3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: 3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre
pippo - hoď mi kľudne scénu ktorú budeš chcieť vyrenderovať, hodím to ku nám na farmu.
ked bude treba, dam ti vediet. Vďaka za ponuku 
uplink - no je to renderované v klasickom blender engine. Tá stavba tej scény by až taká ťažká nebola, ale to nastavovanie a vyladovanie do čo najväčšej dokonalosti mi trvalo vyše týždňa. A myslím že sa mi to aj podarilo kedže mi išlo o to spravit nejaký ten gothic alebo risen.
A inak všetkým velmi pekne ďakujem...
A inak všetkým velmi pekne ďakujem...
-
Grim
Darca
...má význam prejsť z 3ds Max 2009 s V-Ray 1.52 na 3dsMax 2012 s V-Ray 2.0?...nehádže to chyby? Zorientujem sa v tom? Je tam inak prerobený material editor a ešte možno aj niečo viac...na V-Ray ma láka hlavne možnosť toho nového svetla, ktoré môžem priradiť na ktorýkoľvek objekt, ktorý sa potom správa ako svetlo...
pokial si dobre pamatam, ten material editor mozes prepnut na stary
prejdi, 2012 je vylepsena, viewport rychlejsie vykresluje velke pocty polygonov
prejdi, 2012 je vylepsena, viewport rychlejsie vykresluje velke pocty polygonov
-
uplink
VIP
2k12 a 2.0 popdoruje v-ray rt, ten je na nezaplatenie...
Tak som znova skúsil otvoriť maxko, a chcel som skúsiť aj niečo iné, napadla ma konečne nejaká tvár. Tak som teda začal, keď som mal ako tak vymodelovaný ksicht, pripadalo mi to neskutočne umelo, a tak ma napadlo spraviť z toho "robota", hneď ma napadla pippova práca a odtiaľ pochádza aj veľká časť inšpirácie. Neviem, pripadá mi to dosť komicky, hlavne kvôli ústam,... ale celkovo som čakal horší výsledok. Hlavné je, že som spravil asi miliardu chýb, o ktorých ale viem a nabudúce sa s nimi už dúfam nestretnem,... 
Spravil som teda externu scenu, ktora je tusim mojou prvou. Je tam toho vela na doladenie, ale neviem ci sa s tym este budem serkat 
-
Grim
Darca
...vyzerá to, ako lowpoly scéna do nejakej hry nižšej kategórie...nieje to úplný hnus, ale na prvý pohľad je vidno, že si tomu veľa času nedal...
-
vladenko007
VIP
Prvé čo ma napadlo je že slnečnica je natočená vždy k slnku ale podľa tieňa tejto sa nechce. 
Grim: jj mas pravdu, toho casu som do toho vela neinvestoval, no chcel som skusit nejaku vacsiu exterierovu scenu. Vysledok dopadol ako dopadol
Tiez som s tym neni spokojny, ale tak vyrenderoval som to, hodil sem a prerabat to asi uz nebudem 
vladenko007: jaka slnecnica, zmutovana pupava
vladenko007: jaka slnecnica, zmutovana pupava
keď už som to spravil tak to sem dám...
Blender 2.61
Blender 2.61
-
lekoklatik
VIP
tieto 3 hovná v pozlátku vyzerajú dobre
Techniku máš na moj vkus a podľa mňa zvládnutú fajn, teraz by to chcelo štipku kreativity a "umeleckého talentu" naliať do hlavy/očí (vravím o tej scéne s mólom teda).
Techniku máš na moj vkus a podľa mňa zvládnutú fajn, teraz by to chcelo štipku kreativity a "umeleckého talentu" naliať do hlavy/očí (vravím o tej scéne s mólom teda).
-
Grim
Darca
...tie rozprávkové odlesky sú bežným javom v Blenderi, alebo je to výsledkom komplikovaného nastavovania scény, rendera a nasvietenia?...
-
uplink
VIP
fotorealizmus 9/10. Počuj, nechceš radšej začať s Maxkom a Vrayom? Verím že by si v ňom robil o dve priečky vyššie...
Opýtam sa tu, možno trochu hlúpo, je možnosť "pauznúť" renderovanie? Tj. zastavím to v polovici, a neskôr obnovím? Dokáže to napr. Vray? Pretože tlačítko Pause vidím, ale vždy je zošednuté - neaktívne,...
-
Grim
Darca
...nedokáže...bohužiaľ, tiež som po tom pátral, ale nejde to...myslím, že v animácii to išlo, ale len v mentalray...v-ray nedokáže stopnúť ani animáciu medzi snímkami...
-
uplink
VIP
Hensym - nastav si vo viewporte čo chceš renderovať, len polovicu, alebo 1/4 a potom dorenderuj ďalšie časti. Tak to riešim ja. Btw. spoľahlivo odpauzuješ v-ray aj prioritou procesov, pridel mu inú afinitu jadier, len časť, etc.
tak skusim postnut sem kedze som na googli nic nenasiel.
zaoberal sa tu niekto programom Vue? pretoze mam nasledovny problem. ked si vymodelujem teren nastavim mu vsetky poziadavky ake mam mat, ale ak idem vyrobitt ecosystem nahadzem si rastliny a stromy do vyberu a potom nasledovnym stlacenim tlacidla "populate" by sa mala dana plocha "zazelenat" ale mne to proste nefunguje nemam potom v terene ani jednu rastlinu. neviete niekto poradit?
zaoberal sa tu niekto programom Vue? pretoze mam nasledovny problem. ked si vymodelujem teren nastavim mu vsetky poziadavky ake mam mat, ale ak idem vyrobitt ecosystem nahadzem si rastliny a stromy do vyberu a potom nasledovnym stlacenim tlacidla "populate" by sa mala dana plocha "zazelenat" ale mne to proste nefunguje nemam potom v terene ani jednu rastlinu. neviete niekto poradit?
Uplink - skúšal som robit niečo aj v 3dsMax 2012 s Vray-om ale vôbec som sa v tom nevedel pohybovať. Ale určite príde aj to, je to len zvyk na Blender...
Grim- nie, neni to bežný jav ale špeciálne nastavenie materiálu.
Grim- nie, neni to bežný jav ale špeciálne nastavenie materiálu.