Starostlivosť o auto počas zimy/pred zimou/priprava na zimu

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Starostlivosť o auto počas zimy/pred zimou/priprava na z

Príspevok od používateľa brm »

Vďaka za obrázok.. je to prvá generácia z 90tych rokov... presný rok však neviem, ale snáď sa veľmi líšiť nebudú. Si to auto asi pôjdem dnes-zajtra obzrieť. :)
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

A co tak poslat kamaratku na jednu-dve noci zaparkovat do Auparku? Snad by jej tam ta nafta rozmrzla :-)
Kamaratovi v Polsku pri tankovani odporucili na nadrz cca 50l dotankovat 2l benzinu vraj tak zlepsi ranne studene starty, najskor im neveril, skusil to a vraj auto chyta lepsie.

BTW ChezteR: ja som na masku auta dal tiez karton ale z vonkajsej strany, obaval som sa totiz ze po case a vo vyssich rychlostiach by mi ho mohlo utrhnut smerom dovnutra a nedajboh by ho stiahol klinak. Po kratkom teste badam rozdiel v zohriati zhruba o 2-3km skor.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Juicy.. tiež ma to napadlo, bo sám tam dosť často parkujem kvôli príjemnej teplote v ich garáži (bývam hneď vedľa)... avšak ako jej auto tam dostanem z Jazera (asi 5km)? Naštartuje so zamrznutou naftou?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

brm: nenastartuje, ale odporucam vyskusat ked svieti slnko, najlepsie napr. teraz, vonku je prijemne, aj ked ukazuje -2
juicy: tiez som sa bal, preto som to osetril povrázkom, mam to zabezpecene :)
zvonku sa mit o nedalo dat, vdaka tej striebornej liste a vyrezavat 4 sa mi nechcelo :D

//autoeditácia príspevku (08 Feb 2012, 12:40)
http://www.topky.sk/cl/13/1296036/Najsi ... uto-snehu-
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Keby ste ho skusili dotiahnut a dohodnut sa s SBS na jednu noc? Kamarat mal podobny problem v Presove na Sekcove. Zabehol za straznikom parkoviska v MAX-e a dohodol sa s nim. Auto pritiahli na lane pred zaverecnou a nechali ho tam celu noc. Prisiel po neho az na druhy den na obed. Pan straznik bol ochotny povedal, ze ho o podobnu laskavost prosilo viac ludi. Auto po niekolkych hodinach rozmrzlo. Stalo ho to opytanie a balicek kavy. Ak nenatrafite na totalneho blbca myslim si ze aj v KE by to bolo mozne. Aj tak su v noci tie garaze prazdne.
Napísať odpoveď