Vypínanie PC
-
TUCERO_SVK
Star
- Kontaktovať používateľa:
Vypínanie PC
Dobrý deň.
Prosím Vás mám problém, že v poslednej sa mi dosť často vypne pc bez BSOD, ani sa len nereštartuje. Proste iba celý zhasne ako keby som ho vytrhol zo zásuvky. Vylúčil som grafickú kartu lebo tú som skúšal druhú, RAM tiež som menil ďalej predpokladám že keby bol zlý CPU tak by to nešlo celkovo, Môže to byť zdrojom, alebo skôr doska?
Zostava: CPU: AMD 1090T , Základná doska, ASUS M4N68T, zdroj Corsair TX650, RAM 2x2 + 2x4 GB Kingston hyperX.
Teploty som kontroloval Everestom všetko v poriadku. Ani jedna súčiastka nieje pretaktovaná, PC prekontrolovaný proti vírusom, preinštalovaný OS, všetky ovládače aktualizované.
Prosím Vás mám problém, že v poslednej sa mi dosť často vypne pc bez BSOD, ani sa len nereštartuje. Proste iba celý zhasne ako keby som ho vytrhol zo zásuvky. Vylúčil som grafickú kartu lebo tú som skúšal druhú, RAM tiež som menil ďalej predpokladám že keby bol zlý CPU tak by to nešlo celkovo, Môže to byť zdrojom, alebo skôr doska?
Zostava: CPU: AMD 1090T , Základná doska, ASUS M4N68T, zdroj Corsair TX650, RAM 2x2 + 2x4 GB Kingston hyperX.
Teploty som kontroloval Everestom všetko v poriadku. Ani jedna súčiastka nieje pretaktovaná, PC prekontrolovaný proti vírusom, preinštalovaný OS, všetky ovládače aktualizované.
Re: Vypínanie PC
Mas najnovsi bios?
-
TUCERO_SVK
Star
Áno mám.
Osobne by som len na skúšku dal iný zdroj, čo to povie.
-
vikko78
Medium Professional
toto isté robilo mne a problem bol v kábliku od jedného fanu, jednoducho skrat....neviem, či mi tolko fanov robí v skrini taký prievan, že dochádza k pohybu káblov
, ale vymenil som ho a od vtedy nemam problem....
hociaky skrat. Mne chvylu vypinalo PC koli podlozke pod notas, kedze +5 sa spojilo s kostrou USB a bezpecnostne to vyplo PC
Kludne by to mohol byť nejaky elektrolitický kondenzátor v zdroji aleho na základovke v časti napájania. Stačí keď stratí časom kapacitu, alebo zvačší vnútorný zvod. To vieš Made In China. Večšinou sa dajú identifikovať vizualne, sú nafúknu, ale nie vždy je to pravidlo. Už som sa s takýmito poruchami stretol a nie raz. Najlepšie by bolo keby si skusil vymeniť zdroj, až máš poruke, to by ti mohlo pomôcť
-
TUCERO_SVK
Star
Skúsim nájsť či tam je nejaký skrat ak nie tak to bude potom zdroj alebo doska.
Momentálne síce nemám náhradný po ruke ale asi dám dosku aj zdroj na reklamáciu a uvidí sa čo z toho vyjde.
Však aj tak ide škola a nebudem mať čas na PC 
Ďakujem za pomoc.
Edit:
Ešte je tu jedna zvlášnosť ak robim v 3Ds max aj celý deň nevypne sa ale akonáhle spustím akúkoľvek hru tak sa vypne.
Momentálne síce nemám náhradný po ruke ale asi dám dosku aj zdroj na reklamáciu a uvidí sa čo z toho vyjde.
Ďakujem za pomoc.
Edit:
Ešte je tu jedna zvlášnosť ak robim v 3Ds max aj celý deň nevypne sa ale akonáhle spustím akúkoľvek hru tak sa vypne.
-
Lukkas
Star
Na 90% zdroj ... pri vyssiej zatazi dostane do drzky tak sa jednoducho vypne ... Popros nejakeho kamarata, ktory by ti pozical na test zdroj a tak najlepsie zistis chybu. Ine nci neostava.