E_mail
E_mail
Dobrý deň. Poprosím niekoho o pomoc. Dostal som e_mail s prílohou 20,4MB z adresy [email protected]. Adresu [email protected] používam aj ja. Túto správu som chcel preposlať, ale vrátila sa mi, ako nedoručená z dôvodu veľkosti prílohy. Toto sa mi stáva často, že nemôžem správu s prílohou odoslať. Skúšal som správu preposlať cez Outlok Express, ale aj priamo cez gmail a výsledok bol rovnaký-správa neprešla. Myslím si, že chyba je v nejakom nastavení, ale neviem kde, pretože ak sa správa pošle a prejde, inému však nie, hoci je služba od toho istého poskytovateľa. THX
Re: E_mail
posielat 20MB prilohy OMG!
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Maximum attachment size: With Gmail, you can send and receive messages up to 25 megabytes (MB) in size.
To je na margo povolenej velkosti v Gmail. Co sa tyka nastaveni, tak tu mas ako si nastavit Outlook Express pre Gmail:
http://support.google.com/mail/bin/answ ... swer=77659
To je na margo povolenej velkosti v Gmail. Co sa tyka nastaveni, tak tu mas ako si nastavit Outlook Express pre Gmail:
http://support.google.com/mail/bin/answ ... swer=77659
Outlok Express mám nastavený presne tak, ako je v návode. Čo sa týka posielania príloh, tak sa mi stáva, že ani 9MB príloha neprejde. Nechápem, ako prešla príloha 20,4 MB a mne nie.
//autoeditácia príspevku (03 Feb 2012, 21:10)
Dnes som si dôkladnejšie prešiel nastavenie Outloku Express a zistil som, že mám nastavené odosielanie cez POP3 a nie IMAP, hoci čísla portov sa zhodujú. Môže toto ovplyvniť veľkosť odosielaného súboru? Ak áno prosím o popis, ako nastaviť IMAP. THX
//autoeditácia príspevku (03 Feb 2012, 21:10)
Dnes som si dôkladnejšie prešiel nastavenie Outloku Express a zistil som, že mám nastavené odosielanie cez POP3 a nie IMAP, hoci čísla portov sa zhodujú. Môže toto ovplyvniť veľkosť odosielaného súboru? Ak áno prosím o popis, ako nastaviť IMAP. THX
-
audiotrack
VIP
to by sme najprv museli vedieť, akú máš verziu outlooku. Ale základné nastavenia pre gmail nájdeš tu: http://support.google.com/mail/bin/answ ... swer=78799ab021 napísal:...prosím o popis, ako nastaviť IMAP...
Mám Outlok Express 6. Skúšal som ho nastaviť podľa návodu v gmail.com, ale výsledok bol rovnaký-príloha 20,4MB neprešla. Podľa predchádzajúceho príspevku by gmail mal preniesť 25MB?!
//autoeditácia príspevku (04 Feb 2012, 5:56)
Mail Delivery Subsystem [email protected]
Delivery to the following recipient failed permanently:
Technical details of permanent failure:
Google tried to deliver your message, but it was rejected by the recipient domain. We recommend contacting the other email provider for further information about the cause of this error. The error that the other server returned was: 552 552 5.3.4 a message size of 13003 kilobytes exceeds the size limit of 13000 kilobytes computed for this transaction (state 18).
//autoeditácia príspevku (04 Feb 2012, 5:56)
Mail Delivery Subsystem [email protected]
Delivery to the following recipient failed permanently:
Technical details of permanent failure:
Google tried to deliver your message, but it was rejected by the recipient domain. We recommend contacting the other email provider for further information about the cause of this error. The error that the other server returned was: 552 552 5.3.4 a message size of 13003 kilobytes exceeds the size limit of 13000 kilobytes computed for this transaction (state 18).
nebolo by jednoduchsie poslat to dotycnemu prijemcovi nejak inak?!?
Samozrejme, uvažujem o tom. Mne však ide o zistenie "prečo" mám tento problém, keď u iného účtu u toho istého e_mailového správcu je všetko v poriadku.
-
audiotrack
VIP
odoslať to odoslalo, problém bol pri prijatí (píše ti to v tých detailoch). Tak možno má starší/novší účet a tie podmienky boli/sú iné ako boli pri registrácii na gmaily u teba, alebo má nastavený nejaký filter, alebo má nastavené preposielanie na iný server ako gmail a ten to už nepríjme alebo plno iných dôvodov. Ja neviem čo tu vlastne riešiš. Radšej rieš ako tých 20 mega poslaať inak, lebo takýto mail keby mi príde tak ho v momente mažem. Už len z princípu. Takto nútiš niekoho sťahovať 20mega (aj keď je možno na mobile, alebo má obmedzený net..). Radšej mu pošli link na súbor a nech si ho stiahne kedy mu to vyhovuje, a nie keď mu klient oznámi novú poštu a začne ju sťahovať