Prehrievanie notebooku

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
matus217
Light Expert
Light Expert

Prehrievanie notebooku

Príspevok od používateľa matus217 »

Zdravim. Mam notebook ASUS N61JQ a v poslednom case som zacal mat problemy s prehrievanim. Chcel by som sa spytat, ci nema niekto podobne skusenosti, ci ho dat reklamovat, a ci vobec reklamaciu uznaju a kolko budem cakat... V IDLE dostahujem teploty CPU 80°C, uz pri minimalnej zatazi ako je pisanie tohto prispevku na forum mam teplotu CPU 92°C, grafika 85°C. Pri narocnejsich aplikaciach a hrach (napr. LOLko) dosahuje procesor 100°C s tym, ze by mal aj viac, ale throttlinguje. Grafika ide na 90°C. Mam v nom Intel Core i7 a multiplier je pri velkej zatazi 7, co je minimum kvoli tomu aby nevyhorel. Taktiez som skusal stress testy, napr. prime95. Ked notas pustim a je vychladeny, pekne zacina zahrievat, a nakoniec znova klesne multiplier na 7 cize mam nejakych 900MHz takt na jedno jadro, v podstate 50% vykonu procesoru :? A po priblizne 10 minutach dosiahnu jadra teploty cez 98°C a cely notebook sa shutdowne, aby nezhorel... Vopred dakujem za rady a pomoc, uz som zufaly. O tyzden mi zacina semester, a neviem co budem robit ako informatik bez notebooku a na intraku...
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Re: Prehrievanie notebooku

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

najcastejsia pricina prehrievanie je prach a problem s pastou...
vyfukat stlacenym vzduchom a vymenit teplovodivu pastu
ak sa toho "bojis" a je v zaruke tak si myslim, ze by to mali
spravit v servise ale netusim ako to je naozaj...
matus217
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa matus217 »

Bat sa toho nebojim, obavy mam skor z toho ci tam nie je nejaka plomba, a ci sa neposkodi po zlozeni plastoveho krytu -> prestane platit reklamacia.
Shwollo
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Shwollo »

Napísať odpoveď