Starostlivosť o auto počas zimy/pred zimou/priprava na zimu
Starostlivosť o auto počas zimy/pred zimou/priprava na zimu
ma podla vas vyznam kupovat kryt na masku chladica a jeho pouzivanie v zime?
videl som to na autach, tie papierove kartony ci co si to tam davaju nepocitam, ale su na to aj original kryty - od vyrobcov - ma to nejaku ucinnost?
zohreje sa motor porovnatelne rychlejsie?
ziadny vedlajsi efekt?
prosim ak mate niekto skusenost s pouzivanim pri benzinovom, ci naftovom motore
videl som to na autach, tie papierove kartony ci co si to tam davaju nepocitam, ale su na to aj original kryty - od vyrobcov - ma to nejaku ucinnost?
zohreje sa motor porovnatelne rychlejsie?
ziadny vedlajsi efekt?
prosim ak mate niekto skusenost s pouzivanim pri benzinovom, ci naftovom motore
Re: Starostlivosť o auto počas zimy/pred zimou/priprava na z
Samozrejme, ze sa zohreje rychlejsie, ale nemusis kupovat original. Bezne sa dava rovno pred chladic kus kartonu, ktory funguje rovnako. Vsimol som si aj masky na ochranu pred kamienkami, tie uz nicim inym nenahradis a ak ti na aute fakt zalezi, tak sa ti to oplati.
Ja chodim na benzine a chladic nicim nezakryvam, pretoze sa motor zohrieva rychlo, ale pri diesli je to viacmenej nutnost.
Ja chodim na benzine a chladic nicim nezakryvam, pretoze sa motor zohrieva rychlo, ale pri diesli je to viacmenej nutnost.
no ten kryt by mal sluzit aj ako ochrana pred kamienkami nie? mam na mysli take tie plne kryty na masky,
no a ten karton, ono sa to nerozmoci? neviem, nejak ma nelaka davat si pod kapotu karton + ten origo kryt este aj celkom dobre vyzera, no uvidim, ak tie mrazy budu este chvilu trvat zrejme to aj vyskusam
no a ten karton, ono sa to nerozmoci? neviem, nejak ma nelaka davat si pod kapotu karton + ten origo kryt este aj celkom dobre vyzera, no uvidim, ak tie mrazy budu este chvilu trvat zrejme to aj vyskusam
No ako ktore, ja som videl aj take ktore boli iba na masku chladica a tie pred kamienkami velmi neochrania. A ci sa rozmoci? To neviem, ale jednu zimu by mal vydrzat, pretoze velka cast je za naraznikom a zaroven sa ten karton susi teplom z chladica, ale nepytal som sa na to a osobnu skusenost nemam.
Ak sa rozmoci, tak ho vymenis. Nevyhoda je, ze pri novsich autach to tam nestrcis, vpredu brani chladic, sahara a uchytenie tychto veci, zdola kryt motora.
Možno pri krátkych jazdách po meste ten kryt (karton) pred chladič má nejaký zmysel, ale pri dlhšej ceste skôr nie ako áno.
Ale ak karton, tak po omotaní lepiacou páskou bude výrazne lepšie odolávať vode. Ale ja by som si to do auta nedal.
Proti kamienkom sú buď tie čierne masky na kapotu, alebo už existujú aj priesvitné ochranné fólie. Ale tu ide viacmenej len o imidž, ako to vyzerá, takže je to úplne jedno.
Pri starších autách a nových Daciach
by som sa pozrel aj na podovozok, ochranný nástrek do dutín a náter podvozku nemôže byť naškodu. Soľ je stále sviňa.
Ale nie BODYčko, to nestojí za nič.
Samozrejme skontrolovať baterku - ak sa jazdí len po meste, odporúčam aspoň raz za týždeň hodiť na dobíjačku.
Ale ak karton, tak po omotaní lepiacou páskou bude výrazne lepšie odolávať vode. Ale ja by som si to do auta nedal.
Proti kamienkom sú buď tie čierne masky na kapotu, alebo už existujú aj priesvitné ochranné fólie. Ale tu ide viacmenej len o imidž, ako to vyzerá, takže je to úplne jedno.
Pri starších autách a nových Daciach
Samozrejme skontrolovať baterku - ak sa jazdí len po meste, odporúčam aspoň raz za týždeň hodiť na dobíjačku.
Podla mna ten kryt zmysel ma. Chcel som ho zakupit tiez ale original stoji 20€, tak uvazujem z coho by som si to vyrobil aby to nevyzeralo uplne shitne. Auto sa urcite zohreje rychlejsie...tie kamienky by som moc neriesil. Vyhodu to ma hlavne ked jazdis v clapkanici a tak ti cez prednu mrezu prenikaju necistoty az na agregat...hlavne mna to nasiera, pretoze sa snazim mat cisto nie len na ale aj pod kapotou.
bud rad, ze ti tam ide iba 1 velky kus, mne tam treba 2, samozrejme 1 za 20€ 
taketo nieco nepomoze?
taketo nieco nepomoze?
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
urcite to nejaky vyznam ma, ale nepouzivam to - som zastancom toho, ze auto tak, ako je vyprojektovane a vyrobene by malo bez nejakych dalsich zasahov beznu prevadzku zvaldat ... preto sadam rano do auta a vyrazam 
ina priprava na zimu ? necham v jeseni na aute vytvorit znacnu vrstvu spiny, ktora potom chrani lak pred solou a podobnymi mnamkami

okna od snehu bud stieram s ostrekovacmi, alebo skrabem vstupnou kartou do elektrarne priezor do tanku ... jedine co robim je napustenie gumy vo dverach olejom, aby neprimrzli
ina priprava na zimu ? necham v jeseni na aute vytvorit znacnu vrstvu spiny, ktora potom chrani lak pred solou a podobnymi mnamkami
okna od snehu bud stieram s ostrekovacmi, alebo skrabem vstupnou kartou do elektrarne priezor do tanku ... jedine co robim je napustenie gumy vo dverach olejom, aby neprimrzli
hmm ten olej znie zaujimavo, o tom som vobec nepocul...
aky presne je postup?
ja som uz tento tyzden namahal klucku 2x
aky presne je postup?
ja som uz tento tyzden namahal klucku 2x
kupis si na pumpe silikonovy olej a nanesies na tesnenia 
-
Michaelo
Hardcore addict
Staci naniest raz a vydrzi to tyzden ci jeden den alebo ako? Viem ze silikon je nezmar no aj tak casom ako vsetky kvapaliny podlahne gravitacii.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
pred kazdou zimou staci
... aspon mne ... dvere mi neprimrzli asi este nikdy 
my mame vpredu na maske chladica nieco ako karimatku, nie je to karimatka no zhruba taky material, karton by si asi musel stale menit. Neporovnatelne rychlejsie sa auto zohreje.
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
tak idem hned nieco skusit dat pred chladic 
Inak neviete? ..hlavne košičania. Ako je to s parkovaním v košickom Auparku? Píšu, že cez sviatky a víkendy je to zadara... a dakde som videl, že je to tam 24hod. Môžem tam teraz (v sobotu) odniesť auto a vyzdvihnúť si ho až v nedeľu večer? Môže tam byť cez noc? Celý víkend ho nebudem používať a rád by som v pondelok ráno naštartoval, bo tam mám baterku ešte z roku 2008... a dobiť ju momentálne nemám kde.... a u nich v garáži mi ukazuje okolo 10-15°C. Samozrejme tiež sa nechcem "nedoplatiť".

v podstate ano, tiez som to tam videl, mozem potvrdit - vikendy a sviatky cely den zadarmo, z toho usudzujem ze ano
Autíčko už tam stojí... na lístku mám napísané zadarmo.... večer pôjdem na sendvič do subwayu, tak sa cestou na to opýtam dievčatiek pri infopulte.. prípadne pôjdem rovno dolu k tým chlapíkom. V podstate mi ide o to, či tam môžem nechať auto cez noc, či mi ho niekam neodtiahnu.

-
Shark NX
Addict
brm len tak for instance, mam v aute baterku z roku 2005 a rano zhavim na dva-krat a nastartujem hned. Sice mi trosku klesa palubne napatie, ale auto startuje velmi ochotne.
Inac vcera som si vzal z pozicovne vo Varsave Fiat 500 benzinak, cez noc bolo -28°C a rano na mna vybehla kontrolka posilovaca riadenia. Po ohriati motora a znovunastartovani sa ukludnila.
Zeby mu stuhol olej v posilovaci?
Skoda toho autka, lebo ked vo Fieste natankujem Arkticku Naftu (Uz 3 tyzdne sa v Polsku neda ina kupit a ak natankujes viac ako 40l dostanes zadara aditivum proti tuhnutiu nafty) tak moze byt aj -32°C a autku nic neprekaza, akurat sa zohrieva na 90°C po dobu 8km.
Zacinam uvazovat nad tym, ze si kupim elektricku spiralu ktoru montuju do Dieslovych Fordov predanych na Ukraine a dalej.
Inac vcera som si vzal z pozicovne vo Varsave Fiat 500 benzinak, cez noc bolo -28°C a rano na mna vybehla kontrolka posilovaca riadenia. Po ohriati motora a znovunastartovani sa ukludnila.
Zeby mu stuhol olej v posilovaci?
Skoda toho autka, lebo ked vo Fieste natankujem Arkticku Naftu (Uz 3 tyzdne sa v Polsku neda ina kupit a ak natankujes viac ako 40l dostanes zadara aditivum proti tuhnutiu nafty) tak moze byt aj -32°C a autku nic neprekaza, akurat sa zohrieva na 90°C po dobu 8km.
Zacinam uvazovat nad tym, ze si kupim elektricku spiralu ktoru montuju do Dieslovych Fordov predanych na Ukraine a dalej.
ludia ako ste tam upevnili ten karton? 
mate ho zvonku alebo zvnutra? ja tam mam 2 dost oble otvory, musim to vyrezavat a neviem ako to tam mam upevnit
mate ho zvonku alebo zvnutra? ja tam mam 2 dost oble otvory, musim to vyrezavat a neviem ako to tam mam upevnit