91pato310 napísal:slay...snaž sa byť menej arogantný. Vieš koľko dôvodov mali na to aby zrušili WTC?
1, WTC boli finančné symboly USA. Je jasné čo by pád znamenal pre ekonomiku.
2, vďaka údajným "teroristom" si v krajine môžu dovoliť to čo si predtým nikto nikde nemohol dovoliť. Všetky tie zákony atď.
3, zámienka vojny a stimulu
Nezdá sa ti divné, že hneď po tom ako padli dvojičky, FED znížilo úrokovú sadzbu na polovičku? Vláda sa okamžite snažila presviedčať ľudí, aby si kupovali domy a začali problémy ktoré vyvrcholili krízou v roku 2006-2008 (tú ti snaď nemusím vysvetľovať). Ale čo spravila US vláda? Naliala stimuly do bank a znova znížila úrokovú sadzbu aby potlačila krízu. Takže čo to znamená? Že prasknutú bublinu zakryli ďalšou ešte väčšou bublinou ktorá raz praskne. Ak praskne a to sa stane, nastane nekontrolovateľný pokles eura/dolára obrovský nárast úrokových sadzieb a hlboká recesia. Vláda už nemôže použiť rovnaké záchranné opatrenia na prekrytie krízi. Pretože úr. sadzba je všade na nule. Znížiť sa už nedá. Vláda môže zachrániť banky. Ale kto zachráni vládu?
Podľa mňa je to všetko prepojené a pádom WTC to všetko začalo.
Ty si ďalší z tých múdrych čo vedia ako to funguje. Dokonca rozprávaš aj niečo o úrokových sadzbách, no to si teda už asi lepší odborník.
1, Boli to obyčajné mrakodrapy o ktorých 99% sveta ani nevedelo, že existujú dokiaľ nespadli. A rozprávka "symbolov" skôr nahráva teroristom nie? Inak povedz mi, ktorý z tých najvyšších mrakodrapov v USA nie je symbol? Mohlo by lietadlo naraziť vôbec do niečoho čo nie je symbol? Sorry, ale ako argument toto neobstojí.
2, To je špekulácia. A na to aby si mohol hroziť teroristami nepotrebuješ také divadlo. Ak by vybuchlo 20 náloží v smetných košoch na uliciach New Yorku a obvinili by teroristickú skupinu tak by si mohli dovoliť to isté a uznaj bolo by to rovnako efektívne a menej nákladné. Navyše povedz mi, prečo by podmínovavali WTC, veď únos lietadla a náraz do dvojičiek mohli zrealizovať aj bez toho aby zhodili budovy. Nemuseli sa predsa zosypať. Tak načo tá zbytočná práca? Inak povedané ak aj pripustíme, že je to práca američanov, tak vysvetli mi prečo by si vyberali tak náročný scenár, keď to dovtedy a ani potom nikdy nepotrebovali. Čiže odpoveď je na hrozbu terorizmu im stačili oveľa menšie a hlavne konšpiračne nepriestrelné akcie. Prečo napr. nezpochybňuješ španielske útoky v metre? Hmm? Nenatočili pre teba ešte filmík? No to je škoda.
3, Opakujem sa, ale aké zámienky potrebovali dovtedy a potom? Čím je Afganistan, že si vyslúžil takú poctu. A opäť, prečo takto zložito prosím ťa? Načo?
S tými úrokovými sadzbami. Skôr nevieš o čom hovoríš. Niekde si to počul a tak to tu dosť nešikovne interpretuješ. Poviem ti tak, nevýhoda toho, že ľudia čítajú príliš veľa konšpiračných teorií a pozerajú videjká a onanujú na tom je, že po čase prestaneš asi používať svoj vlastný mozog. Napriek tomu, že ťa k tomu každé video a článok vyzýva, napriek tomu ty slepo prijímaš fakty a pravdy (samozrejme tie skutočné pravdy), ktoré ti podsúvajú. Ja viem, že si to čo si napísal sám nevymyslel. Proste si obyčajný konzument a nič iné. Skoro všetci čo tu chodia sú. Spotrebitelia. Pre vás sa píšu knihy, točia videjká a zakladajú stránky.
Problém je, že nejestvuje tá sila, ktorá by toto zmenila. Vo filme "Life of Brian" je scéna, kde muži hrajú ženy, ktoré hrajú že sú muži aby mohli kameňovať zločinca. A v našom svete sú ovce, ktoré sa hrajú na to, že nie sú ovce aby mohli ostatným ovciam predávať pravdu, ktorá z nich spraví niečo čo už nie je ovca. Ale všetci sú v konečnom dôsledku aj tak len ovce.
Ja nie som arogantný, ja len hovorím ľuďom priamo to čo nechcú počuť. Vieš kľudne by som mohol byť Jožko, čo si pozrie pár kktín, prečíta štyri články a potom si tu príde pritakávať s ostatnými internetovými rozgadancami o tom aký je svet zlý a všetko ako je jasné a zrejmé a že amerika je zlá a všetci nám chcú ublížiť a my sme tí správni spravodlivý chudáci ktorí to trpia ale je už čas otvoriť oči a zmeniť to. To sú sračky kamarát. A práve preto, že si nemyslím, že som lepší než ty, chodím na toto bohom zabudnuté fórum a dávam si námahu ti odpísať, že to čo vravíš sú s najväčšou pravdepodobnosťou len zhluky nezmyslov, ktoré síce majú svoju logiku ale to má aj pán prsteňov a knihy dana browna. Je to len lacná senzácia a v skutočnosti každý z nás vie baraní prd.
A ak sa chceš dozvedieť niečo o tom ako funguje fed, banky a prečo máš ráno na stole teplé rožky bez toho aby to niekto kontroloval, tak skús nejakú hodnotnú literatúru nie tie konšpiračné braky.