Zmena mailovej adresy

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
johny541
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Zmena mailovej adresy

Príspevok od používateľa johny541 »

Tak najprv vysvetlím situáciu. Mám založený mailový účet na Gmail.com. Som s ním spokojný, maximálne mi sedí. Ale momentálne si podávam prihlášky na VŠ a moje prihlasovacie meno (johnny541.sk) nie je veľmi "príjemné" na úradnú komunikáciu. Snáď viete čo tým myslím. Jednoducho to nevyzerá dobre. Už som nad tým uvažoval dávnejšie, ale teraz je to asi nevyhnutnosť - predsa sa budem dostávať do kontaktu s viacero úradnými inštitúciami. Chcel by som si zmeniť tvar prihlasovacieho mena na [email protected]. No bohužiaľ tu je ten háčik. Pozeral som aj nastavenia gmailu, no bojím sa, že je tu iba jediná možnosť a to vytvoriť si nový účet. To by bolo ale dosť komplikované, pretože za šesť rokov tam mám veľa kontaktov (dajú sa presunúť), mailov (?) ale hlavne som pod týmto menom regnutý na dosť veľa stránkach (a teraz nemyslím len diskusné fóra, to by ma netrápilo - ide skôr o úradnejšie veci). Dá sa s tým niečo robiť? Riešil to už niekto? Nechcel by som veľmi používať dve mailové schránky, ale pokiaľ to bude nevyhnutné, tak asi budem musieť.

P.s.: Odpovede typu "Mal si na to myslieť skôr." mi nepomôžu.

Vopred ďakujem.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Zmena mailovej adresy

Príspevok od používateľa test »

Zaloz mail a daj si premerovanie sprav na ten stary. Len kto vie, ze ci GMail bude mat volny ucet v tvare tvojho mena.
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

To je ďalšia vec, ktorú riešim :D Ale dík za tip. Idem pozrieť to presmerovanie.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

V nastaveniach gmailu máš možnosť "Udeliť prístup k vášmu kontu:" ..jedná sa o akési prepojenie dvoch účtov. Skús..... vytvoriť nový účet a udeliť prístup k pôvodnému účtu (alebo opačne).

Nikdy som to neskúšal, ja od začiatku mám na gmail.com vytvorené tri schránky - každú používam na inej úrovni: oficiálne veci, kamaráti a diskusné fóra/spamy

:)
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Dík, pozriem aj to. Kruci, len teraz riešim to čo spomínal test. Moje meno.priezvisko alebo naopak mi nechce zobrať. A veľmi tam čísla nechcem pchať. Neviete poradiť? Rozmýšľal som nad .jr na konci, kedže môj otec sa volá rovnako, ale neviem. Sakra s takým menom :?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Dosť ľudí si dáva ako číslice dátum narodenia, alebo rok... Ty môžeš skúsiť priezvisko541.

Prípadne ešte je riešenie kúpiť si vlastnú doménu alebo nájsť niekoho, čo Ti poskytne email so svojou doménou a ten si spojíš s gmailom. :)

Ďakujem bohu, že som taký starý kolompár, že som si stihol vychytať [email protected], facebook.com/priezvisko, aj doménu priezvisko.sk. Keby som to teraz mal riešiť, asi by som sa pi*****.. obzvlášť, ak by som sa volal Ján Novák.

:)
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

No nemám od toho ďaleko čo si napísal :D Dal som si to .Jr nakoniec a hotovo :) Idem teraz poskúšať čo ste mi tu napísali :)

Nechcel som tam trepať čísla aj keby to mal byť iba dátum narodenia (čo 541 nie je :P ). Ale ďakujem zatiaľ :)

//autoeditácia príspevku (14 Feb 2012, 13:45)
Ok, tak som to snáď celkom vyriešil, aspoň na teraz.

Založil som si nové konto - presmeroval naňho poštu + som potvrdil niečo v nastaveniach, že tamtá stará adresa je moja. Čiže správy mi chodia teraz na ten nový mail - pre tých, ktorí to budú chcieť tiež takto riešiť tak bacha - presmerované správy dáva v novej schránke do Spamu, ktorý je schovaný - chvíľu som sa čudoval prečo to nefunguje ale potom mi to napadlo a boli tam. Treba iba označiť, že to spam nie je.

Jediné, čo ma teraz trápi, sú pôvodné správy na starom konte (sú tam všelijaké prihlasovacie maily, faktúry, potvrdzovacie maily, objednávky a pod.). Je nejaká šanca dostať ich do nového mailu? Gmail mi importovať správy dovolí iba z iných serverov ako yahoo a pod. Z Gmail na Gmail to nejde.

Idem ešte googliť.
Napísať odpoveď