Rozpočet na leto

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
jukel
Professional
Professional

Rozpočet na leto

Príspevok od používateľa jukel »

Nahromadil som určitý rozpočet na leto a chcem si postupne rozplánovať ako ho využijem. Pod letom si predstavujem 3 mesiace+ oslava 20tky.

Ide o sumu 3-3,5k € mám pár predstáv že navštívim na pár dni prahu pojdem niekam k moru s dvoma roznimi partiami a možno pozrieť na futbal spojený s nákupmi v Londýne.

Zaujímalo by ma ako by ste túto sumu využili vy, ide mi iba o zábavu a oddych žiadne hmotné veci okrem oblečenia nepotrebujem.

Prosím zdržte sa morálnych komentárov, peniaze som si zarobil sám legálnou cestou a mladý som iba raz.
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Rozpočet na leto

Príspevok od používateľa audiotrack »

To je pekná suma, za to sa dostaneš aj do tokia, usa či sydney, tak neviem prečo to chceš rozbiť tak trápne ako k moru a na futbal. Ale je to tvoja vec, neviem prečo sa vlastne pýtaš kam by sme išli my keď každý je iný a každý má iné sny
jukel
Professional
Professional

Praveze nechcem vsetko rozhadzat na jednom mieste, to už by som šiel do NY ale to ma ešte čas. Teraz chcem obehať čo najviac miest . Niesom nejaký cestovatel co potrebuje vidiet a nafotit kazdu pamiatku

A založil som to preto že by som sa niektorými napadmi inšpiroval. A dovolenka pri mori bol priklad, predstavu mam taku že si zajdem do londyna na 3 dni na futbal pozriem v rychlosti mesto čo to nakupim a pojdem domov, pridem dva dni pobudnem a pojdem na 2 dni do prahy, kuknem mesto, navštívim Darling a z tade sa nafajčit do amsterdamu.

Proste takto nejak si to predstavujem a za pripadne tipy budem vďačný
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Tak osobne by som sa vybral skôr na sever ako na západ. Také Nórsko, Fínsko. To sú nádherné krajiny. Do prahy sa dostaneš hocikedy
jukel
Professional
Professional

Pisal som že nechcem cestovat a spoznavat krajiny, na takéto cestovanke bude čas ked budem starší
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

tak napíšeš že nechceš cestovať a spoznávať krajiny ale ideš do londýna na futbal a pobehať mesto. Tak to rovnako môžeš ísť do helsínk na hokej. A keď nechceš spoznávať svet, tak si kúp 200 sudov piva, dve šlapky, nejaké drogy a kvas celé leto na záhrade. Ja vôbec nechápem pointe tejto témy
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Už len týchto pár príspevkov dokazuje zbytočnosť tejto témy - ty sám vieš najlepšie, kam chceš ísť a ako chceš stráviť čas.
jukel
Professional
Professional

No zjavne sa vyjadrujem ako retardovany. Sediet doma a spozorovat podniky kde som cely rok praveze nechcem. Nazvime to atrakcie. Nechem tip, typu fínsko, nórsko ale napríklad ako si napísal hokej v helsinkách.

Proste ide mi o to obehat europu a vyskusat si tie "najzaujimavejsie turisticke atrakcie" nieco co vas napadne ako prve ked pocujete tu krajinu/mesto. Ako som uz spominal naprikad vesmirny koláčik v Amsterdame, light district a nie pozerať mlyny a a obdivovať tulipány.

Od ostatných chce. Proste počut niečo konkrétne o čom som nepočul alebo by ma to nenapadlo. Kľudne to moze byt zoskok padakom, bungee a podobne.

Dufam ze uz teraz sa da chapat co som tym vsetkym myslel
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

na zlavovych strankach si najdi akciu a pozicaj ferrari na vikend
jukel
Professional
Professional

Presne to som dnes rano pozeral a chcel som to sem dať ako príklad.

http://www.zlavadna.sk/team.php?id=6533 ... d=27dd827d
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Silmer »

--> od soboty 30 juna do nedela 22 jula je vo francuzsku Tour De France. Ak ta bavi cyklistika tak mozes ist na nejaky kopec do Francuzska povzbudzovat, je to fajn zazitok. A s tym si mozes spravit vylet do Pariza na Eiffelovku.

--> od 27 jula do 12 augusta su v londyne olympijske hry. Milion moznosti

atd...ujo google je mocny kamarat.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

keby som mal ja taky obnos, asi by som si kupil novy bike, vybavu do ceny 2k, ostatne 2-3k by som pouzil pri ceste na olympiadu a vstupenky a cestu naspat (vsetko na tom novom biku :D )

predsa len olympiada to sa tak casto nevidi
life28
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa life28 »

inak, letenky sa dajú v rôznych zľavách zohnať za pár eur, do Paríža som mal možnosť ísť za 26 eur so spiatočnou, no nikomu sa nechcelo, sám nejdem. Ak v lete vychytáš takúto zľavu do Manchestru, blízko odtiaľ je najväčší zábavný park vo VB - BlackPool, je tam fakt super, atrakcií na celý deň, a doprava v anglicku je bezchybná
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

mať tak zvyšné prachy a partiu čo by išla tak neváham ani sekundu a bookujem lístky
http://www.tomorrowland.be/
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

skús napísať, čo ťa zaujíma.... festivaly? koncerty? šport? zábavné parky? príroda? adď. atď....

Ja osobne by som šiel do Londýna na olympiádu
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Olympiada nie je lacny spas, pozeral som ceny vstupeniek este niekedy v lete alebo na jesen a zdalo sa mi to pridrahe. Zaujimave finalovy discipliny (aspon pre mna zaujimave) su drahe pre bezneho slovaka a dat 400 eur za jeden vecer, tak zase odtial potial. Padlo tu aj slovicko Tour de France, je to velka udalost vo Francuzsku a pre kazdeho milovnika cyklistiky odporucam zazit, bol som tam v juli 2011 pozriet a je to nieco neskutocne. Ale ak cloveka nebavi cyklistika, pozadie okolo toho..., tak je to zbytocna cesta, pretoze cakat cely den na prichod cyklistov, ktori za par desiatok minut prefrcia okolo a je koniec. Navyse etapy su daleko od seba, obcas sa najdu 2-3 etapy v blizkosti seba..., ale pre bezneho cloveka to asi nie je nic zaujimave. Pre milovnika cyklistiky je to nezabudnutelny zazitok na ktory nezabudne do konca zivota, hoci takyto vylet na par dni je drahsi ako dovolenka niekde pri mori pomaly aj na dva tyzdne.

Audio to podla mna rozumne zhrnul, clovek si musi zvazit co chce vidiet, takze radsej by som sa vybral do Los Angeles a cele to pobrezie, navsteva Grand Canyonu, mozno na den Vegas, San Francisco, Sekvojovy park..., pripadne Aljaska, Kanada..., pre mna je lakadlom tiez Skandinavia a to najma Finsko a Norsko, preferujem skor to Finsko a ak sa podari, tak v maji sa tam dostanem a pozriem si aj MS v hokeji.

Ist do Londyna a spravit si nakupy, tak to je taka trapna vec ako ist na Zemplinsku siravu alebo Liptovsku maru na tri dni na stanovacku. Do Londyna mozes ist pri dnesnych cenach last minute leteniek aj pozajtra, autobus tam stoji tusim okolo 100 eur, takze to nie je problem podla mna. Veci si mozes kupit zo Sport Directu. Par krat sa ma kamarati pytali, ze preco idem radsej do Alp ako do Vysokych Tatier. Na to odpovedam vzdy rovnako, ze pokial ma clovek moznosti cestovat, tak nech cestuje..., moznostami rozumiem zdravie, dobru partiu, financie, pripadne auto. Preto radsej ideme s partiou do Alp na par dni, pozrieme Dolomity v Taliansku, no je to pre mna daleko vacsi zazitok ako Vysoke Tatry, ktore som navstivil mozno tak 30x, sice to standardne bolo len Strbske Pleso, Strba, Lomnica, Hagy..., proste taka ta klasika, kopce vsak pochodene nemam. Beriem to ale tak, ze radsej si teraz pozriem Alpy a potom niekedy v starsom veku ci v starobe pojdem do Tatier, kupim si dochodcovsky listok na vlak a mozem ist pozriet to co som nevidel.

Velke lakadlo je pre mna Tokio, letenky sli na jesen po 600 eur co som pozeral, rovnako tak aj Thajsko, odtial vylet niekde do Singapuru..., kto vie. Peniaze mas, tak mozes cestovat, len je otazne, ze ci najdes kolegov do partie, ktori disponuju rozpoctom ako mas aj ty.
_Michal_
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa _Michal_ »

Ja byť na tvojom mieste tak by som išiel v lete do Talianska na Formulu 1 na okruhu Monza.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Podla ludi co boli na F1, tak F1 je dost velka nuda z hladiska, navyse Monza okrem troch zakrut a troch roviniek nic neponuka. To uz skor spojit vylet s MotoGP alebo inymi zavodmi.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Praveze co som pocul, je tam dobra atmosfera. Zakrut neni treba vela, staci miesta niekde pri sikane. Ale to sa neopalti ist niekomu, kto sa oto nezaujima. Alebo si ist na tej F1 zajazdit :D ale to je trosku drahe cez 1000€ za par kol.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Na F1 sa určite oplatí ísť, ale treba kúpiť lístky na celý víkend, uvidíš tak všetky sprievodné preteky a bohatý program so súťažami :wink:
Napísať odpoveď