Ahojte, kamos zhana pre firmu profesionalnu zostavu. Cena do 5300€ max.
Vedeli by ste nieco poskladat ?
Info:
-Požiadavky na náročné spracovanie videa
-Čo najlepšie možnosti výstupu pre video
-Pripájajú sa najrôznejšie prístupi (HDMI...)
-Zvuk - čo najlepší pomer cena:výkon
Za takú sumu neverím že poskladáš niečo zlé aj keby že si bral len najdrahšie veci
Keďže je to na video tak buď typ server (2 procáky) alebo normal (jeden výkonný CPU). No skôr asi dva keďže tam treba výpočtovú kapacitu.
Reender bude cez GPU alebo CPU? To tiež rozhoduje do čoho investovať (CPU alebo GPU).
robo1152 - MACy nemajú dobrú "raw power", sú len na dokrášlovanie - preplácaš značku + čačanú skrinku. Na takéto srandy sa používajú avidové strižne, servre zapojené na centrálny a využívajú sa ako proxy cez backburner a pod. software.
A to s tým dellom, nenechajte si ich konfigurácie moc stúpnuť do hlavy, sú fajnové, ale ani z diaľky sa nevyrovnajú tomu, čo si postavíte sami, hlavne keď máte doma frézku a prístup ku hlinníku a máte aspoň ako také základné technické cítenie a zdravý rozum + základy fyziky. Delly sú práveže v posl. dobe skladané s ohľadom na rozpočet, aby bol čo najväčší zisk a to nemá na ich serverové zostavy zrovna najlepší dopad. Z pred 10tich rokov P PRO zostavy mali fantasticky riešené chladenie, tie dnešné sú dosť bieda, taký HP ich rozbíja s ich custom servermi. To len bokom.
P.S.: Ak to má byť na 24/7 use, tak by som počkal na nové iB Xeony...
MichalkoOo - chýbajú mi v tej zostave veci ako FireGL/Quadro a Tesla, poprípade iná HPC grafická karta, alebo multisocket riešenie, aj keď o gen. staršie. Preto som napísal že sa oplatí počkať na nové Xeony. Tak isto tam dávať Xtremový procesor non-Xeon na 24/7 využitie je dosť zabiják. Xtremy samotné nie sú primárne stavané na dlhodobý chod, aj keď vydržia ten nápor. Xeony sú prirodzene podtaktované a "chladnejšie" aby vydržali 24/7 prevádzku.