Rozdiel v rozmere pneu

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

Rozdiel v rozmere pneu

Príspevok od používateľa Ing.Zoidberg »

caute, k autu mam na leto 225/45/17 elektrony a dost tazko sa na tom jazdi . strasne to vytahuje z kolaji , tazko sa to ovlada a pod. rozmyslal som teda ze tam nahodim 205/45/17 to by malo pomoct ... no zistil som na internete ze na moje auto su original 215/45/17 tak sa chcem spytat ci tie original kolesa mozu davat na auto s vedomim ze sa tazsie ovlada :D alebo mozu tak riadenie ovplyvnit aj ine diely ? mam totiz vybite na prednej naprave 3 capy no kedze 2 z nich su na ramenach na pevno musim kupit cele ramena a na to teraz zrovna nemam .. dalej su tam od kupy z bazaru vzadu vyssie pruziny bohvie preco tak chcem kupit komplet kit na znizenie .. v papieroch mam zapisane 215 a 225/45/17 no ak by bolo treba zapisem aj 205 .. ide o stilo multiwagon 1.9JTD
Migi85
Medium Expert
Medium Expert

Re: Rozdiel v rozmere pneu

Príspevok od používateľa Migi85 »

Rozmere ťa trápit nemusia ak máš malý technický preukaz pretože na nom niesu udaje o rozmeroch pneu a policajti tie čítačky nemaju takže to nema ako zistit :D
Prílohy
technicky_preukaz_maly_10_1.jpg
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

ale niektory citacky maju a to je ta naposlednejsia vec na ktoru som sa pytal :)
Migi85
Medium Expert
Medium Expert

No tak si daj spraviť najskôr tie čapy a ramena,skontroluj horne ulozenie tlmičov talianom to dosť odchadza. potom geometriu vozítka:D.Robím geometrie aut 3D a viem o čom hovorím môžeš mať zlý uhol jazdnej osi.
RATZINGER666
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

co su to za elektrony? nie su privelmi tazke? skusal si jazdit s inou sadou rozmerovo rovnakych alebo mensich? podla opisu by to mal byt presne tento problem, geometria sposobuje skor nestabilnost a neistotu vo vedeni... tlmice tiez neviem, co s tym maju spolocne...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Co znamena, ze to strasne vytahuje z kolaji??? Mozem porovnat 245/35/R19 + 245/40/R19 + 205/55/R16 a 225/45/R17 +225/50/R17. Ked to zhodnotim, ono je to asi jedno, pokial je ujazdena kolaj od kamionov, tak sa v nej jazdi vzdy zle, bez ohladu na pneu.

Geometria je skor o tom, ze ti bude auto tahat do strany, pripadne pri vyssej rychlosti ti bude klepat volantom (podobne ako pri zlom vyvazeni kolies).

Tie capy, nejde to vymenit aj samostatne, tj. gulovy, zvisli, vonkajsi...???
Migi85
Medium Expert
Medium Expert

Horne ulozenie tlmičov drži da sa povedat predne kola po kope,kedže potom ak su vybite ti kolo lieta tam a spet a je to hodne poznať v zakrutách.Skus ich iba povoliť a zajazdiť si potom pochopíš.keď jazdíš po kolajách auto najede na hrb jedným kolom automaticky ti stabilizator druhu stranu taha dole a ked máš vybite uloženia ....domysli si alebo naštuduj :googluj: :D
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

aha, boha, ja som to pochopil ako "auto sa tazko vytahuje z kolaji", takze uplne opacne, co by sedelo viac na tie kolesa, nie na ulozenia, mal som ten isty problem, ked som mal 17", a to nema s tlmicmi, capmi, geometriou a spol. naozaj nic spolocne...

Ing.Zoidberg: co teda znamena "tazko sa na tom jazdi", "tazsie sa ovlada"? na zimnej sade je to lepsie?
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

porovnavam to zo zimnou sadou a to 195/65/15 .. taka klasika .. ked som prezul z leta na tieto zimne bola radost soferovat .. lahko sa tocilo volantom . celkovo taka rychla odozva a jednoduche vsetko .. neviem to fakt opisat .. vytahovanie z kolaji myslim tak ze idete drzite volant a zrazu chytite bokom kolesa kraj kolaje a ide mi ruky dolamat .. zvelicujem ale s tymi 195/65/15 na tej istej trase taketo veci nepocitujem .. disky su Novitec z original tuningovej firmy presne pre stilo .. myslel som ze ta chyba bude v tej sirke lebo 225 a 195 je rozdiel .. a tych 205 je stred tak som dufal ze by to bolo lepsie :)
Napísať odpoveď