"Volebny prieskum"

Diskusie na politické témy...

Koho by ste volili?

SMER
34
11%
SDKU
16
5%
SNS
9
3%
KDH
11
4%
SAS
112
37%
MOST
8
3%
ĽS-NS
38
12%
HZDS
2
1%
SMK
0
Žiadne hlasovania
NIKOHO
40
13%
INE
36
12%

Celkom hlasov: 306

hughito
Redeemer
Redeemer

Re: "Volebny prieskum"

Príspevok od používateľa hughito »

Prečo si neodpovedal na otázku, či si volil SDKÚ ? Ja som nevolil - za prvé, v roku 2006 som nechyroval o 18 rokoch, za druhé, ja proste nevolím.

No zjavne si v úzkych, lebo už to staviaš do pozície voči mne, ad hominem. Takisto neviem odkiaľ stále berieš to, že čakám potichu a "schúlený" a ticho nesúhlasím so systémom.

Moje narážky na tvoje volenie v rokoch 2002 a 2006 nemajú nič spoločné s cibrením môjho ega a stavania sa do pozície nadčloveka, iba to staviam do opozície v zmysle toho, že si tu vyzýval ľudí, aby sa nevyjadrovali k tejto veci, keď nebudú voliť, lebo na to nemajú morálne právo - čiže sa bránim. Ak si volil SDKÚ, čo asi áno (ak nie, oprav ma), tak potom neviem kde máš ty nejaké právo moralizovať, keďže si priamo podporil dianie opisované v spise Gorila.

Tebe sa môže zdať môj postoj ako nejaký poskakovanie okolo čiary a iba následné moralizovanie nad ostatnými, zatiaľ čo ja, osvietenec, som ostal bokom. Tak to nie je - ja nevolím z presvedčenie a snažím sa presadzovať rôznymi spôsobmi zmenu systému, je to legitímny postoj. Či sa niekedy stanem súčasťou ďalšieho "48" či "89," to je vo hviezdach. Každopádne pod tvoju predposlednú vetu: Skús sa zamyslieť, ako padol systém v 89 a ako sa zmenil systém v 48. Určite tie zmeny neboli spôsobené ľuďmi, čo "na niečo čakali" a ticho "nesúhlasili so systémom". - sa plne podpisujem.
seth82
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Odpovedal, stačí chápať tomu, čo som napísal. Teda áno, volil som SDKÚ. Takže - ak si nevolil, tak čuš, pretože si podporil Fica, nehanbíš sa? Ja sa mám hanbiť za Gorily a ty ma ideš na základe akej morálky za to hasiť, keď si svojím neodovzdaným hlasom pridal časť stoličky Ficovi? Neboj sa - aj napriek tomu, že si nevolil, prispel si k Ficovi.

Kdeže sa staviam do pozície proti tebe? Diskutujem predsa s tebou, ale aby som ťa potešil - to, čo som napísal v predchádzajúcom príspevku, platí pre všetkých, ktorí si myslia, že ako nevoliči sú niečo extra. Spokojný? To tu mám ošetrovať každý jeden príspevok voči všetkým možnostiam? Fakt sa mi to nechce. Začínaš mi pripomínať istých iných diskutérov, prečo si tak vzťahovačný? Už som tu milión krát písal - ja nemám problém diskutovať s nikým inde, ako keby sa tu v tejto diskusii nič nepovedalo, tak sa nešarpaj a klídek.

Pre kristove nohy - ak nečakáš potichu schúlený, tak čo vlastne robíš? No veď sa pýtam, čo robíš preto, aby sa systém zmenil, ako to robíš, keď ešte stále funguje a prečo si naivne myslíš, že niečo dosiahneš? Hlavou múr neprerazíš (Ayrton Senna).

Áno, vyzýval som ľudí, pretože nerobili NIČ. Strkali hlavu do piesku, strkajú teraz (všimol si si, že som sa odklonil od tvojho ad hominem?), pričom práve preto nemajú čo hubovať do stavu v politike, pretože sa oň vôbec nezaujímajú - prečo? Lebo ak by sa zaujímali, tak by pre to niečo robili. Čo sa týka moralizovania, jasne som to vysvetlil už v úvode môjho príspevku, ty však zjavne nevieš pochopiť, že to moralizovanie sa týka volenia/nevolenia a nie toho, či som volil Gorily,alebo nie. Ja na ne aspoň môžem pi*****, pretože som ich volil, ty si nevolil nikoho (priamo), tak máš čušať, pretože si voliť nechcel a teda si sa o to nezaujímal.

V závere súhlasíš, tak to mi teda narazilo koncept - ak s tým súhlasíš, tak potom vôbec netuším, že o čom sa tu vlastne bavíme :3
hughito
Redeemer
Redeemer

Á, zase si vytiahol formulku o podporení Fica ? Najprv treba tento nezmysel dokázať.

Takže si volil SDKÚ, volil si zlodejov a vagabundov, korupčníkov a ľudí, ktorí dnes najviac reprezentujú to, čo chápeme pod pojmom Gorila. Toto neber ako nejaké moralizovanie alebo moje stavanie sa do nejakých pozícií, to je čisté skonštatovanie faktov.
Kdeže sa staviam do pozície proti tebe? Diskutujem predsa s tebou, ale aby som ťa potešil - to, čo som napísal v predchádzajúcom príspevku, platí pre všetkých, ktorí si myslia, že ako nevoliči sú niečo extra. Spokojný?
No potom musíš viac rozdeľovať, lebo ja si myslím, že nie je nevolič ako nevolič. V tomto sa mierne zhodneme - ak sa niekto vôbec nezaujíma o politiku, nemá prehľad, nič nerobí a pod. - tak to áno, takýto človek naozaj nemá nejaké veľké právo vykríkať, ale tak nech si to robí. Akurát, že sa ja sa za takého nepovažujem a do tejto kategórie nespadám. Mne je najviac sympatické heslo: (Ne)voliť nestačí.
Pre kristove nohy - ak nečakáš potichu schúlený, tak čo vlastne robíš? No veď sa pýtam, čo robíš preto, aby sa systém zmenil, ako to robíš, keď ešte stále funguje a prečo si naivne myslíš, že niečo dosiahneš? Hlavou múr neprerazíš (Ayrton Senna).
Svoje aktivity špecifikovať nebudem, ale niečo robím. Prečo ešte funguje, keď niečo robím ? Nebuď smiešny a toto si odpusti. Prečo si myslím a naivne, že sa niečo dosiahnem ? Ja som realista a nelietam medzi vzdušnými zámkami. Ja sám nezmením nič, môžem si splniť len svoju čiastočku, ktorá však sama o sebe nič nezmení.

Inak teória, že na zlodejov môže nadávať len ten, čo ich priamo podporil, je naozaj interesantná. To je naozaj skvost.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

trochu filozofovania:
priklad: Matovic - viacere jeho nazory su mi sympaticke, dajme tomu, ze by som ho volil a po jeho vstupe do vlady zacne otvorene predavat svoje hlasy = predajna kurva

kedze pred zvolenim neboli ziadne indicie, ze by sa takto mohol spravat, svedomie by som mal ciste, ked by zacal vystrajat, za svoju podporu by som sa sice verejne hanbil a uz by som ho dalej nevolil, aj ked kedysi to mohla byt z mojho vtedajsieho pohladu dobra volba, rozhodnutie by som olutoval, ale to by bolo tak vsetko, co by sa s tym dalo spravit

nepride mi uplne vhodne kritizovat cloveka za to, ze podla najlepsieho vedomia a svedomia voli niekoho, o kom si mysli, ze pre spolocnost bude prinosom a vykluje sa z neho zmrd...
hughito
Redeemer
Redeemer

Pozri, ja v podstate setha ani nekritizujem, iba som konštatoval fakty. A takisto vychádzam z mojej teórie, že moc korumpuje a tento súčasný systém deformuje, preto aj keď sa tam dostane poctivý politik, nemá to zmysel - buď odíde (dajme tomu, že Radičová) alebo sa skorumpuje tiež. Ten systém ho zomelie.

__

Včera som sľúbil, že sa ešte raz vyjadrím k tým voľbám a tomu, ako podporujem Fica svojím nevolením. Takže pár skenov z knihy Nástroje ekonomiky verejného sektora, kde som zvýraznil to, čo je podstatné. Teda všetky prerozdeľovanie hlasov, z ktorých následne vzíde to, ktorá strana má koľko % sa utvára z celkového počtu platných hlasov, teda tých, čo išli voliť). Ja žiadny platný hlas neodovzdám, max. neplatný (ktorý sa aj symbolicky chystám s príbalovým pozdravom pre volebnú komisiu).

Takže, ak neberiete podporovanie Fica tak, že nevolím pravicu reálne voliteľnú do parlamentu a nespojiteľnú s Ficom, tak je jasné, že Fica nevolením nijakým spôsobom nepodporujem ani nepoškodzujem.
Prílohy
IMG.jpg
IMG_0001.jpg
IMG_0002.jpg
beardie
Redeemer
Redeemer

hughito napísal:nevolím pravicu reálne voliteľnú do parlamentu a nespojiteľnú s Ficom
this ^^
hughito
Redeemer
Redeemer

No prepáč, ale to nie je podporovanie Fica. Ja nechcem podporiť ani pravicu, lebo je to rovnaká zberba a ideologicky sa s nimi nestotožňujem. Fico je tiež zberba aj s celým SMERom, proste z kaluže do blata. A nevraviac o tom, že celý systém zastupiteľskej demokracie bráni emancipácii človeka ako takého. Preto nevolím.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

ale ved to tam je napisane - pocet platnych hlasov delene 151 a maju kreslo, pokial nevolis/volis neplatne, klesa pocet platnych hlasov a tym padom je ich na kreslo potrebne menej - co sa odrazi cim vacsi podiel hlasov strana dostane, teda najviac u vitaza - matematika proste nepusti

ale ak mienis ist odovzdat neplatny hlas, tak mas moju podporu, zdrz sa nadaviek a bud originalny, nech sa tvoj odkaz dostane do medii ;-) (to iste by mal IMHO urobit kali kedze pre neho tiez neexistuje v sucastnej politickej scene mensie zlo) - toto ale plati len ak si clovek skutocne mysli, ze v sucastnej politike neexistuje dobro/mensie zlo (a je mu jedno ako to dopadne)

ja budem volit mensie zlo ako fica, stranu s ktorou sa sice nestotoznujem na 100% ale po odchode Mojzisa z OL mi nic ine neostava...
hughito
Redeemer
Redeemer

javatar: Ale ten vyšší podiel strana dostane len preto, lebo ich ľudia volia, za to ja nemôžem. To sme zase pritom, že keby bola volebná účasť napr. 80%, tak sa nič nezmení, lebo Fico by nemal 40%, ale priamoúmerne viac, teda 60 % alebo koľko to vychádza. Opakujem - je tam z vašej strany stále ten predpoklad, že ak voliť a poškodiť Ficovi, tak voliť pravicu, ktorá sa dostane do parlamentu a nepôjde s Ficom do koalície. Takisto vôbec neberiete do úvahy to, že ak by som šiel voliť, mohol by som voliť aj Fica (alebo každý ten, čo voliť nejde) - proste stále sa na to pozeráte len z vašeho pravicového pohľadu.

Inak určite nadávky neplánujem, to je nie je môj štýl, ak protest, tak kultivovaný a na úrovni v mojom zmysle chápania, ktorý vylučuje nejaké vulgarizmy a primitivizmus. A dostať do médií ? Tak tomu never. :D

Takže volíš SaS.
beardie
Redeemer
Redeemer

predpoklada sa totiz, ze ficovolici pojdu volit s radostou sami, lebo dostanu istoty
vacsina nerozhodnutych volicov je medzi "praviciarmi"
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

hughito: Ja si myslím, že sme si to vysvetlili a vzhľadom na to, že súhlasíš s tým, čo som napísal o revolúciách/zmenách, tak tým to hasne. Zvyšok z matematického hľadiska vysvetlil javatar, ja som z matiky relatívne dosť sprostý, takže hádam si to z jeho príspevkov pochopil...Toť vsjo (aj tak sa týmto vadením nikam nedostaneme).
Laster
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Laster »

Neviete náhodou prečo mi ešte neprišiel hlasovací lístok a tie "noviny" so stranami a bratovi a rodičom to prišlo naraz? Mám zavolať na miestny úrad a opýtať sa či som registrovaný?
beardie
Redeemer
Redeemer

tie noviny su len prehlad, hlasovacie listky dostanes vo volebnej miestnosti po preukazani sa dokladom totoznosti
hughito
Redeemer
Redeemer

seth:
Zvyšok z matematického hľadiska vysvetlil javatar, ja som z matiky relatívne dosť sprostý, takže hádam si to z jeho príspevkov pochopil...Toť vsjo (aj tak sa týmto vadením nikam nedostaneme).
No podľa mňa nevysvetlil nič podstatné, ale myslím si, že táto téme je už značne vyčerpaná.
ehm123
King
King

Príspevok od používateľa ehm123 »

@hughito:

Zbytocne nieco vysvetlovat, ked staci jeden link: http://volby.sme.sk/c/6256392/volit-sa- ... smeru.html

Ten kto nevoli jednoducho nielenze volí SMER, nielenze volí Harabína na NS, nielenze volí Trnku na GP (napr.: kauza emisii je vysetrena SP, nasledne poslana na GP [aby podala ziadost na zbavenie imunity] a GP to hodi do suflika). Voli aj 4 roky rozkradania a safarenia (tie kecy o tom, ze aj pravica kradne si nechaj - ked niekto urobi deficit o 6% [4 mld. EUR] vyssi oproti planu, tak ho nemozes porovnavat s pravicou). Mame tu nejaky ustavny zakon o dlhovej brzde, ale co ak SMER + SNS (KDH) budu mat ustavnu vacssinu? A co predrazene PPP projekty, tie sa tiez budu platit aj z Tvojich dani. A o zruseni rovnej dane si co myslis?

Uz som raz pisal, ak chces mat nejaky super pocit, ze si so vsetkymi vyje***, vol stranu, kt. sa nedostane do parlamentu (napr. SSS-NM :D).
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Vyrobil som pre Vás jednu vec:
Prílohy
vote-or-not-to-vote.jpg
vote-or-not-to-vote-eng.jpg
hughito
Redeemer
Redeemer

ehm123: Vidím, že kapacita tvojej mozgovne nie je schopná uznať jasné argumenty, ktoré som tu predkladal na posledných stranách. Ani jeden z vás tu nedokázali, že nevolením priamo podporujem SMER, "podporujem" ho iba hypoteticky tým, že nevolím pravicu nad 5% nezlučiteľnú so SMERom, to je ale len mierne zaslepený pravičiarsky pohľad (lebo napr. vôbec neráta s tým, že ak by teda niektorý ten nevolič šiel po apele voliť, tak môže voliť aj ten SMER).
Ten kto nevoli jednoducho nielenze volí SMER, nielenze volí Harabína na NS, nielenze volí Trnku na GP (napr.: kauza emisii je vysetrena SP, nasledne poslana na GP [aby podala ziadost na zbavenie imunity] a GP to hodi do suflika). Voli aj 4 roky rozkradania a safarenia (tie kecy o tom, ze aj pravica kradne si nechaj - ked niekto urobi deficit o 6% [4 mld. EUR] vyssi oproti planu, tak ho nemozes porovnavat s pravicou). Mame tu nejaky ustavny zakon o dlhovej brzde, ale co ak SMER + SNS (KDH) budu mat ustavnu vacssinu? A co predrazene PPP projekty, tie sa tiez budu platit aj z Tvojich dani. A o zruseni rovnej dane si co myslis?
No presne takto isto by som mohol opísať čo všetko sa stane, keď budeš voliť SDKÚ. Už som sa naučil, že taký rýdzo pravicový voliť neschopný seba menšej reflexie je podobne stupídny v tomto smere ako ignorantský volič SMERu. Mám takého kamoša, ktorý videl v Miklošovi boha a v SDKÚ najlepšiu stranu na svete a naivne som si myslel, že po posledných udalostiach svoje názory aspoň mierne upraví. Vôbec nezmenil.

Na mňa toto vaše nevolením volíš Fica neplatí aj z toho titulu, lebo ja vôbec nevidím vo Ficovi nejaké väčšie zlo a v pravici nejaké menšie zlo. Ja to takto vôbec nerozdeľujem. Takisto ako je amorálne porovnávať nacistický režim s komunistickými režimami po svete na základe obetí, tak takisto je podľa mňa amorálne porovnávať nejakú pravicu s ľavicou podľa toho, kto teda menej nakradne. Na túto hru, ktorú hrá pravica (primárne mám na mysli SDKÚ) a jej verné médiá ako SME a Plus7Dní nepristúpim a baví ma sledovať, ako to ortodoxných pravičiarov privádza do zúrivosti. :wink:
sew
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa sew »

Hughito je podľa mňa ťažko nad vecou a vy sa tu ako malé deti hádate, ktorý zlodej je väčší zlodej. Inak k strane 99%, môj kamoš je syn jedného z lídrov strany a keď som sa ho položartom pýtal, že či skutočne to myslia vážne s tou očistou politiky, len sa pousmial... Nechcem tu rovno písať čo mi vravel, aby som z toho ešte nemal problémy (trochu paranoja :-)).
Rad8)
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Rad8) »

hughito napísal:Môj osobný tip je SDKÚ - ak nie, tak ma oprav, ale ak áno, tak platí presne to, čo tvrdil Carlin v tom videu a si ten posledný, čo tu má právo nejakej moralizácie, keďže si podporil kradnutie a korupciu - viď Gorila.
A koho mal voliť, aby nepodporil korupciu typu Gorila, PPP, nástenky, Sasanka,... Kapurkovú, Kotlebu, Komunistov, či zelených? Čím by v podstate zahodil hlas?
Lebo každý druhý je tu veštec a vidí, že za 5 mesiacov sa hentí a tamtí rozhodnú ukrojiť z koláča!
hughito
Redeemer
Redeemer

sew: Každému súdnemu človeku je jasné, o čo ide strane 99%. Určite to nie sú nejaké záujmy Slovákov.

Rad8): Nevoľ, zapoj sa do dnešného hnutia, ktoré sa vytvorilo skrz protesty proti Gorile, sleduj to, choď mrznúť na námestia, zapoj sa aktívnejšie a spravíš viac, ako keby si mal zase len vhodiť lístok.

Tu treba zmeniť systém, nie si vybrať "tých dobrých" skrz voľby.
Napísať odpoveď