1) Chcel by som sa spytat ako sa da nastavit aby mi pri mountovani windowsovych particii vyzadovalo vzdy rootovske heslo. Ci uz mountovanie cez Disk Mounter widget alebo pri kliknuti na particiu v Nautiluse (lave menu)
2) Ako sa daju schovat windowsove particie v linuxe aby neboli viditelne v Nautiluse v lavom menu
pouzivam Linux Mint 11 / gnome
Vyzadovanie hesla pri mountovani diskov (Mint)
Re: Vyzadovanie hesla pri mountovani diskov (Mint)
2.) v sidebare sa disk nezobrazi ak je mountnuty niekde inde ako v /media, tj
tam pridas riadok
kde Xka nahradis prislisnym cislom particie a samozrejme podla poctu win priecinkov cielove umiestnenie.
k bodu c. 1: este pozriem ktory daemon spravuje automaticky mount, v principe ide bud o to ze ho odinstalujes (ale potom budes musiet manualne pripajat aj USBcka) alebo priecinkom kam ho pripajas das vlastnictva roota (chown) a prava iba pre vlastnika (chmod), s tym ze si napises skript na to aby ti ich v pripade potreby spristupnil a nasledne zmenil prava nazad.
Kód: Vybrať všetko
sudo gedit /etc/fstab Kód: Vybrať všetko
/dev/sdXX /mnt/winX -o rw,user,autok bodu c. 1: este pozriem ktory daemon spravuje automaticky mount, v principe ide bud o to ze ho odinstalujes (ale potom budes musiet manualne pripajat aj USBcka) alebo priecinkom kam ho pripajas das vlastnictva roota (chown) a prava iba pre vlastnika (chmod), s tym ze si napises skript na to aby ti ich v pripade potreby spristupnil a nasledne zmenil prava nazad.
Re: Vyzadovanie hesla pri mountovani diskov (Mint)
zatial diky
ale ide o to ze v Ubuntu v starsich verziach (9.x alebo 10.4 neviem uz kde) bolo automaticky nastavene ze ked si mountoval cez mount manager applet (pripadne v lavom menu v Nautiluse) vzdy chcelo od teba rootovske heslo
priznam sa ze sa mi nechce stahovat kazdu jednu verziu a hladat v ktorej to je a ako je to nastavene, preto sa radsej spytam