"Volebny prieskum"
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: "Volebny prieskum"
Tym, ze sem budes prispievat by som si zas tak isty nebol. A ano, vyhrazam sa ti.
Dôvod ?
Nejdem voliť nikoho,môžem ich osra* celý aký sú. Neverím tomuto systému a nikto si nezaslúži môj hlas
-
javatar
Hardcore addict
hugo:
najskor mensi disclaimer - chapem ta, ze nejdes volit, ty totiz neuznavas stat tak preco by si mal podporovat system ktory by si najradsej zrusil. Mnozstvo ludi vsak tento system podporuje a su s nim spokojny. Iste uznas, ze sa neda robit par krat do roka revolucia aby si ludia vyskusali rozne systemy a nasledne sa rozhodli pre jeden (alebo delili uzemie a robili si dalsie problemy).
K videu:
Nevoliaci clovek sa samozrejme stazovat moze. Moze sa stazovat na verejnost, ze zle zanho zvolila predstavitelov. Pripadne ak patri medzi nepriaznivcov systemu tak sa moze pokusit o revoltu ale to bez dostatocnej podpory nedokaze. V pripade volieb by nevolenie pomohlo jedine v pripade ak by nesiel volit nik a to je jednoducho nemozne (vzdy pojdu volit aspon politici).
K podpore:
Skusim na teba polopate, bez prepoctov a podobne, snad to pojde.
Skus sa nepozerat na hlas ako na vyjadrenie podpory jednotlivej strane ci politikovi ale na podiel z parlamentneho kresla - a teda podiel z moci. Pokial svoj kusok moci urceny na odovzdanie neodovzdam, tak si ho nenecham. Ak 50% ludi nepojde volit tak sa nezaplni len polovica parlamentu. A teda svoj kusok moci hodim do plena, nech rozhodne za mna. Tento kusok kresla si volici rozdelia medzi seba a teda kazdy ho bude mat o kusok vacsi.
Po skonceni volieb vsak nie vsetky strany schopne poskladat kreslo to kreslo aj dostanu. Pod 5% celkovej moci sa rozdeli medzi "vitazov" - nie vsak uz rovnomerne, ale kto ma viac - tomu sa prida viac a kto ma menej - tomu sa da menej.
V skratke:
Mas v rukach maly kusocek kresla. Ak ho neodovzdas sam tak ti ho vezmu a najviac z neho dostane "vitaz" a mensie kusky dalsi.
Pre lepsiu nazornost si mozes kusok si predstav, ze kusok kresla je napln do 3D tlaciarni a stat rozdal vsetkym rovnako napln na 150 kresiel. Bud svoj kusok mozes dat alebo ti ho vezmu. To co chces ty je svoj kusok si nechat. To sa ale da len prostrednictvom uspesneho kandidovania, nie neodovzdanim.
Snad pochopitelne...
najskor mensi disclaimer - chapem ta, ze nejdes volit, ty totiz neuznavas stat tak preco by si mal podporovat system ktory by si najradsej zrusil. Mnozstvo ludi vsak tento system podporuje a su s nim spokojny. Iste uznas, ze sa neda robit par krat do roka revolucia aby si ludia vyskusali rozne systemy a nasledne sa rozhodli pre jeden (alebo delili uzemie a robili si dalsie problemy).
K videu:
Nevoliaci clovek sa samozrejme stazovat moze. Moze sa stazovat na verejnost, ze zle zanho zvolila predstavitelov. Pripadne ak patri medzi nepriaznivcov systemu tak sa moze pokusit o revoltu ale to bez dostatocnej podpory nedokaze. V pripade volieb by nevolenie pomohlo jedine v pripade ak by nesiel volit nik a to je jednoducho nemozne (vzdy pojdu volit aspon politici).
K podpore:
Skusim na teba polopate, bez prepoctov a podobne, snad to pojde.
Skus sa nepozerat na hlas ako na vyjadrenie podpory jednotlivej strane ci politikovi ale na podiel z parlamentneho kresla - a teda podiel z moci. Pokial svoj kusok moci urceny na odovzdanie neodovzdam, tak si ho nenecham. Ak 50% ludi nepojde volit tak sa nezaplni len polovica parlamentu. A teda svoj kusok moci hodim do plena, nech rozhodne za mna. Tento kusok kresla si volici rozdelia medzi seba a teda kazdy ho bude mat o kusok vacsi.
Po skonceni volieb vsak nie vsetky strany schopne poskladat kreslo to kreslo aj dostanu. Pod 5% celkovej moci sa rozdeli medzi "vitazov" - nie vsak uz rovnomerne, ale kto ma viac - tomu sa prida viac a kto ma menej - tomu sa da menej.
V skratke:
Mas v rukach maly kusocek kresla. Ak ho neodovzdas sam tak ti ho vezmu a najviac z neho dostane "vitaz" a mensie kusky dalsi.
Pre lepsiu nazornost si mozes kusok si predstav, ze kusok kresla je napln do 3D tlaciarni a stat rozdal vsetkym rovnako napln na 150 kresiel. Bud svoj kusok mozes dat alebo ti ho vezmu. To co chces ty je svoj kusok si nechat. To sa ale da len prostrednictvom uspesneho kandidovania, nie neodovzdanim.
Snad pochopitelne...
Problem je ze to nijak nevyvracias, len to obalujes dalsimi absurditami dnesneho ekonomicko-politckeho systemu. Z sirsieho hladiska ak zijes z niecoho naco nemas ta stavia bud do pozicia vazala alebo otroka vo svete kde bohom je materializmusCesar napísal:Absurdné to vôbec nie je...
Brat uver? A preco? Je potrebne aby lichva a vsetko s nou suvisiace zmyzlo, aby nieco take ze potrebujem uver neexistovalo.
Ked serem z vysoka nato ci tam bude Dzurinda, Fico alebo Sulik vsetkych ich povazujem za rovnake zlo a absoltune nerespektujem tuto formu demokratickeho statu mi to pride ovela vznesenejsie jak dat dobrovolne hlas ko*ot c1 alebo ko*ot c2 a je mi uplne jedno koho s tym nevolenim "podporim"seth82 napísal:Ubermenschom, ktorí si myslia, že nevoliť je niečo vznešené, odporúčam prečítať si túto diskusiu http://volby.sme.sk/diskusie/1959120/2/ ... menia.html
Re:
No veď práve, ja som podporoval strany čo boli teraz v koalícii aj v minulých voľbách, lebo predtým aj robili ako tak dobrú politiku ale teraz som sa veľmi sklamal. Rok aj pol sa len hádali, nič nespravili a z viny všetkých zúčastnených strán sa to aj rozpadlo. Aj Sulík vyzeral, že bude nový politik, celkom nádejný ale u mňa definitívne skončil keď začal vystupovať ako nejaký euroskeptik, že ako je Únia zlá aj Euro, to celé je len komunizmus a podobné vyhlásenia. Ja som za EU, za EURO za Euroval aj za NATO, takže Sulíkovi by som hlas určite nemohol dať, lebo v tomto s ním nesúhlasím. Samozrejme situácia v EU nie je dobrá ale azda je šanca na nejaké riešenie.mr.joda napísal:Nejdem voliť nikoho,môžem ich osra* celý aký sú. Neverím tomuto systému a nikto si nezaslúži môj hlas
Takže táto koalícia ma sklamala, Fica, Slotu a Mečiara som nikdy nevolil ani nebudem, ostáva mi neísť voliť - bude to aj taký "trest" pre súčasné vládne strany aby sa zobudili, že keď nebudú robiť dobrú politku tak nedostanú hlasy. Možno voliči Hranola sú ako automaty na vhádzanie volebných hárkov pri voľbých ale ja nie, keď nebudú robiť dobrú politiku tak sa na ne vykašlem.
No možno v tých ďalších voľbách už ich podporím, to je ale len vzdialená budúcnosť, dovtedy ich čaká sebareflexia pravdepodobne v opozícii. A aj tak väčšina tak veľmi chce toho Fica, tak nech ho dostanú a nech si ho zvolia, najlepšie so Slotom.
Zoberme príklad, že ja mám 1000 euro nasporených a dám do banky a ty potrebuješ niečo kúpiť, tak ti to banka požičia, a ty si môžeš niečo kúpiť čo splatíš neskôr a ja to dostanem najneskôr keď to ty splatíš. Medzitým niekto má prácu, že vyrobí niečo, čo si ty kúpil a peniaze neboli len tak v banke na nič. Takže medzitým si niekto niečo zase zarobil, z čoho keď má zisk tak to dá do banky aleo keď ten dotyčný má dlh tak to bude mať z čoho splácať... Úrok nemusí byť úžernícky, to je už ale vecou toho, čo to zoberie aby si to rozmyslel za akých podmienok. Je to zjednodušený príklad ale základná myšlienka nie je až taká zlá. V súčasnosti sa ale s úvermy to preháňajú a to je problém.Brat uver? A preco? Je potrebne aby lichva a vsetko s nou suvisiace zmyzlo, aby nieco take ze potrebujem uver neexistovalo.
V tvojom priklade su dva faktory ktore povazujem za pricinu problemu a logicky su absurdne.
1. "ja mám 1000 euro nasporených a dám do banky" Davat do cudzich ruk svoje vlastne penaize s vedomim ze dotycny s nimi bude manipulovat je hlupost, lebo ak dotycny je spekulant na nich vie zarobit (spekulativny sposobom zarobkovej cinnosti nemozno inak oznacit len iba ako oje*** alebo uzera) a ked nie tak o ne pride (zkrachovanie banky).
2. "ty potrebuješ niečo kúpiť, tak ti to banka požičia" Dolezite je aby bola situacia taka a mala by byt statom vytvorena tak aby som nemal dovod si peniaze pozicat od niekoho kto manipuluje s cudzimi peniazmi.
A tu je pricina absurdnosti a to sukromna banka. Machinacie ktore si tu spominal su zbytocne a sluzia len na obohacovanie tej konkretnej banky.
1. "ja mám 1000 euro nasporených a dám do banky" Davat do cudzich ruk svoje vlastne penaize s vedomim ze dotycny s nimi bude manipulovat je hlupost, lebo ak dotycny je spekulant na nich vie zarobit (spekulativny sposobom zarobkovej cinnosti nemozno inak oznacit len iba ako oje*** alebo uzera) a ked nie tak o ne pride (zkrachovanie banky).
2. "ty potrebuješ niečo kúpiť, tak ti to banka požičia" Dolezite je aby bola situacia taka a mala by byt statom vytvorena tak aby som nemal dovod si peniaze pozicat od niekoho kto manipuluje s cudzimi peniazmi.
A tu je pricina absurdnosti a to sukromna banka. Machinacie ktore si tu spominal su zbytocne a sluzia len na obohacovanie tej konkretnej banky.
-
seth82
Darca
Príčina absurdnosti je, že sa tu k politike vyjadrujú ľudia, ktorí tento systém nechcú, pyskujú do neho, voliť nejdú, iba zo seba robia internet warriorov. To je absurdné. Ak sa vám tento systém nepáči, prečo nevyjdete do ulíc a prečo nenavrhnete lepší, ktorý by fungoval? Alebo budete iba čakať, každý raz, keď budú voľby a každé okomentujete štýlom "tento systém sa mi nepáči, seriem na voľby"? Tak to tu potom do toho fakt nemáte čo kecať.
-
Sagittarius
Guru
seth82: Podľa si troška neprávom obvinil hughita, že nič nerobí. Sám viem, hádal som sa s ním sa o niektorých veciach, čo sa týkali protestov, takže viem, že on by mal záujem zmeniť systém aj pomocou/ na protestoch proti Gorile. 
Nechcem rušiť systém, ktorý tu je, voliť som doteraz čo som mohol som vždy išiel každé voľby parlamentné, prezidentské, regionálne, miestne. Istá je len smrť a nevylučujem, že pôjdem voliť na 100%, zatiaľ to ale vidím tak, že skôr nie.seth82 napísal:....
Vyjadrovať sa k veci môžem, prečo nie a zaujíma ma aj názor toho, čo so mnou nesúhlasí a ani takého nepovažujem za blbca ani to, že sa mýli, lebo nesúhlasí so mnou.
Na ulicu som protestovať nebol ale kto chce to môže a ja nie som proti nim, dobre robia že vyjadrujú svoju nespokojnosť vrámci zákonnosti. Je demokracia, sloboda prejavu, nech to robia.
No neviem, kde je taký systém, že neexistujú banky, úvery, už len teoreticky si dosť ťažko viem predstaviť nejaký funkčný systém zriadenia, kde by toto nebolo. Už len z toho dôvodu nie, že ľudia sú raz takí, že chcú majetky, moc, vplyv a vykorisťujú sa navzájom už od začiatku civilizácie už tisícky rokov. V nejakej rozprávke by mohol byť nejaký dokonalý svet, v skutočnosti nie. To už je jedno, či dávaš na úroky peniaze, zlato alebo múku, toto bude vždy.kali520 napísal:....
-
seth82
Darca
Saggitarius: Chcieť niečo robiť a robiť niečo sú v mojich očiach dve veľmi rozdielne veci. Beriem, okej, ale nech sa tu nik z nevoliacich neprezentuje v štýle "ja som nad vecou, vy ostatní ste iba ovce, ktoré aj tak neojebú systém". Príspevky takéhoto duchu mi už idú celkom na city, nie len tu, ale aj na iných diskusiách. Nejde voliť a myslí si to, ako je nad vecou, ako sa ho nič netýka a ako tým "bojuje proti systému". Meh.
Cesar: K tomu vyjadrovaniu sa k veci - začne mi horieť dom, ja z neho vyjdem, sadnem si na lavičku, počkám pokým zhorí do tla a nakoniec začnem rumádzgať poriadne nahlas, že mi zhorel dom, že som prišiel o všetko a tak podobne - takúto analógiu by som v tomto prípade použil.
Cesar: K tomu vyjadrovaniu sa k veci - začne mi horieť dom, ja z neho vyjdem, sadnem si na lavičku, počkám pokým zhorí do tla a nakoniec začnem rumádzgať poriadne nahlas, že mi zhorel dom, že som prišiel o všetko a tak podobne - takúto analógiu by som v tomto prípade použil.
-
Sagittarius
Guru
Pravda, do kým by nebol zavedený napr. prázdny lístok (navrhuje ho napr. Zmena zdola), tak ozaj nevolenie, ani vhodenie obálky nemá zmysel v tom, že sa tým zmenil režim. Ak si niekto ozaj myslí, že všetko bude tak, či tak rovnako, voliť ísť nemusí. Možno by prázdnu obálku vhodilo 10 percent, možno by sa tým niekto začal zaoberať, ale ani tým si nie som istý. Ale zase sa mi nezdá, že by sa hughito tváril ako nadčlovek, aspoň nie viac ako niektorí ostatní a na fóre je ich tu dosť...
Podla mna jedina cesta kedy nevolit by bolo spravne rozhodnutie by bolo keby nevolit islo cele Slovensko.......to je vsak utopisticka myslienka..takze ja si to svoje odvolim neviem ci to bude mensie alebo väcsie zlo, ale bude to strana ktorej myslienky ma najviac zaujmu ci najviac sa budu prelinat s mojou ideologiou...to ci veci naslubovane aj splnia je uz zas na inu debatu, ale oci mam otvorene a vidim kto ako obracia kabaty 
...v ankete vyssie som zaklikol SAS ale niesom o tom plne presvedceny, no minimalne Galko by si moj hlas istotne zasluzil
...v ankete vyssie som zaklikol SAS ale niesom o tom plne presvedceny, no minimalne Galko by si moj hlas istotne zasluzil
javatar:
seth: Vážim si, že si ma Sagittarius zastal, ale vyjadrím sa aj sám.
V uliciach som, dnes som pekne vymrzol aj pred prezidentským palácom. Ale to je nepodstatné. Nerobila by mi problém aj aktívnejšia participácia priamo v danom hnutí organizátorov, ale toto som zavrhol lebo: predsa len, myšlienkovo aj ideovo sme niekde inde - pár vecí je spoločných, ale vo veľa veciach sa podľa mňa kráča do slepej uličky. Nevraviac o tom, že už sa potvrdila istá selekcia a jednoducho, "tím" je vytvorený a len tak ľahko nezapadneš, aj keby si chcel, hlavne ak sa nezhodneš a nezapadneš do názorovej škatuľky.
Najviac ma dostalo, keď Gallová volala do Nitry, nech stiahnu z tribúny Eda Chmelára. Akože - to je presne človek, ktorý by sa tam hodil ako istá osobnosť, ktorá by vedela využiť tento potenciál a niekam to posunúť (aj keď aj s ním v istých veciach nesúhlasím, ale to teraz neriešme a buďme v realite dnešnej situácie). Inteligenčne a intelektuálne je úplne niekde inde, má isté skúsenosti, vlastné nápady a tieto veci už razí dlhšiu dobu - ale, holt, niečím nezapadol do neviem čoho a preto by takéto niečo nebolo možné.
Ale ešte k tým voľbám: ja dokonca k tým voľbám pôjdem, ale nie odvoliť, ale len symbolicky niečo spraviť. Nevraviac o tom, že robím ešte isté aktivity, ktoré nebudem opisovať ani ich rozoberať - je to irelevantné pre našu diskusiu. Každopádne faktom zostáva, že vynaložená energia je o x-krát vyššia ako napr. tvoja, ktorá je obmedzená na odvolenie.
A k tomu tvárenie sa ako nadčlovek a že by som bol nad vecou a podobne: naozaj nemám taký pocit, že by som tu takto prezentoval. Akurát jasne píšem čo si o tomto všetkom myslím, aj o vašom volení. Ale tak, je to váš pohľad na vec a vaša voľba, určite si nemyslím, že som o niečo lepší, ale rozprávam sa o tomto s kamošmi a rodinou a snažím sa im predostrieť môj pohľad a dôvody, ktoré vedú k tomu, ako konám.
Tomuto nijak neodporujem, ale to sa mňa netýka. A k tomu zbytku: nech sa snažím ako snažím, stále tam nevidím nejakú vec, ktorá by vyvracala to, čo tu píšem. Zajtra to tu podložím ešte definitívne jedným zdrojom.Po skonceni volieb vsak nie vsetky strany schopne poskladat kreslo to kreslo aj dostanu. Pod 5% celkovej moci sa rozdeli medzi "vitazov" - nie vsak uz rovnomerne, ale kto ma viac - tomu sa prida viac a kto ma menej - tomu sa da menej.
seth: Vážim si, že si ma Sagittarius zastal, ale vyjadrím sa aj sám.
V uliciach som, dnes som pekne vymrzol aj pred prezidentským palácom. Ale to je nepodstatné. Nerobila by mi problém aj aktívnejšia participácia priamo v danom hnutí organizátorov, ale toto som zavrhol lebo: predsa len, myšlienkovo aj ideovo sme niekde inde - pár vecí je spoločných, ale vo veľa veciach sa podľa mňa kráča do slepej uličky. Nevraviac o tom, že už sa potvrdila istá selekcia a jednoducho, "tím" je vytvorený a len tak ľahko nezapadneš, aj keby si chcel, hlavne ak sa nezhodneš a nezapadneš do názorovej škatuľky.
Najviac ma dostalo, keď Gallová volala do Nitry, nech stiahnu z tribúny Eda Chmelára. Akože - to je presne človek, ktorý by sa tam hodil ako istá osobnosť, ktorá by vedela využiť tento potenciál a niekam to posunúť (aj keď aj s ním v istých veciach nesúhlasím, ale to teraz neriešme a buďme v realite dnešnej situácie). Inteligenčne a intelektuálne je úplne niekde inde, má isté skúsenosti, vlastné nápady a tieto veci už razí dlhšiu dobu - ale, holt, niečím nezapadol do neviem čoho a preto by takéto niečo nebolo možné.
Ale ešte k tým voľbám: ja dokonca k tým voľbám pôjdem, ale nie odvoliť, ale len symbolicky niečo spraviť. Nevraviac o tom, že robím ešte isté aktivity, ktoré nebudem opisovať ani ich rozoberať - je to irelevantné pre našu diskusiu. Každopádne faktom zostáva, že vynaložená energia je o x-krát vyššia ako napr. tvoja, ktorá je obmedzená na odvolenie.
A k tomu tvárenie sa ako nadčlovek a že by som bol nad vecou a podobne: naozaj nemám taký pocit, že by som tu takto prezentoval. Akurát jasne píšem čo si o tomto všetkom myslím, aj o vašom volení. Ale tak, je to váš pohľad na vec a vaša voľba, určite si nemyslím, že som o niečo lepší, ale rozprávam sa o tomto s kamošmi a rodinou a snažím sa im predostrieť môj pohľad a dôvody, ktoré vedú k tomu, ako konám.
Neviem seth na koho konkretne reagujes ale mam pocit ze na mna, tak poviem len tolko, ze to co teraz pises je presne to iste co vzdy vycitas ivanovi sk.seth82 napísal:Príčina absurdnosti je, že sa tu k politike vyjadrujú ľudia, ktorí tento systém nechcú, pyskujú do neho, voliť nejdú, iba zo seba robia internet warriorov. To je absurdné. Ak sa vám tento systém nepáči, prečo nevyjdete do ulíc a prečo nenavrhnete lepší, ktorý by fungoval? Alebo budete iba čakať, každý raz, keď budú voľby a každé okomentujete štýlom "tento systém sa mi nepáči, seriem na voľby"? Tak to tu potom do toho fakt nemáte čo kecať.
A internet warrior si nechaj, sa pozri na seba kolko casu travis za pc.
Ci volit pojdem nepojdem je moja vec a pokial budem na tomto fore tak kecat do toho budem, dokonca aj moralne pravo na to mam.
//autoeditácia príspevku (11 Feb 2012, 9:33)
Ja tak isto neviem ze by niekde realne prakticky existoval ten tvoj priklad. Takze je to asi na rovnakej urovni.Cesar napísal:No neviem, kde je taký systém, že neexistujú banky, úvery, už len teoreticky si dosť ťažko viem predstaviť nejaký funkčný systém zriadenia, kde by toto nebolo. Už len z toho dôvodu nie, že ľudia sú raz takí, že chcú majetky, moc, vplyv a vykorisťujú sa navzájom už od začiatku civilizácie už tisícky rokov. V nejakej rozprávke by mohol byť nejaký dokonalý svet, v skutočnosti nie. To už je jedno, či dávaš na úroky peniaze, zlato alebo múku, toto bude vždy.
Dolezite ale je ze ja som kritizoval existenciu sukormnych bank, nie statnych.
-
seth82
Darca
hughito: Stihol si zmeniť systém? Nie. Zmeníš systém nevolením? Nie. Je mi ukradnuté, či je tvoja vynaložená energia vyššia, alebo nie, je mi taktiež ukradnutý akýkoľvek manéver, ktorý v prípade volieb spravíš - voliť nepôjdeš a basta, vyhovárať sa môžeš na hocičo, vôbec to nič na veci nemení. Nuž a tá narážka na nadčloveka bola všeobecná, dokonca som to aj dosť dobre špecifikoval.
kali520: Nuž a prečo asi trávim taký čas za PC (odpoviem, hoci to s narážkou na keyboard warriora nemá vôbec nič spoločné, asi si nepochopil jej podstatu)? Napadlo ti niekedy, že niektorí ľudia pracujú v IT? Hádam hej a ak áno, tak vedz, že patrím k nim, dokonca to mám celkom stručne a jasne popísané v mojom profile, nie je to tak ťažké pochopiť. Ale áno - to, čo kritizujem na tebe, som kritizoval aj na iných, pretože pravidlo "plná huba lásky a skutek utek" sme tu už v minulosti praktizované mali a nezmenilo sa nič. Zároveň netvrdím, že či voliť pôjdeš, alebo nie, nie je tvoja vec, je, ale kritizovať to môžem, plus, morálne právo na diskusiu na fóre máš, ale po desiatom marci jeho časť padá v prípade politiky, pretože tvoja participácia v dianí sa rovná nule.
kali520: Nuž a prečo asi trávim taký čas za PC (odpoviem, hoci to s narážkou na keyboard warriora nemá vôbec nič spoločné, asi si nepochopil jej podstatu)? Napadlo ti niekedy, že niektorí ľudia pracujú v IT? Hádam hej a ak áno, tak vedz, že patrím k nim, dokonca to mám celkom stručne a jasne popísané v mojom profile, nie je to tak ťažké pochopiť. Ale áno - to, čo kritizujem na tebe, som kritizoval aj na iných, pretože pravidlo "plná huba lásky a skutek utek" sme tu už v minulosti praktizované mali a nezmenilo sa nič. Zároveň netvrdím, že či voliť pôjdeš, alebo nie, nie je tvoja vec, je, ale kritizovať to môžem, plus, morálne právo na diskusiu na fóre máš, ale po desiatom marci jeho časť padá v prípade politiky, pretože tvoja participácia v dianí sa rovná nule.
Nie. Nie. To isté sa môžem spýtať teba. Akurát odpojím predponu ne v druhe otázke.
To, že ti je ukradnutá nejaká energie mi je jasné, ale tak potom tu zbytočne nemoralizuj, hlavne, ak tvoj akt nie je tiež nijak zásadný.
Koho si volil v rokoch 2002 a 2006 ak si volil ?
To, že ti je ukradnutá nejaká energie mi je jasné, ale tak potom tu zbytočne nemoralizuj, hlavne, ak tvoj akt nie je tiež nijak zásadný.
Koho si volil v rokoch 2002 a 2006 ak si volil ?
-
seth82
Darca
Skús si tipnúť, koho som volil. A čo sa týka tej predpony - ja nie som ten, kto systém chce zmeniť, si ním ty a ten nad tebou, tak to nespájaj so mnou. Ja som sa už dotazoval a odpoveď som furt nedostal - ktorýže to systém je lepší, je v praxi overený a ktorý by ste chceli vy, keď s týmto nesúhlasíte a čo pre to robíte? Preto moralizujem. Snílkov sme tu už mali aj hádam dosť. Môj akt je taký, ktorý mi demokracia ako občanovi umožňuje. Aspoň si vykonávam svoju občiansku povinnosť.
Môj osobný tip je SDKÚ - ak nie, tak ma oprav, ale ak áno, tak platí presne to, čo tvrdil Carlin v tom videu a si ten posledný, čo tu má právo nejakej moralizácie, keďže si podporil kradnutie a korupciu - viď Gorila.
Ohľadom toho zbytku: x-krát som to tu prezentoval, stále o tom píšem, mám tu cez 8000 príspevkov, tak sa nebudem zbytočne opakovať. To, že nechce voliť systém ani režim je v poriadku, ak si spokojný so zastupiteľskou demokraciou tak budiž, ale nechaj si tie reči o tom, ako nemáme právo sa k niečomu vyjadrovať aj vzhľadom na to, že my tých vagabundov do parlamentu a vlády nevolíme.
Ohľadom toho zbytku: x-krát som to tu prezentoval, stále o tom píšem, mám tu cez 8000 príspevkov, tak sa nebudem zbytočne opakovať. To, že nechce voliť systém ani režim je v poriadku, ak si spokojný so zastupiteľskou demokraciou tak budiž, ale nechaj si tie reči o tom, ako nemáme právo sa k niečomu vyjadrovať aj vzhľadom na to, že my tých vagabundov do parlamentu a vlády nevolíme.
-
seth82
Darca
A ty si volil? Minimálne minulý rok a v roku 2006? Nože, odpovedz, nech mi môžeš aj ty nahrať na smeč. Ten Carlin v tom videu je mi úplne ukradnutý, milujem ľudí, ktorí do všetkého pyskujú, ale riešenia neponúkajú žiadne. A práve preto, že "tých vagabundov do parlamentu nevolíte", máte byť ohľadom takýchto vecí ticho, ja sa taktiež nevyjadrujem k voľbám na Srí Lanke, pretože som tam nevolil. A ohľadom toho zbytku - X-krát si to tu prezentoval, nič sa za tie roky nezmenilo, nič si nezmenil ty, nezmeníš ani v najbližších rokoch a tak ti zostane teda iba nevolenie, sedenie na zadku, prípadne účasť na nejakých trápnych seansách a to je asi tak všetko.
Je krásne sa povznášať nad to "volenie vagabundov" (ty sám si v predchádzajúcom príspevku naznačoval, že sa nestaviaš do pozície nadčloveka a teraz si dokázal, že je to naopak), pekne si sa strategicky opýtal na to, že koho som volil, aby si si mohol znovu vycibriť ego, lebo ty si nevolil - vieš ako, je najľahšie pravidelne a sústavne strkať hlavu do piesku ako pštros a popri tom ukazovať na iných, akých "vagabundov volili", to dokáže každý. A práve preto nemáš morálne právo vyjadrovať sa k politike u nás (od 10.3., ak si minule volil), lebo iba stepuješ mimo čiary a schúlený čakáš, či sa niečo zmení (samozrejme, že nie), alebo nie. Skús sa zamyslieť, ako padol systém v 89 a ako sa zmenil systém v 48. Určite tie zmeny neboli spôsobené ľuďmi, čo "na niečo čakali" a ticho "nesúhlasili so systémom".
Nejdem to tu ale ďalej rozoberať, lebo ma to už aj tak nebaví.
Je krásne sa povznášať nad to "volenie vagabundov" (ty sám si v predchádzajúcom príspevku naznačoval, že sa nestaviaš do pozície nadčloveka a teraz si dokázal, že je to naopak), pekne si sa strategicky opýtal na to, že koho som volil, aby si si mohol znovu vycibriť ego, lebo ty si nevolil - vieš ako, je najľahšie pravidelne a sústavne strkať hlavu do piesku ako pštros a popri tom ukazovať na iných, akých "vagabundov volili", to dokáže každý. A práve preto nemáš morálne právo vyjadrovať sa k politike u nás (od 10.3., ak si minule volil), lebo iba stepuješ mimo čiary a schúlený čakáš, či sa niečo zmení (samozrejme, že nie), alebo nie. Skús sa zamyslieť, ako padol systém v 89 a ako sa zmenil systém v 48. Určite tie zmeny neboli spôsobené ľuďmi, čo "na niečo čakali" a ticho "nesúhlasili so systémom".
Nejdem to tu ale ďalej rozoberať, lebo ma to už aj tak nebaví.