"Volebny prieskum"

Diskusie na politické témy...

Koho by ste volili?

SMER
34
11%
SDKU
16
5%
SNS
9
3%
KDH
11
4%
SAS
112
37%
MOST
8
3%
ĽS-NS
38
12%
HZDS
2
1%
SMK
0
Žiadne hlasovania
NIKOHO
40
13%
INE
36
12%

Celkom hlasov: 306

Grond
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: "Volebny prieskum"

Príspevok od používateľa Grond »

Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Anem napísal:Aj tak bude mať Fico menej, tak 36%. Tieto prieskumy stoja za figu borovú. Jedine čo sa dá z toho vyčítať je pokles SDKÚ a ak dajú 99% ešte nejaké peniažky do kampane tak možno sa tam aj dostanú :D.
Strana 99% je stranou médií aj vidno, že všade majú články, rozhovory, treba len masívnu kampaň, reklamu a predať sa dá všetko a z ničoho sú za jeden mesiac skoro na 5% ale možno to je tiež len fikcia a ďalší mediálny trik aby ich ľudia volili aby si nikto nemyslel, že hlasy, ktorý by im dali by sa stratili. V dnešnej politike je taký chaos niečo predpovedať je skoro nemožné.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

dnes mi konecne dosli hlasovacie listky :)
Prílohy
20120207_125202.jpg
pegasusss
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa pegasusss »

beardie napísal:dnes mi konecne dosli hlasovacie listky :)
to su programy stran ? či ?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

To sú hlasovacie lístky na voľby zo zahraničia. Včera došli aj mne.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

korag napísal:Proste cela myslienka demokracie len klame ludi a dava im istotu, ze vzdy maju slobodnu volbu zvolit si to co je pre nich dobre, ale pritom su tieto strany ludom podstrcene a aj ked je zvolena nejaka strana, co by adekvatne mohla posluzit statu a ludom, nakoniec sa znova pride na to ze okradaju stat. Ako bolo povedane aj v inej teme, preto je tu len moznost vybrat si z toho vacsieho zla to mensie. Nic viac.
pi*ov*** uz len preto ze neviem z coho si si vycucal to mensie zlo. Reci ohladom mensieho zla je len zbavovanie sa zodpovednosti a osobne utesovanie sa ze som aj ked malicko aspon nieco spravil, je to zbabely utek pred ozajstnymi problemami ktorym treba celit.

Na jednej strane pises o debilite demokracii a na druhej strane sa sam stavas sucastou a podporovatelom tohoto debilizmu, ze volis "mensie zlo".
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Voliť "menšie zlo" je nezmysel.
ehm123
King
King

Príspevok od používateľa ehm123 »

@hughito: Neviem ci nechapes, ze nemas pravdu, ale proste ju nemas. Politici nedostavaju mandat(y) za pocet hlasov, ale podiel vyjadreny v percentach. Ked potencionalny volic pravice ju volit nepojde, tak nepriamo podporuje smer. A hovor si co chces, ale toto nezmenis. Tiez pozerat sa na politiku tak, ze vsetci su svine je uplna hlupost. Medzi SMEROM a SDKU je OBROVSKY rozdiel. Ak neveris, daj si www.markiza.sk a pusti si na telo kde bol sulik a kazimir.
Anem
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Anem »

Čo má Sulík vs. Kažimír spoločné s porovnávaním SMER-SDKÚ?
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

ehm123 napísal:@hughito: Neviem ci nechapes, ze nemas pravdu, ale proste ju nemas. Politici nedostavaju mandat(y) za pocet hlasov, ale podiel vyjadreny v percentach. Ked potencionalny volic pravice ju volit nepojde, tak nepriamo podporuje smer. A hovor si co chces, ale toto nezmenis. Tiez pozerat sa na politiku tak, ze vsetci su svine je uplna hlupost. Medzi SMEROM a SDKU je OBROVSKY rozdiel. Ak neveris, daj si http://www.markiza.sk a pusti si na telo kde bol sulik a kazimir.
hughito tentokrat pravdu ma (ten sa myli v inych veciach :D ), lebo ked je spekulativne primarnym cielom volebneho hlasovania to aby sa k moci nedostala jedna konkretna strana v tomto pripade smer za cenu ze hlas sa odovzda strane s ktorou dotycny nemusi v klucovych otazkach suhlasit sa nejdna o slobodne rozhodovanie.

Ludia z recami "mensie zlo, nema sancu na parlament", zhadzuju este do vacsej zumpi pojem demokraticky.
hughito
Redeemer
Redeemer

ehm123 napísal:@hughito: Neviem ci nechapes, ze nemas pravdu, ale proste ju nemas. Politici nedostavaju mandat(y) za pocet hlasov, ale podiel vyjadreny v percentach. Ked potencionalny volic pravice ju volit nepojde, tak nepriamo podporuje smer. A hovor si co chces, ale toto nezmenis. Tiez pozerat sa na politiku tak, ze vsetci su svine je uplna hlupost. Medzi SMEROM a SDKU je OBROVSKY rozdiel. Ak neveris, daj si http://www.markiza.sk a pusti si na telo kde bol sulik a kazimir.
Ten podiel je vyjadrený čím podľa teba ? No počtom hlasov. A sme doma.

Na ten záver ani nereagujem, keď si to myslíš, tak si to mysli a utekaj voliť "menšie zlo", menších zlodejov a odpad.
ehm123
King
King

@hughito:
Nemas pravdu, je vyjadreny percentualne. Zaroven plati to co som povedal, ze ked nepojdes volit, tak Fico bude mat viac % (ak sa ho nechystas volit - samozrejme aj ine strany, kt. by si nevolil, ale hlavne on).
Inak povedane: Ladislav Melisko na silnych reciach povedal, ze bude volit Fica, lebo s nim pil a ma kratke vlasy (vyzera ako skin).
Myslis, ze rozhodnes horsie ako on, alebo lepsie? Alebo ako dochodcovia? Pripadne ti, kt. cakaju na odchod do dochodku a boja sa, ze ho pravica zdvihne? A aj ako ti, kt. volia Fica, pretoze v tom byte pil len kolu (vsak naco citat gorilu, staci pozriet Ficovu tlacovku) narozdiel od inych?

Napr. moj brat mi povedal, ze pojde volit Fica. Vies preco? Pretoze chce aby tu niekto postavil dialnicu (resp. rychlostnu cestu). Vraj vie, ze sa niekto na tom nabali a stat to bude stat strasne prachy, ale je mu to jedno. On chce tu cestu :)

A nemyslim si, ze budem volit mensie zlo. Myslim si, ze ekonomovia maju tvorit jadro politiky (hlavne v krize). Su ovela dolezitejsi ako nejaki experti na korupciu, ludske prava a pod.

@Anem:
Ten graf ukazuje, ze aki su vlastne ti ekonomovia zo Smeru a preto ukazuje aj na to, ze SDKU je ovela lepsia strana ako Smer.
beardie
Redeemer
Redeemer

ehm123 napísal:Napr. moj brat mi povedal, ze pojde volit Fica. Vies preco? Pretoze chce aby tu niekto postavil dialnicu (resp. rychlostnu cestu). Vraj vie, ze sa niekto na tom nabali a stat to bude stat strasne prachy, ale je mu to jedno. On chce tu cestu :)
dufam, ze si mu s padnymi argumentami vysvetlil, kde je problem
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

kali520 napísal:pi*ov*** uz len preto ze neviem z coho si si vycucal to mensie zlo. Reci ohladom mensieho zla je len zbavovanie sa zodpovednosti a osobne utesovanie sa ze som aj ked malicko aspon nieco spravil, je to zbabely utek pred ozajstnymi problemami ktorym treba celit.

Na jednej strane pises o debilite demokracii a na druhej strane sa sam stavas sucastou a podporovatelom tohoto debilizmu, ze volis "mensie zlo".
Tym mensim zlom som to myslel tak, ze kazda politicka strana ma urcite spinave prsty a nikto si nemoze povedat, ze za cely svoj politicky zivot co urobil dany politik je len pre dobro ludi ( samozrejme oni zo seba robia neviniatka, ale kto by na seba nakydal).
A ano volim "mensie zlo", pretoze aj si priznavam ze dana politicka strana, nech uz je akakolvek proste nikdy nie je 100% a kali neviem ako ty, ale nech je system zly akokolvek, ked existuje moznost aspon ciastocneho zlepsenia politickej situacie a celkovo zivota na Slovensku, tak preco nedat hlas strane, ktora ma oslovila a viem ze je lepsia nez ta co tu bola doteraz, hm?
hughito
Redeemer
Redeemer

ehm123: Podľa tvojej logiky = ak by k voľbám nikto nešiel, tak vyhrá Fico.

Ešte raz: ak by nikto nešiel voliť - okrem voličov Fica - Fico má 100%. Každý kto ide voliť inú stranu, ktorá sa dostane do parlamentu, odkrajuje z koláča Ficovi. Ako sa do toho zapájam ja ? Ja Ficovi ani nepridávam, ani neškodím. Takisto ako žiadnej inej strane.

To, že teraz, keď sú viacerí už bývalí voliči, väčšinou pravicoví (SDKÚ), znechutení a nejdú voliť, tiež neznamená, že podporujú Fica. Nie. Oni proste voliť nejdú, zatiaľ čo Fico si drží stabilnú základňu, čiže tie hlasy má, ale má ich z toho dôvodu, že má svojich voličov, nie preto, že niekto nejde voliť.

Toto všetko čo píšem platí pokiaľ ty osobne nedefinuješ celú túto vec tak, že každý, kto nevolí parlamentu stranu v opozícii proti Ficovi, podporuje Fica. Definovať si to takto môžeš, ale je to blud.
Obrátim to: poškodiť Ficovi sa dá len tak, že budeš voliť stranu, ktorá sa dostane do parlamentu a je voči nemu v opozícii. Pomôcť Ficovi môžeš tak, že budeš voliť Fica. Nevolením si mimo tejto hry.
beardie
Redeemer
Redeemer

mas 10 volicov:
10 volicov bude volit Fica - Fico ma 100 %
5 volicov bude volit Fica a 5 volicov bude volit SaS - obe strany budu mat 50 %
5 volicov bude volit Fica, 3 volici budu volit SaS, 2 nebudu volit - Fico bude mat 62,5 %, SaS bude mat 37,5 %

keby ti co nevolili radsej volili proti Ficovi, nemal by take vysoke percenta
ehm123
King
King

@hughito: Myslim si, ze ma velmi dobre chapes, ale priznat si to by asi nebolo koser. Problem je v tom, ze kvoli gorile je velka cast volicov pravice znechutena + pad vlady + kecy o zlepenci + zvysovanie niektorych dani (DPH - som musel profke matiky vysvetlovat, ze co je DPH a co dan z prijmu, ked mi tvrdila, ze vdaka tejto vlade a zvyseniu DPH ma menej na vyplatnej paske) + horsi ekonomicky vyvoj nahrava Ficovi, lebo jeho volici chcu zmenu a volit pojdu. Pritom nie je pravda, ze len pravica ma taketo kauzy. Uz som niekde pisal, ze gorila mohla niekomu priniest 25M€, ale mytny tender 200M€. Si myslis, ze to sa nikde nedohodlo? A este teraz aj ten Matovic. Ak mi stale neveris, tak si kukni prieskumy.

A ked uz chces byt za top machra, kt so vsetkymi vyje***, tak vol nejaku stranu, kt. nema sancu ist do parlamentu :)

BTW: Ked Fico vdaka takym ako ty bude mat vacssinu v parlamente a nasledne ustavnu v koalicii napr. s KDH budes sa stale citit ako frajer co so vsetkymi vyje***?
sew
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa sew »

Podľa mňa nie je menšie zlo a väčšie zlo, všetci sú rovnaké zlo. Preto sa na to nepozerám cez optiku, len aby nevládol Fico. Pre mňa je Fico rovnako zlý ako Dzurinda, Sulík, Bugár, Figeľ. Väčšinou voliči SDKU, SAS atd. sa snažia nahovoriť nevoličom, aby išli voliť lebo tým podporujú Fica (a zároveň nepriamo hovoria, že tie ich strany sú tie lepšie a predsa je lepšie keď budú vládnuť ony než SMER) čo je najväčší omyl, keďže nevidím rozdiel medzi pravicou a ľavicou v rozkrádaní, populizme atď. Ja voliť nejdem, nemám koho.
Sagittarius
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Sagittarius »

No ale ústavná väčšina v rukách jednej strany, nie je dobro každom prípade (jedno aká strana by to bola). A Smer je v jej reálnej blízkosti a ostatné strany k nej majú ešte ďalej ako Slovensko k titulu majstra sveta vo futbale...
ehm123
King
King

@sew: Spravovanie statu predsa nie je len o rozkradani preboha. Co tak financie (dane), skolstvo, sudy, prokuratura, policia? Aj tam su vsetci rovnaki?

Myslis si, ze keby tato vlada tak strasne kradla, tak by padla?
Napísať odpoveď