Neviem co mam urobit v takej situacii

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Neviem co mam urobit v takej situacii

Príspevok od používateľa S.T.E.A.L.T.H »

Zdravim

Tak, na psa prisiel mraz. Nikdy som si sem nebol po radu len som sem tam radil a svoje problemy riesil sam, ale takto zle som sa este necitil. O co ide? Ani neviem, kde mam zacat, lebo ak by som chcel napsiat vsetko (co by bol aj tak len subjektivny pohlad a snazim sa byt co najviac objektivny), tak tu sedim do vecera, cize sa to nejako pokusim skratit a vystihnut pointu.

S priatelkou sme spolu nejakych 5 mesiacov, plus nejake 3 mesiace pred tym celovecerne telefonaty cez skype. Ten skype je relevantny, pretoze v tom case to bola moja v byvala. Chodili sme spolu pred takmer dovma rokmi ak ratam od tohto mesiaca no ona sa so mnou rozisla z vtedy nie blizsie urcenych dovod. Po roku as mi ozvala, dlhe debaty, v ktorych sa snazila rozobrat kde bol problem. Bolo tam toho podla jej slov dost (nelubila ma, nieco jej chybalo, chcela skusit ake je to s inymi (kedze som bol jej prvy) atd). Koncom leta sme sa v podstate dali opat do kopy a sme spolu do teraz. Len sa to dajak vsetko ruca. Ja som mal pocit, ze pre nu robim malo a nevedel som preco. Bolo mi to strasne luto, pretoze ako inak, chcete aby bol ten druhy stastny a ked stale vidite, ze nech robite co robite, tak sa Vam to nedari, tak ste z toho nestastny aj vy. Tak som jej to povedal, a dostal som odpoved na to, preco to tak citim, pretoze z jej strany necitim ziadnu odozvu (respektive minimalnu). Tu odpoed mi dala ona. Tak sme sa trochu rozpravali a povedala, ze jej nieco chyba ale nevie co, preto je nervozna. Teraz bude maturovat, tak ked som nad tym uvazoval, tak ma napadlo, ze kvoli tomu je taka podrazdena. Ma toho fakt vela v skole. V podstate som sam seba snazil presvedcit, ze je to preto aj som jej to povedal, presne takto, na co mi odpovedala, ze nie je to len ta skola. Je to aj v tom, ale nie len. Ma ma velmi rada, ale ze jej proste nieco chyba. Tu je dalsi taky zadrhel. Ma ma rada a tam to konci. Ja rozumiem ciastocne, ze necitim od nej odozvu, ked pravdepodobne neciti to comu bezni ludia hovoria lubit niekoho, napriek tomu, ze lubila. Ja uz tento stav poznam, kedze som ho uz zazil u tej istej osoby. Nie je to zas uplne take, ze nezajem, ja citim, ze ma ma naozaj rada, ale ma problem a je na mna miestami dost protivna za somariny by som povedal. Mam pocit, ze jej vadi coraz viac veci. Mne normalne nevadi, ked vie vybuchnut alebo je inak protivna, ja ju mam rad taku aka je, vobec mi to na nej nevadi, ona je moje vsetko, ale ked sa to spoji s tym, ze od nej citim minimum, tak rozmyslam, kde je problem.

Povedala, ze sa so mnou neche rozist, ale ja takto ale nedokazem fungovat. Citim sa tak asi rovnako zle, ako ked ma nechala pred dvoma rokmi, a to sme sa este ani nerozisli. Pred tym to bolo mozno jednoduchsie, pretoze kde som necitil odozvu z jej strany tak som sa len snazil stale viac. Teraz ale po istych skusenostiach uz mam aj ine myslienky, ktore ma asi zabiju. Uz neuvazujem len o tom ako sa snazit viac ale do problematiky spada aj moznsost rozchodu, proste ze sa s nou rozidem. Okrem vsetkeho ineho mi aj toto chodi stale po rozume. A boli ma to, este som to ani neurobil, pretoze mi na nej strasne zalezi a lubim ju. Som z toho strasne zmateny a uvazujem nad tym takto intenzivne 3 dni a som z toho unaveny. Neviem co mam robit. Bojim sa, ze ked sa budem snazit viac a skusat najst co jej chyba a vyplnit to, tak sa ani do ciela nedostanem, lebo jej to zacne liez na nervy. Proste bojim sa aby sa nenaplnilo ako sa hovori, ze "cesta do pekla byva vydlazdena dobrymi skutkami". Neviem ci jej dat na javo, ze ked to takto bude dalej pokracovat, tak to skoncim alebo to skonict, ci nechat to tak, nic neriesit, ignorovat protivne spravanie a cakat co z toho nakoniec vypadne. Neviem. Ja ani necakam nejaku radu typu chod a urob toto alebo hento, len neico aby som prisiel na ine myslienky mozno, alebo posunulsa v rozmyslani, pretoz som sa zasekol.

Viem, ze je do dost dlhe, tak dajume vsetkym, ktori si to aspon precitali, ospravedlnujem sa za pripadne chyby respektive nezrozumitelnost a ze to je bez diakritiky.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Neviem co mam urobit v takej situacii

Príspevok od používateľa Grim »

...vieš si porovnať vzťah s ňou a s osobou ktorá ťa NAOZAJ ľúbi?...ja hej...a toto mi nepripadá na lásku...možno ťa má rada, ale takisto môže mať rada aj hrianky s vazelínou...ty sa snažíš ako kôň a ona sa len pozerá a tvári sa že jej niečo chýba...myslíš, že je toto plnohodnotný vzťah? Alebo že to má budúcnosť? Chceš celý život byť v takomto vzťahu? Koľko to už trvá? Tento jej stav. A ja osobne dať sa znova dokopy s bývalou považujem za obrovskú chybu. Ale to je v poriadku. Aj napriek tomu, že som takéto pravidlo mal, porušil som ho aj ja...a popálil som sa, takže viem, že tá zásada má logický význam. Musíš si ty sám zvážiť, či daľej chceš zotrvávať vo vzťahu ktorý ťahá iba jeden...vzťah tvoria dvaja...dvaja sa oň musia starať a dvaja ho musia zveľaďovať...jeden to neutiahne nech by sa akokoľvek snažil...
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

takze, ... grim to zhrnul. Ja doplnim o stupidne ale sialene pravdive vyroky by qwerty.

--- ked raz zapalis polienko dreva, a to polienko zhori do tla, je velmi tazke ho znova zapalit. Ked este nedohorelo uplne, vie tliet, ale horiet ako nove nebude nikdy. :wink: tot cislo jedna.

cislo dva. Ked mas raz latku, ktorej vlastnostou je ze vie len explozivne horiet, a ty ocakavas detonaciu, tak si v prdeli! lebo detonacia nenastane.

cislo tri. Ak mas plamienok tak ten ti da teplotu par stovak stupnov celzia, je to mile, hori to, je z toho teplo, splna to aky taky ucel. Ked vsak mas plazmovy horak, tak mas teplotu niekolko tisic stupnov, a to je uz kurnajz ze teplota.

--- pre tych co nepochopili. Z byvalej lasky sa da vykresat znova vztah, pokial tam este nieco na budovanie vztahu je, a pokial tam este ma čo "horiet". Pokial nema je to marna snaha jedneho z partnerov rozduchat ohen na materiali ktory sa pouziva ako ohnuvzdorny (popol)

--- Pre vysvetlenia mojich dalsich vyrokov. Pokial ma dievca len rada, a ty nemas prostriedky nato aby to bola laska, tak s tym nepohnes, a mat rad, je v dlhodobom vztahu asi tak uzitocne ako ked sa budem snazit zapalovacom z billy "prepilit" 20 cm hruby ocelovy tram. Zatial co plazmovym horakom (sialena spalujuca a milujuca laska) to pojde do par minut . . . .
INsomNIA
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa INsomNIA »

Jop...clovek,ktory lubi toho druheho sa takto nesprava.Sacrebleu, ved ma este len max. 19 a na kadejake vystupy este cas. :lol:
Ja by som sa rozisla s takym clovekom.Slzy neslzy
zuzanuska
Professional
Professional

Príspevok od používateľa zuzanuska »

Síce som to prečítala celé, ale nejak som nepochopila, čo vlastne tvojej drahej chýba? A kto vlastne inicioval návrat späť?
Keďže to vyzerá, že ty ju síce miluješ, ale ona ťa má "len rada". A tam je hlavný zádrhel. Ťažko tu držať vzťah, ak je na vzťah iba jeden. A keďže ona ťa neľúbi, teda necítiš to z nej, preto jej na tebe všetko vadí;, neviem, či to je už nejaký prechod od lásky k postupnej averzii voči tebe, ale tak ak jej niečo vadí, tak nech to povie. Ak to nevie definovať, tak nech si to vyrieši sama so sebou a nie je zlá na teba.

Ani neviem, či je toto u nej len chvíľkový stav alebo je na teba taká stále. to si už ty na to odpovedz a porozmýšľaj, či ti to za to stojí a či ti ten vzťah vlastne aj niečo dáva.

//autoeditácia príspevku (05 Feb 2012, 16:11)
Tak som si to prečítala znova a ešte dodám, že stáva sa, že niekedy ťahá vzťah viac jeden než druhý, ale ty ho zrejme ťaháš a vždy si ťahal len ty. Nedovoľ jej, aby sa k tebe správala tak neúctivo, protivne atd.

A kde je problém? No práve v tom, že miluješ len ty.
Ste spolu 5 mesiacov a ty čakáš, kým sa ona zamiluje? a čakáš a čakáš a nič sa nedeje, akurát sa to zhoršuje a ona je protivnejšia na teba... čakáš asi zbytočne

Ale prečo je ona vlastne s tebou, ak ťa nemiluje.....?
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

precital som to len velmi zbezne ale povedal by som ze nepatrite k sebe
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa S.T.E.A.L.T.H »

Síce som to prečítala celé, ale nejak som nepochopila, čo vlastne tvojej drahej chýba? A kto vlastne inicioval návrat späť?
Prave ze ona mi povedala, ze nevie co jej chyba. A ked sa nad tym tak zamyslim, tak to bolo obojstranne (ten navrat), ale ozvala sa mi ona, lebo sme spolu rok nekomunikovali.
Tak som si to prečítala znova a ešte dodám, že stáva sa, že niekedy ťahá vzťah viac jeden než druhý, ale ty ho zrejme ťaháš a vždy si ťahal len ty. Nedovoľ jej, aby sa k tebe správala tak neúctivo, protivne atd.
Ono to nebolo vzdy tak, ze som vsetko tahal len ja a ani teraz by som nepovedal, ze vsetko taham len ja. Mozno to tak vyznelo z uvodneho postu, ale nie je to tak. Co sa tyka toho spravania, tak v poslednej dobe je az velmi bezne, ze je ku mne protivna. Mne to normalne nevadi, a normalne po pravde ani taka nie je. Je prcha, ale ja ju mam rad taku aka je, ale teraz je to horsie a hlavne viem, ze je nieco v pozadi, preco ma to tak trapi :(
zuzanuska
Professional
Professional

Príspevok od používateľa zuzanuska »

Vieš, že je niečo v pozadí. akože čo? veď ak ti to ona nepovie...

pozor na to tolerovanie prchkosti, ako ok, každý občas vybuchne (nervozita, stresy v škole/práci, únava...) a dá sa to odignorovať, ak ten druhý si uvedomí, že to prehnal a následne sa ospravedlní (avšak tieto výbuchy majú byť skôr výnimka, nie pravidlo).
Nenechaj si zase skákať po hlave ;)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...ak jej necháš prílišnú voľnosť, raz ti to prerastie cez hlavu a tie jej výbuchy ti začnú vadiť...aj jej správanie ti začne vadiť...keď nesieš tašku, tak zozačiatku ti to ide dobre, ešte si ju pohupuješ do rytmu chôdze, ale neskôr ti strašne oťažie a ledva ju nesieš...tak to býva aj s ľudskými povahami...najskôr to berieš akože v pohode, dokonca niektorí až tak, že príjemná zmena stereotypu, ale neskôr tá zmena stereotypu začne byť stereotypná...a takáto jej vlastnosť nieje pozitívna...vo vzťahu neprinesie nič dobré...
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Nečítal som ani jeden príspevok témy iba ten prvý a musím povedať, že presne to isté som zažil tiež.To, že ma má "iba rada" a tak podobne, myšlienky na rozchod a nakoniec prišiel aj ten rozchod (presne pred týždňom).Tiež s tou holkou som bol druhý krát (chodili sme spolu 4 roky dozadu a teraz sme sa rozišli po roku a štvrť).Poviem ti, Že taký pocit ako mi spadol kameň zo srdca.Ale ona zase bola mega vyťažená.Škola, práca, maľovanie jedno s druhým povinností toľko, že ani voľný čas skoro žiadny.Teraz si vravím, že som mohol počkať aspoň dokým neskončí v robote (čo bolo 3 dni dozadu).Teraz keď som s ňou tak je úplne skvelá a ľutujem, že som sa s ňou rozišiel.Pokúšam sa to znovu zlepiť dokopy a vravela, že chce kus času, aspoň do konca týždňa.Tak jej dávam všetky dôvody na to aby to skúsila zas.Poviem ti, že možno ľutujem to, že som sa s ňou rozišiel ale na druhej strane aj viem, že to je dobré.To je ako keď nevieš ako chutí dostať po hube kým po tej hube skutočne nedostaneš.Teraz viem, že bez toho rozchodu by sa náš vzťah ďalej neposunul (teda ak to znovu zlátame dokopy) a myslím si, že teraz by ten vzťah mohol byť fakt super.Nuž uvidím štvrtok/piatok ako to vyzerá.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

S.T.E.A.L.T.H

proste s Tebou "cvičí", skusa kam az moze zajst, co este znesies, co este znesie ten vztah sam o sebe.
U takych mladych bab co este nemaju vela skusenosti je to dost normalne spravanie, kazdy tym musi prejst..
Loomy
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Loomy »

Jej nieco chyba, tebe nieco chyba. Pokial si nevyjasnite co presne vam obom chyba tak sa asi nikam nepohnete. To, ze sa ona nechce rozist su len slova, citis z nej nieco ine. Mozno jej to jej trapne sa s tebou znova rozist a potom znova za tebou prist, aby si sa k nej vratil. Podla mna caka nejake zaujatie stanoviska z tvojej strany.
Skus sa porozpravat s jej kamaratkami, ci ti prinesu nejake nove svetlo do tejto temy. Inak mi nic nenapada. Alebo sa porozpravaj s ludmi ktorych vas oboch poznaju, aky maju oni nazor. A nie my tu na fore co prd vieme o vas dvoch :)
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

neviem ako si ty na tom S.T.E.A.L.T.H ale prvý krát sme sa teda ako som píasl dali dokopy po 3 rokoch a teraz po 5tich dňoch.Teda nie tak celkom oficiálne.Asi chce mať priestor pre poistku každopádne sa správa oveľa lepšie.S tým čo to bolo pred týždňom sa to nedá porovnať.Neviem či som zmenil pohľad ja alebo sa zmenila ona ale nemôžem si nič než pochvaľovať
Napísať odpoveď