Problém s ovládačom

Informácie o software, ankety...
ivol
Amateur
Amateur

Problém s ovládačom

Príspevok od používateľa ivol »

Prosil by som o radu, nainštaloval som na staré PC Windows 7 Prof. 32-bit., je tam základná doska Abit SA7 ( http://www.abit.com.tw/page/en/motherbo ... CHTEXT=SA7 ), skoro všetky ovládače sa mi podarilo nainštalovať, alebo aktualizovať okrem audio ( CMI 9738 2 Channel Audio Codec ), ktorý je len po Windows XP. Potreboval by som vedieť či existuje nejaký ovládač, ktorý by sa dal do Win7 nainštalovať, alebo nejaká finta aby to fungovalo. Ako napr. tento návod na ATI 9200SE ( AMD podporuje ovládače až od rady ATI 9500 pre Win7 ) :

Niektorí z Vás iste máte na pamäti, že Windows Vista a Windows 7 teraz nepodporujú ATI Radeon 9200SE. Tu je kompletné riešenie pre tých z Vás s modrou obrazovkou smrti na vypnutie a reštart.

1) Stiahnite si ovládač pre Windows 2000 z webovej stránky ATI.

2) Po dokončení sťahovania, stačí kliknúť pravým tlačidlom myši, kliknite na položku Vlastnosti a spustiť v režime kompatibility Windows XP Service Pack 2, a to aj zaškrtnite Spustiť ako správca.

3) Po použití nastavenia, spustiť inštalovanie. Nechaj to extraktovať a umožniť dokončenie inštalácie, avšak označte reštartovať neskôr.

4) Teraz prejdite do priečinka System32 a premiestnite " ati2dvag.dll " na plochu.

5) Odhláste sa a znovu prihlásite, bude Vaše grafické zobrazenie vyzerať hrozne a budete preklínať!

6) Vezmite ati2dvag.dll a vložte ho späť do priečinka System32.

7) reštartujte počítač.

Žiadna ďalšia modrá obrazovka smrti nebude !

Všimnite si, že tento návod môže uplatniť na iné karty ATI, ktoré nie sú podporované Windows 7, ale len na vlastné nebezpečenstvo !

Ak by niekto vedel o niečom podobnom čo by sa dalo aplikovať pre zvukovú kartu CMI 9738 budem rád.
Soviet
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Problém s ovládačom

Príspevok od používateľa Soviet »

Hod sem Harware ID zo spravcu zariadeni.
ivol
Amateur
Amateur

Re: Problém s ovládačom

Príspevok od používateľa ivol »

Spravca zariadeni.jpg
Myslíš toto ?

//autoeditácia príspevku (06 Feb 2012, 21:19)
Konečne som našiel Audio ovládač, takže mi všetko šlape a môžem starčeka využiť na kancelárske účely.
Čo sa týka grafickej karty ATI 9200SE treba si stiahnuť verziu ovládača 6.2
( http://support.amd.com/us/gpudownload/P ... nx-2k.aspx ), keď budete inštalovať inú verziu napr. 6.11 skončí to modrou obrazovkou a PC sa bude stále reštartovať.
Napísať odpoveď