adsl router ako wifi switch
-
nejakymarko
Addict
adsl router ako wifi switch
Zdravim.
Mam doma jeden zvysnu adsl router Zyxel P-660HW-T3 v2 a chcem sa opytat, ci by bolo mozne ho zapojit u priatelky doma, kde maju od providera len LAN kabel od mikrovlnky, teda ziadne DSL tak, aby fungoval ako wifi pristupovy bod.
Zapojenie by bolo nejake taketo:
Mikrovlnka > switch > zyxel > stolovy PC (lan kabel)/wifi
ak ano, co vsetko mi treba v nastaveni routra nastavit, aby mi to fungovalo korektne.
dakujem
Mam doma jeden zvysnu adsl router Zyxel P-660HW-T3 v2 a chcem sa opytat, ci by bolo mozne ho zapojit u priatelky doma, kde maju od providera len LAN kabel od mikrovlnky, teda ziadne DSL tak, aby fungoval ako wifi pristupovy bod.
Zapojenie by bolo nejake taketo:
Mikrovlnka > switch > zyxel > stolovy PC (lan kabel)/wifi
ak ano, co vsetko mi treba v nastaveni routra nastavit, aby mi to fungovalo korektne.
dakujem
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: adsl router ako wifi switch
WAN routra nastavis podla nastaveni povidera (static/DHCP) a do LAN pripojis PC bud cez kabel alebo Wifi
-
nejakymarko
Addict
vedel by si mi poradit s nastavenim?
cez router mi internet po kably ide (aj na stolovom PC winXP, aj na notebooku win7)
ale cez wifi sa nedokazem pripojit, ani na spominanom notebooku, ani na smartfone (android)
prikladam obrazky, ako to mam teraz nastavene.
cez router mi internet po kably ide (aj na stolovom PC winXP, aj na notebooku win7)
ale cez wifi sa nedokazem pripojit, ani na spominanom notebooku, ani na smartfone (android)
prikladam obrazky, ako to mam teraz nastavene.
-
t0m4s3
Admin
Hned prve zle. Kedze to mas v bridge mode tak predpokladam, ze Internet "vytacas" na tom PC, ktore je zapojene cez kabel, takze je jasne, ze nic ine ti fungovat nemoze. Mode nastav na Routing a Encapsulation ENET
-
nejakymarko
Addict
pri tomto nastaveni nejde net ani po kably
ked skuram rozne ine mody, nejde len wifi
ked skuram rozne ine mody, nejde len wifi
-
t0m4s3
Admin
Pri inych nastaveniach "vytacas" internet cez PC pripojeny po kabli?
-
nejakymarko
Addict
neviem presne co sa pytas
ale asi nie, tento pc je napojeny len na LAN kabel, ktory vychadza zo switchu pri inom pc....kabel do neho ide z mikrovlnky (asi)
ale asi nie, tento pc je napojeny len na LAN kabel, ktory vychadza zo switchu pri inom pc....kabel do neho ide z mikrovlnky (asi)
-
t0m4s3
Admin
tak ako si to predstavujes to asi fungovat nebude, este mozes skusit nastavit napevno IP WAN adresu z rozsahu LANky toho mikrovlnneho pripojenia.
-
nejakymarko
Addict
no mozno som si to predstavoval nejak extra jednoducho, ale cakal som, ze to dokazem nastaviat ako switch, akurat ze jeden port bude vysielany cez wifi...
neviem sa tak nejak odborne vyjadrit
//autoeditácia príspevku (09 Feb 2012 10:41)
tak som som sa pozriet na povale. na stene je len WIFI prijimac, z neho ide lan kabel cez nejaku spojku ktora je zapojena aj do elektriny, cize asi nejaky zosilovac a dalej uz len lan kabel do obycajneho switchu a odtial lan do dalsich pc.
tak som som sa pozriet na povale. na stene je len WIFI prijimac, z neho ide lan kabel cez nejaku spojku ktora je zapojena aj do elektriny, cize asi nejaky zosilovac a dalej uz len lan kabel do obycajneho switchu a odtial lan do dalsich pc.
Mne odišiel Vigor 2600VGST ,nechce sa pripojiť na adsl,tak som ho chcel použiť ako switch a wifi AP ale ,ísť to išlo ale vkuse to v pár min. intervaloch padalo . Neviem ale či som to mal dobre nakonfigurované .
-
t0m4s3
Admin
Lenze na tychto lacnych routrouch, Wifi a Ethernet nie su switchovane, ale routovane WAN <> Ethernet a WAN <> WLAN. Poreboval by si Wifi router, ktory cez WAN port nema iba ADSL - napr. nieco taketo http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1Skolacik napísal:no mozno som si to predstavoval nejak extra jednoducho, ale cakal som, ze to dokazem nastaviat ako switch, akurat ze jeden port bude vysielany cez wifi...
-
nejakymarko
Addict
asi to bude najjednoduchsie
dik za pomoc
dik za pomoc