Presun stránky, MySQL kódovanie
Presun stránky, MySQL kódovanie
Čaute, chcel by som vás poprosiť o pomoc s týmto mojím problémom:
Presúval som teraz dve stránky na nový hosting (nerobím to prvý krát ale pre tým sa mi to nikdy nestalo). Pri presune sa mi u oboch stránok zničila diakritika. Teda miesto znakov s diakritikou mám "??���" a podobne. Skúšal som to exportnúť a importnúť v rôznych kódovaniach. Takisto som upravoval aj súbory. Ale nič nepomohlo. Dáta z MySQL presúvam pomocou phpMyAdmin. Jediné čo sa zmenilo od vtedy, kedy som to robil naposledy je, že som prešiel na OS X (Apple Macbook Pro)
V prípade 1. stránky (CMS PHP-Fusion) som teda prišiel o dáta a 2. (Coppermine galéria) nemôžem presťahovať a už sa blíži čas kedy budem musieť (do konca týždňa musí byť stránka preč)
Dalo by sa s tým niečo robiť?
Za všetky rady už vopred ďakujem.
Presúval som teraz dve stránky na nový hosting (nerobím to prvý krát ale pre tým sa mi to nikdy nestalo). Pri presune sa mi u oboch stránok zničila diakritika. Teda miesto znakov s diakritikou mám "??���" a podobne. Skúšal som to exportnúť a importnúť v rôznych kódovaniach. Takisto som upravoval aj súbory. Ale nič nepomohlo. Dáta z MySQL presúvam pomocou phpMyAdmin. Jediné čo sa zmenilo od vtedy, kedy som to robil naposledy je, že som prešiel na OS X (Apple Macbook Pro)
V prípade 1. stránky (CMS PHP-Fusion) som teda prišiel o dáta a 2. (Coppermine galéria) nemôžem presťahovať a už sa blíži čas kedy budem musieť (do konca týždňa musí byť stránka preč)
Dalo by sa s tým niečo robiť?
Za všetky rady už vopred ďakujem.
Re: Presun stránky, MySQL kódovanie
Kódovanie sql clienta (mysql_set_charset), meta v stránke (meta content type myslim) a uložený súbor (file.php) musí/musia byť rovnaké.
napr:
Ináč mne razu menilo kódovanie netbeans, ale začal som používať np++ a je to.
napr:
Kód: Vybrať všetko
<?php mysql_set_charset("utf8"); ?>
<meta content-type="UTF-8" />
file.php->uložiť ako->file.php utf-8Re: Presun stránky, MySQL kódovanie
No skontroloval som to a všetko je tak ako si písal.
S jednou stránkou som si poradil tak, že som znaky s diakritikou nahradil entitami ale pri druhej to nepomáha lebo akýkoľvek nový/úpravený obsah je na tom zase rovnako. Pozná niekto ten Coppermine ?
S jednou stránkou som si poradil tak, že som znaky s diakritikou nahradil entitami ale pri druhej to nepomáha lebo akýkoľvek nový/úpravený obsah je na tom zase rovnako. Pozná niekto ten Coppermine ?
A čo includované súbory? Ako je to s nimi? Ináč, z vlastnej skúsenosti viem že pokým sem nedáš celý kód tak ti ťažko niekto pomôže. Vieš php je dosť rozsiahly jazyk a pomôcť na dialku je veľmi ťažké. Napadá ma hneď 4 chyby, ktoré by mohli spôsobiť tento problém...
hej viem robím v ňom už zopár rôčkov ale toto ma už proste dostáva. nejedná sa o moju aplikáciu ale o open source CMS coppermine: http://coppermine-gallery.net/
a problém je na tejto stránke: http://16810.w10.wedos.net/galeria/index.php
S tým, že tabuľky aj stĺpce sú v utf a takisto je utf nastavené aj na stránke.
EDIT: no tak som to nakoniec vyriešil. bolo to síce pracné ale hotovo.
V prípade 1. stránky som chybné znaky nahradil HTML entitami a v prípade 2 som najprv. cez textový editor opravil všetky znaky (cez hľadať/nahradiť)
a potom som tam všetky texty ručne a pracne nahádzal. Vďaka všetkým za pomoc (alebo aspoň záujem pomôcť)
a problém je na tejto stránke: http://16810.w10.wedos.net/galeria/index.php
S tým, že tabuľky aj stĺpce sú v utf a takisto je utf nastavené aj na stránke.
EDIT: no tak som to nakoniec vyriešil. bolo to síce pracné ale hotovo.
V prípade 1. stránky som chybné znaky nahradil HTML entitami a v prípade 2 som najprv. cez textový editor opravil všetky znaky (cez hľadať/nahradiť)
a potom som tam všetky texty ručne a pracne nahádzal. Vďaka všetkým za pomoc (alebo aspoň záujem pomôcť)
nevidím tam nijaké otázničky.
Už som to vyriešil viď. EDIT predchádzajúceho príspevkuServerApp napísal:nevidím tam nijaké otázničky.
MySQL databazu prehod cez MySQLdumper 
ináč, tá druhá možnosť, to bolo zaručene kódovaním súboru.
to som samozrejme tiež skúšal. - nepomohlotest napísal:MySQL databazu prehod cez MySQLdumper
2. no finta je v tom, že ak to nahodím cez administráciu Coppermine tak v mysql je to chybne. Práve v MySQL sú potom ? a podobné len iné ako predtým. Je to celé nejaké divné. Problém však je stále s ň. Ach jaj už ma to štve. Nič to aj tak vďaka vám všetkým.