Vytvorenie jednoduchej webstránky

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
satan77
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Vytvorenie jednoduchej webstránky

Príspevok od používateľa satan77 »

Ahoj, chcel by som si vytvoriť webstránku na predaj pár položiek použitého tovaru, nič veľké, žiadny e-shop...
Vedel by mi to tu niekto dať do jednej bodky kde a kam sa mám obrátiť a čo spraviť?
Potrebujem: Vlastnú doménu a nejaký lacnejší hosting. Nič extra tam nebude...
Resp.... Hľadám nejaký program, hotovku... abo tak nejak, že by som to už len spojazdnil na hostingu... Viem že za doménu a hosting sa platí, ale to je bagateľ, to je v poriadku.
V podstate čo spraviť, aby som mal funkčnú hotovú vec a už by som sa s tým len pohral... Koncovku chcem .com
Poteší aj traffic ukazateľ (súkromný)

A potom... by som tam chcel dať platby... Pay now, Order now, Check out... Poprípade nákupný košík. Aby tam ľudia mohli priamo nakúpiť kreditkou, príp. Paypalom...

Ak niekto pochopil túto moju skomoleninu, budem vďačný za každú odpoveď. Ďakujem.
Uprednostňujem na [email protected]

Samozrejme ak som sa zle vyjadril, všetko priblížim tu v diskusii. Díky !!!
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Vytvorenie jednoduchej webstránky

Príspevok od používateľa hojko »

Domenu si kupis hocikde, trebars forpsi.com alebo aj u slovenskych firiem, ktore registuju domeny a ponukaju aj hosting. Pozri trebars exohosting.sk, websupport.sk alebo ine... Par poloziek tovar, kosik a online platby, to vsetko je vhodne tak na e-shop, mozes pouzit preto redakcny system ako je Presta Shop alebo ine, nieco sa tu o tom popisalo nedavno.

Pay now, Order now a platby kreditkou, tak to je zlozity system, ktory nie je na jedno poobede. Cely proces spociva v ziadosti do banky ohladom povolenia platieb, potrebujes mat v banke podnikatelsky ucet, banka musi mat pristup k tvojim scriptom, otestovat to, vsetko musi byt spravene na ich API rozhranie... Ak to pojde vsetko ako ma, dostanes povolenie od banky a mozes mat online platby typu SporoPay, TatraPay, VUBpay a podobne platby, pripadne kreditkami. Kreditky su nakladnejsie, zlozitejsie, posob autentifikacie je iny a je to podstatne drahsie. Okrem toho odvadzas vo vacsine pripadov aj nejake to percento z predaja. Nieco je o tom napisane aj tu: http://www.hojko.com/post1775927.html#p1775927 PayPal problem nie je, hodis ikonku ci script a vybavene. Traffic monitoruje napriklad AWstats, ktory sa bezne pouziva na hostingoch, pripadne MRTG, Munin a podobne (aj ked len vo forme grafov).
Napísať odpoveď