Prava a povinnosti ucitelov

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nestik »

Stalo sa mi v skole (strednej), ze ucitel mi zobral moju osobnu vec a povedal ze mi ju vrati az na konci sk. roka. Konkretne, bol to sach a hrali sme ho so spoluziakom na telesnej bez opytania sa. Tak nam ho vzal a vraj ho vrati az na konci sk. roka, este som s nim debatoval co vypuklo mozno do miernej hadky, takze pocitam s tym, ze z jeho vole ho nedostanem naspat. Cital som skolsky poriadok aj nejaky zakonnik z ministerstva skolstva a nikde som nenasiel, ze by ucitel mohol odcudzit len tak ziakovi nejaku vec. Preto sa pytam ale radsej aj tu, lebo ak to nikde nenajdem a potvrdite mi to aj vy, pojdem za riaditelom a nenecham to len tak.
sten32
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa sten32 »

Raz sa v TV novinách riešilo či môže učiteľ zhabať mobil a došli k tomu že nie. Predpokladám že to tak bude aj s šachom v tvojom prípade.
majoOr
Expert
Expert

Re: Prava a povinnosti ucitelov

Príspevok od používateľa majoOr »

naco si sa s ním hádal ? Som si istý, že keby sa mu slušne ospravedlníš tak by ti ho pri najhoršom vrátil po hodine.
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Ved som sa s nim "hadal" az po hodine ked som zistil ze mi ho nevrati, ja som bol v tom ze po hodine si ho vezmem. Ved ked mi ho vzal tak som normalne cvicil a na konci mi povedal ze mi ho neda.
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

Ved aj sach je sport :D
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Ved s tym som aj argumentoval :D
drop
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drop »

sten32 napísal:Raz sa v TV novinách riešilo či môže učiteľ zhabať mobil a došli k tomu že nie. Predpokladám že to tak bude aj s šachom v tvojom prípade.
U nas na skole to osetrili v skolskom poriadku, ze cez vyucovacie hodiny sa nemozes hrat s mobilom ani volat,sms,... Takze to beru ako porusenie skol. poriadku. Pravo na to nema samozrejme nema aby ti bral tvoju vec, u nas by ti dal zapis do triednej knihy a to sa rovna s nejakymi neo hodinami 2 zo spravania. :wink:
majoOr
Expert
Expert

Príspevok od používateľa majoOr »

nestik napísal:Ved som sa s nim "hadal" az po hodine ked som zistil ze mi ho nevrati, ja som bol v tom ze po hodine si ho vezmem. Ved ked mi ho vzal tak som normalne cvicil a na konci mi povedal ze mi ho neda.
jaj tak potom nič myslel som, že si sa s nim hneď hádal sorry. Povedz mame alebo otcovi nech ti preto prídu a máš.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Mne kedysi daavno este na zakladnej v devine zobrala triedna hacky sack (vtedy ma stal 300 korun a fakt ma to sralo). Nechcela mi ho dat ani na konci roka, tvrdila, ze ho zahodila. Nepochodil som ani u riaditelky, nedomohol som sa nahrady.
S rodicmi som to odmietal riesit. Nechodili poriadne ani na rodicko, pretoze som im to "zabudal" oznamovat :D a moja hrdost mi nedovolila ich posielat nieco riesit za mna.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Záleží od školského poriadku. Možno ti to príde čudné, ale je pre teba právne záväzný. Tam nájdeš aj svoju odpoveď.
Samozrejme nesúhlasím, aby ti bral osobné veci, ale viem napríklad o škole, kde je v šk. poriadku ošetrené, že mobily na vyučovaní nesmú byť zapnuté a pri každom porušení poriadku musí prísť vyzdvihnúť mobil rodič. Čo myslíš majú tam problémy s mobilmi na vyučovaní?
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

prv by som riesil povinnosti studenta...
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

neverim ze ucitel ma pravo odcudzit vec, treba to riesit ako kradez... aj keby to bolo v skolskom poriadku, tak by to nepreslo, tam si predsa tiez nemozu dat cokolvek, napriklad ze budu vykonavat telesne tresty a pod... nevravim ze podporujem drze spravanie deti... ale ucitel, ktory takto riesi situacie nech ide radsej kozy past ako ucit...
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

brat ti nic nemoze, jedine napomenut ta/poznamka/predvolanie rodicov ..ale to su take jebis veci ..mne vzdy slovencinarka brala mobil a na konci hodiny vratila - nemal som potrebu nieco riesit, vedel som ze ho vrati tak mam pic, sice bola pravda ze sme mali lepsi vztah takze ma aj brala s ohladom :D
J.O.S.E
King
King

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

Mám celkom rád takéto témy, človek sa schuti zasmeje :D

Ale k veci:

Ak sa tu niektorí oháňajú krádežou, sklamem ich, o krádež ísť nemôže, ibaže by šachovnica s figúrami mala viac ako 266 eur hodnotu, ktorú si vyžaduje Trestný zákon..ak táto škoda nevznikla ide tak maximálne o priestupok, ale ako tu bolo vyššie spomenuté, tak žiak má nejaké povinnosti a hodinu vedie vyučujúci a neviem prečo ale v dnešnej mládeži mi dosť chýba niečo čomu sa hovorí pokora.

Už keď chceš riešiť túto situáciu, kvôli tomu, že Ti učiteľ nabúral Tvoje ego tým, že Ti odmietol vrátiť hračku, ktorú si nemal (predpokladám ako necvičiaci) mať na hodine, tak poprosiť triedneho učiteľa, ktorý tu je na tieto konflikty medzi žiakom a učiteľom. Ak to nepôjde, odporúčam návštevu rodiča v škole u triednej, "previnilca" učiteľa prípadne riaditeľa školy...

btw. si uvedom, že pri šachu je človek nepozorný, a keď sa na hodine hral napr. futbal, tak ťa mohla trafiť lopta do hlavy a ublížiť ti na zdraví, čím vlastne učiteľ ťa chránil - možno to on bral z tohto pohľadu :lol: :lol:
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

No tak zatial nic neriesim, dohodol som sa s triednou, v pondelok sa s nim porozprava ja potom v utorok sa s nim skusim dohodnut a spytat a vraj ak mi to neda tak budeme riesit inak. Skolsky poriadok som prestudoval a aj nejake ine pdfka zo stranky ministerstva skolstva a nikde som nenasiel nic take ze by ucitel mohol zobrat osobnu vec. Takze uvidime ako to dopadne.
110mat110
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 110mat110 »

U nas na skole ucitelky habu mobili bezne (rekord je 3 za hodinu) a po hodine ich da triednej a ta ich na najblizsej hodine s nou vrati majitelom a popripade zapis. Ja by som ozaj poslal rodicov, ti ked povedia ze sa to uz nestane bla bla... tak by si ho mohol dostat nazad.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

A prečo si si ho nechal vôbec zobrať ? Na také hlášky ako "daj mi sem ten mobil," a pod. treba jasne odpoveď, že nedám (týka sa všetkých podobných prípadov). Učiteľ určite nemá žiadne právo ti to zobrať, napriek tomu, že niečo porušuješ. Môže ti dať poznámku či zápis, ale nie to zobrať.
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Len hádaj sa s profesorom/učiteľom :? Možno si pravdu vydupeš, vec ti vráti ... ale to peklo čo ti môže neskôr spraviť.
Môžeš ho mať pri rôznych testoch na dozore, na maturite ak učí napr. ďalší predmet. A celkovo učitelia budú držať spolu, takže následný "hnev" nemusíš očakávať
len od neho. (Teda ak sa nejedná o fakt nejakého tupca, ktorého aj zvyšok učiteľského zboru nemá v láske)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Áno, karmista, som revolucionár, lebo som nedal učiteľovi nikdy žiadny osobný predmet. :roll:

S učiteľmi som sa hádal odjakživa, aj si povedal svoje, tak ale chápem, že nie každý má na to povahu. Každopádne sa netreba báť.
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Nerobili ti potom viac problémov .. než by bolo potrebné ?
Nemusia to byť zrovna problémy ... ale napríklad, že by boli
benevolentnejší čo sa týka prísnosti skúšania, termínov odovzdávok projektov a pod.
keby si ich predtým "nedráždil" :D

Inak za tých pár rokov nám jedna profesorka keď sme boli mladší, pobrala lopty..karty..a iné koniny.
Za tých pár mesiacov/rokov, sa jej v kabinete veľmi pekne zaplnilo pár políčok :D
Napísať odpoveď