Zmluva
Zmluva
Ahojte, dúfam, že názov témy môže byť, chcem sa opýtať, robím s kamošom jeden projekt na nete (portál), a chceme uzavrieť zmluvu na podiel %, teda že si zisk budeme deliť napr. 50-50%, chceme to dať na papier, obidvaja to podpíšeme, to by malo v prípadnom spore úplne stačiť, len nevieme čo napísať na ten papier, chceme sa takto dohodnúť, rád by som bol keby pomohol niekto kto sa do toho vyzná, ďakujem.
Re: Zmluva
na toto su notari, na podobne veci maju sablonu
Sami si to nemôžme vybaviť? resp. ako by sa to dalo cez notára ak ja som na SVK a "kolega" v česku...
ono sa jaksi predpoklada, ze ten papier bude aj niekym overeny
-
mirak2
Hardcore addict
by ma celkom zaujimalo, kolko planujete zarabat, ze vas taketo veci tankuju
Tak ak zakladate dvaja (napriklad) internetovy obchod [pretoze z toho co si napisal, nemam ani ponatia co idete robit], tak zrejme fungujete ako nejaka obchodna spolocnost (napr. VOS alebo SRO); tym padom rozdelenie zisku vyplyva priamo z Obchodneho zakonnika alebo ho mozno blizsie upravit spolocenskou zmluvou. Z toho co si napisal, ti tazko mozno konkretne poradit; zrejme chces fungovat v nejakom obcianskopravnom vztahu, nemam prehlad o zmluvnych typoch, ktore obcianske pravo obsahuje, ale Obciansky zakonnik pripusta aj tzv. nepomenovane zmluvy a preto ak napisete hore "ZMLUVA O ROZDELENI ZISKU" a par viet o tom AKE peniaze si vlastne chcete delit, ako tie peniaze ziskate a ako si ich chcete rozdelit, pricom obsah nebude odporovat zakonu, tak by v tom nemal byt problem. S tym ti pomoze hocijaky pravnik, netreba ist za notarom.
No nebude to obchod (nechcem napísať čo to bude) ale bude to vynášať, tá zmluva o rozdelení zisku by mohla byť dobrá len ešte to vybaviť..
A máte už 18 páni? Ak nie tak si myslím, že takéto veci musia vybavovať a podpisovať zákonní zástupcovia, nakoľko nie ste spôsobilí na právne úkony..pakman napísal:No nebude to obchod (nechcem napísať čo to bude) ale bude to vynášať, tá zmluva o rozdelení zisku by mohla byť dobrá len ešte to vybaviť..
Áno to viem, samozrejme, že máme 18, ja som hľadal na internete nejaké zmluvy, ale nenašiel som to čo som hľadal, alebo nejaká šablóna by bola najlepšia
ako už bolo spomenuté, chcete nejakým spôsobom zarábať, takže treba odvádzať aj dane, ideálny spôsob sro každý bude mať 50% netreba žiadna ďalšia zmluva. Ak to chceš robiť nelegálne, potom by ti bola aj následná zmluva pri súde nahovno, a ešte by si si narobil problémy s neodvádzaním daní.
Nooo niečo múdre, lenže s.r.o. stojí 270€ a mi do toho plánujeme investovať iba 100€ (tak to vychádza), nemôžem napísať čo to bude, skúsim to vysvetliť na príklade online hry- hráči si budú kupovať "VIP", neskôr príde aj reklama...náklady vychádzajú na 100€, dá sa ta nejako ináč vyriešiť?
.. zivnost alebo verejna obchodna spolocnost (netreba zriadit zakladne imanie).
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...s.r.o. stojí viac ako 270€...ZI tvorí myslím 5000€...
-
Kibo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Základné imanie síce tvorí min. 5000€, ale netreba ho splatiť, podpíšeš vyhlásenie, že 5000€ bolo vložených do firemnej pokladne a za správcu vkladu určíš samého seba, nobody cares 
Len potom by sa mohlo stať, že by takýto správca vkladu ručil za záväzky spoločnosti [do výšky nesplateného vkladu] vlastným majetkom.Kibo napísal:Základné imanie síce tvorí min. 5000€, ale netreba ho splatiť, podpíšeš vyhlásenie, že 5000€ bolo vložených do firemnej pokladne a za správcu vkladu určíš samého seba, nobody cares
§ 60 ods. 4 OBZ
Osoba spravujúca vklady podľa odseku 1 je povinná vydať písomné vyhlásenie o splatení vkladu alebo jeho častí jednotlivými spoločníkmi, ktoré sa prikladá k návrhu na zápis do obchodného registra. Ak správca vkladu uvedie vo vyhlásení vyššiu sumu, než je splatená, ručí do výšky tohto rozdielu voči spoločnosti za splnenie povinnosti spoločníka splatiť vklad a v rovnakej výške voči veriteľom spoločnosti za záväzky spoločnosti. Ručenie správcu vkladu voči veriteľom spoločnosti zaniká splatením vkladov, ktorých sa uvedenie vyššej sumy vo vyhlásení týkalo.
stále lepšie ako živnosť, kde ručíš celým svojím majetkom