velku mapku pre BF3, tak to je uz velky zrut, nehovoriac o WoW, kde investicia do velkeho WoW servera moze byt aj radovo par tisic eur. Na internete najdes info o serveroch, pri WoW v pohode najdes take, ktore maju 64GB RAM a podobne cisla.
iWin
Light Professional
Light Professional

WoW rozhodne nie... :D aj keď mám isté skúsenosti s wow servermi tak do toho by som sa rozhodne nepúšťal a už určite nie sám... sme dvaja.. ja by som sa staral o CoD4 a kamarát o CS servery... časom možno minecraft

zatiaľ to plánujeme robiť čisto zo záujmového hľadiska.. nie za vidinou zisku :)
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

mam otazku, ktora sa tohto tyka len okrajovo, ale novu temu zakladat nechcem:

do nakladov na jeden projet potrebujem uviest cenu za webhosting a registraciu domeny.
kolko to momentalne stoji?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

U kazdeho inak. Pozri si exohosting.sk, websupport.sk, mediahost.sk, atlantis.sk, yegon.sk, forpsi.sk a porovnaj si ceny.
Napísať odpoveď