Fotak foti zvlastne
Fotak foti zvlastne
Zdravim
Dneska som testoval fotak pretoze ho chcem predat a cakalo ma nemile prekvapenie. Fotak foti dost blbo, neviem preco je to tak, pred tym to nikdy nerobilo. Asi 3 tyzdne dozadu som na nom menil displej, ale az doteraz fotak fotil normalne. Co to moze byt? Fotak mi nepadol. Sem tam sa stane ze to odfoti normalne ale vacsinou to foti tak ako v prilohe. Skusal som aj nejaku funkciu Pixel Mapping, ta pomohla ale asi iba na dve fotografie. V prilohe su nejake fotografie.
Vdaka za odpoved.
btw. fotak je Olympus X-835 z roku 2008 alebo 9
Dneska som testoval fotak pretoze ho chcem predat a cakalo ma nemile prekvapenie. Fotak foti dost blbo, neviem preco je to tak, pred tym to nikdy nerobilo. Asi 3 tyzdne dozadu som na nom menil displej, ale az doteraz fotak fotil normalne. Co to moze byt? Fotak mi nepadol. Sem tam sa stane ze to odfoti normalne ale vacsinou to foti tak ako v prilohe. Skusal som aj nejaku funkciu Pixel Mapping, ta pomohla ale asi iba na dve fotografie. V prilohe su nejake fotografie.
Vdaka za odpoved.
btw. fotak je Olympus X-835 z roku 2008 alebo 9
Re: Fotak foti zvlastne
S niečím podobným som sa už stretol. Známy mal podobný problém, tiež mu to fotilo na fialovo a zistila sa nejaká technická porucha.
Ak stým nepostúpiš daj ho servisovať.
Ak stým nepostúpiš daj ho servisovať.
Bol som s tým u jedného a povedal že také niečo ešte nevedel, ale nakoniec sme sa dopracovali k tomu, že to bude na 99% problém batérie. Vysvetlil mi to tak, že nedodáva správny impulz na fotografovanie a tiež sme si všimli že to dobre odfotí, len keď sa fotí niečo tmavé a bez blesku. Pokiaľ sa s tým fotí niečo normálne tak to robí také fotky. Baterku nebudem kupovať, keď neviem či je to na 100% ten problém, predám ho s tou vadou a kúpim nový.
Nemoze byt problem v snimacom cipe alebo v inej elektrike?
Pekny efekt 
Ak to robi prevazne pri blesku, tak to moze byt problem napajania, ale tak ci tak to asi sam neopravis. Predat s vadou sa ho podla mna neoplati, radsej by som sa skusil spytat v servise, pretoze ak by to nebolo nieco nakladne, tak by sa to urcite oplatilo.
Ak to robi prevazne pri blesku, tak to moze byt problem napajania, ale tak ci tak to asi sam neopravis. Predat s vadou sa ho podla mna neoplati, radsej by som sa skusil spytat v servise, pretoze ak by to nebolo nieco nakladne, tak by sa to urcite oplatilo.
No možno by pomohla len nova batéria. Neviem. každopádne nechcem do toho vrážať nič, chcem kúpiť nový a henten za pár eur predať. Škoda že som do neho kupoval nedávno displej. Strata 10€ No uvidím. Pokúšam sa od niekoho požičať si batériu a vyskúšať či to bude robiť alebo nie.
Ono to robí keď sa foti niečo bledé, alebo s bleskom, alebo proste normálna fotka a keď sa fotí niečo v tme bez blesku tak to fotí dobre, Ono to aj zaostrí dobre, ale výsledna fotografia vyzerá tak ako v prílohe. Asi v ten moment nedokáže napájať ten foťak, preto to odfotí dobre len niečo tmavé. Vtedy vraj netreba toľko energie.
Ono to robí keď sa foti niečo bledé, alebo s bleskom, alebo proste normálna fotka a keď sa fotí niečo v tme bez blesku tak to fotí dobre, Ono to aj zaostrí dobre, ale výsledna fotografia vyzerá tak ako v prílohe. Asi v ten moment nedokáže napájať ten foťak, preto to odfotí dobre len niečo tmavé. Vtedy vraj netreba toľko energie.
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
alebo studenák, fialová je spojenie červenej a modrej alebo nedostatok zelenej v RGB, je možné, že je tam studenák a neberie čidlo zelenú farbu ...
//autoeditácia príspevku (03 Feb 2012, 18:47)
skús ho zapiečť ako grafickú
//autoeditácia príspevku (03 Feb 2012, 18:47)
skús ho zapiečť ako grafickú
No to radšej nie. Ešte neviem čo s ním, dal som ho na bazoš a uvidíme. Chcel by som zohnať ale takú batériu a vyskúšať to. Nemá niekto ? 
To stou baterkou to bude ono. Veľa, v úvodzovkách "zvláštnych" porúch bolo za baterku 
No poslal som email do technického centra Olympusu do BA a odpovedali mi na to, že to je chyba CFD snímača a oprava stojí 68€. Za to som objednal cez víkend nový foťák. No nič predám to na súčiastky.
//autoeditácia príspevku (09 Feb 2012, 10:37)
Bateria je v poriadku. Novy fotak ma takmer rovnaku.
//autoeditácia príspevku (09 Feb 2012, 10:37)
Bateria je v poriadku. Novy fotak ma takmer rovnaku.
-
Michaelo
Hardcore addict
Skúšal si nový FW? Podľa mňa máš zlé vyváženie bielej. Skús manuálny režim a nastavenie vlastného vyváženia bielej.
Zvacsi si tie fotky a pozri sa poriadne.
-
hojko
Site Admin
Michaelo: To nema absolutne nic s vyvazenim bielej, bud si len chcel trepnut nieco alebo mas problem s ocami.
-
Michaelo
Hardcore addict
Jop no. Zvacsenie fotiek pomohlo 
Tak moja rada: Hod ho niekomu do hlavy
Karmistovi: Tebe asi irónia a sarkazmus nehovorí nič že, demente?
Tak moja rada: Hod ho niekomu do hlavy
Karmistovi: Tebe asi irónia a sarkazmus nehovorí nič že, demente?
Na ten SW som myslel aj ja. No nenašiel som nič na nete a keď mi s Olympusu pisali že je vadný snímač, tak som to ďalej neriešil. Predávam to na súčiastky a vypadá to tak, že na tom ešte aj zarobím. Tí ľudia kupia fakt hocičo.
Zajtra posielam nabku a USB kabel a kartu dokopy za 29 eur, Ešte mi ostane displej, TV kabel (ten asi nepredám), batéria (tú ale nepredám keď pasuje do môjho nového). V podstate celý foťak.