"Volebny prieskum"

Diskusie na politické témy...

Koho by ste volili?

SMER
34
11%
SDKU
16
5%
SNS
9
3%
KDH
11
4%
SAS
112
37%
MOST
8
3%
ĽS-NS
38
12%
HZDS
2
1%
SMK
0
Žiadne hlasovania
NIKOHO
40
13%
INE
36
12%

Celkom hlasov: 306

ColdRain
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: "Volebny prieskum"

Príspevok od používateľa ColdRain »

vysvetlil som ti cim si series do huby, ked si to nepochopil doteraz, neviem ci ma zmysel sa opakovat, precitaj si este raz moj prvy post

ja nepi**** do inych ze idu volit, ja pi**** do takych ako ty ktori inym kazu, ze maju ist volit a argumentuju tym, ze inak nahravaju ficovi, ak furt nevidis co je na tom zle, asi uz nema dalej zmysel neico s tebou riesit

s cervenymi ockami si ty zacal, takze ja ti nic nepripisujem, no ako sa hovori trafena hus zagaga...ak sa ti nepaci ako reagujem na tvoje prispevky mas holt dost smolu, kedze si na diskusnom fore, ak nemas co konstruktivne povedat (kedze doteraz si tu vazne nicim neprispel, ani raz si neargumentoval inac ako "nepripisuj mi ... su to hluposti ... " a podobne) tak proste nepis ty, ked mas ocividny problem stym, ze niekto si dovoli na to co si povedal zareagovat
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

V poslednej dobe sa akosi rozmohol ten pojem "mladej demokracie," za príklad sú nám dávané moderné, západné, dlhotrvajúcejšie demokracie, veď tam predsa už aj niekoho niekedy odsúdili za korupciu.

Prosím vás.. či Amerika, symbol demokracie, alebo štáty západnej Európy - tam systém funguje rovnako, sú tam také isté politicko-ekonomické vzťahy, takisto nevládnu reálne politici, ale korporácie, priemysel, banky.

V čom máme vidieť ten vzor ? Že sa tam nekradne tak okato a že tamojší politici si nedovolia správať sa mečiarovským spôsobom ? Ďakujem pekne, nemám záujem.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

ColdRain: Nevysvetlil, iba si tu vybuchol znáškou irelevantných drístov. Kde ja niekomu niečo kážem? Fakt máš problém s pochopením písaného textu? Asi áno. Fakt s tebou nemá zmysel niečo riešiť - systém pomerovej demokracie tu bol vysvetlený X krát, ak máš ťažkosti s pochopením jednoduchých faktov a matematiky, je to tvoja smola.

Akože nepripisuješ? Kde som niečo písal o kandelábroch, vešaní, červených, modrých a o tom, že ma netrápi, ak by si bol ficovolič? Nauč sa čítať, chápať textu a potom odpovedaj. Pretože to, čo si tu zatiaľ vo svojich reakciách na mňa splodil, nie sú argumenty, ale iba prázdne kecy. Zároveň som NIKDE nepísal, že na mňa nemáš reagovať vo všeobecnosti, narážal som na tvoje osobné konštrukty, ktoré tu o mne prezentuješ, alebo mi ich pripisuješ, tak sa ukľudni. Ak budeš reagovať vecne a nebudeš mi pripisovať autorstvo niečoho, čo som nikde netvrdil, tak na mňa reaguj aj do zbláznenia sa.

hughito: Čakám na to, kedy konečne spustíš ten nový, lepší systém. Ver tomu, že ak bude lepší a ak bude overený v praxi, podporím ho.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ďakujem, že si ma poveril takou jednoduchou úlohou seth. :D Vlastne ani neviem načo túto zbytočnú formulku v podobe kvázi argumentu stále opakuješ, koho to zaujíma ? Ako tebe, tak aj mne je jasné, že ja sám žiadny iný systém "nespustím," ani také niečo nie je možné.

Ak však chceš na každú kritiku súčasného politicko-ekonomického systému vyzývať kritikov na to, aby "spustili" (samotný pojem je nezmyselný v tomto vzťahu), tak samozrejme, môžeš. Možno raz motyka vystrelí.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

SDKÚ je už na prahu zvoliteľnosti, nové strany stúpajú

Že by bola nádej, že sa trpaslík nedostane do parlamentu? Trend vyzerá taký, že klesajú im preferencie takže je nádej, že im poklesnú do marca pod 5%, to by bola paráda už bolo dosť toho klamára trpaslíka. Čudujem sa ešte tomu, že dávnejšie robili dosť často prieskumy ohľadom dôveryhodnosti a nedôveryhodnosti politikov ale už nejak to nerobia. Pri všetkých bol Dzurinda najnedôveryhodnejší politik bez konkurencie.

Ja odhadujem, keby spavili zase prieskum tak by ho ako najnedôveryhodnejšieho označilo možno 90% opýtaných. :)

Líderka 99 percent Dušatková si sama vyplácala eurofondy

Pekne no, strana televízií a ostatných medií je predsa len po uši v bahne tunelovania a rozkrádania. Asi to bude ďalšia jednorázovka ako ANO a SOP. Ináč tá líderka si dávala celkom dobrý plat 70 EUR/hodinu, hlavne že to išlo z eurofondov. Zo životopisu vidím bývalý veľký komunista (V rokoch 1986 – 1990 bola vedúcou odbornou referentkou pre výchovu a vzdelávanie v štátnom podniku Vojenské stavby.), vzdelanie ani nič neopdstatňuje takéto ohodnotenie ale schválila si to sama sebe, takže tak...
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Trosku to pomixujem ale z toho sa rychlo vysomaris.
hughito napísal:Ale: to už je len zúfalé hrajkanie sa
Nie je, uvidis preco.
hughito napísal:Môj neodovzdaný hlas sa ako-keby rozdelí pomedzi všetky strany, ktoré sa dostanú parlamentu s tým, že keď sa dostane do parlamentu 5 strán, tak sa rozdelí pomedzi ne a to podľa ich sily. Čiže SMERu pripadne najsilnejšia pätina.
Vyborne, uz sa chapeme.
hughito napísal:opäť - SMER má toľko hlasov preto, lebo ich ľudia toľko volia, nie kvôli nevoličom.
To nik netvrdi, ze volby rozhoduju nevolici. Svojim nevolenim naozaj neovplyvnis poriadie vitazov volieb. To by bolo naozaj blbe. Co teda ovplyvnis? O tom som specialne pre teba napisal rozpravku ;-) kapitalista mi zakazal vytvarat nadhodnotu kym neabsolvujem nim nakazane skolenia no a na tie skolenia ma posle az koncom mesiaca, takze sa v praci fakt nudim a dostavam plat za nic

Rozpravka o dvoch paralelnych vesmiroch a volicovi hughitovi
Kde bolo tam bolo, v hypotetickom hypervesmire obsahujucom hypoteticky nekonecno rovnako hypotetickych paralelnych vesmirov sa v dvoch, takmer navlas podobnych vesmiroch konali volby.
Fungoval v nich system parlamentnej demokracie, 15 kresiel v parlamente a volebne pravo dostalo 120 ludi. Vo volbach stali proti sebe len tri strany (tieto 2 vesmirceky boli ozaj male) - Strana Zlodejov, Strana Podvodnikov a Strana Spravodlivych (ktora ale neslubovala hory-doly a preto bola velmi nepopularna). Vsetky strany chceli vladnut sami a zaroven menit ustavu a na to potrebovali aspon 9 kresiel. Vo obidvoch vesmircekoch bolo 119 volicov rozodnutych koho volit a volic hughito. Hughito samozrejme nevedel ako budu volit, my vsak vieme - 67 volicov volilo Zlodejov, 45 volilo Podvodnikov a iba 7 volilo Spravodlivych. O vitazovi jeho hlas nerozhodoval. Pri 120 ludoch predstavovala hughitova volebna sila 0.833% co si samotny hughito velmi dobre uvedomoval.

V prvom vesmire sa rozhodol hughito nevolit. Podla pravidiel sa teda 67 hlasov pre Zlodejov, 45 pre Podvodnikov a 7 pre spravodlivych premietlo do 9 kresiel pre Zlodejov, 5 pre Podvodnikov a 1 pre Spravodlivych. Zlodeji mohli teda pokojne menit ustavu ako chceli.

V druhom vesmire sa hughito rozhodol volit stranu Spravodlivych. Podla pravidiel sa teda 67 hlasov pre Zlodejov, 45 pre Podvodnikov a 8 pre spravodlivych premietlo do 8 kresiel pre Zlodejov, 6 pre Podvodnikov a 1 pre Spravodlivych. Zlodeji samozrejme sformovali vladu ale nemali ustavnu vacsinu, co im znacne znizilo moznosti.
Koniec.

A teraz sa pokojne mozes sam seba spytat ako mohol hugo v druhom vesmire volenim tretej strany ubrat jednej a pridat druhej a akoto ze v prvom ked nepodporoval nikoho sa podarilo jednej strane ziskat o kreslo naviac. Cisla pre tieto volby boli nasilu mnou napasovane aby to slo. System ktory mi umoznil take cisla vymysliet je ten isty ktory si postoval par stran dozadu.
hughito napísal:Výsledky volieb záležia od platných hlasov, následné prerozdeľovanie hlasov nevoličov je závislé priamo na tom, koľko ktorá strana hlasov dostane.
Spravne. To su vysledky volieb. Poradie a pomer vitazov.
hughito napísal:...Ja svoj hlas neodovzdávam, nikoho nepodporujem, ani nikomu neškodím... ...V samotnej podstate teda tieto hlasy neexistujú, je to úplne jedno, či s nimi operovať nebudeme, ale hypoteticky budeme...
Nie - nie je to jedno. Samotne nevolenie priamo ovplyvnuje republikove cislo (znizuje ho) cez ktore sa nasledne rozdeluju kresla. Cim je nizsie tym lahsie sa da dostat ku kreslu. Vo vyssie vymyslenej rozpravke bol pomer nastaveny tak aby 0.8% volebnej neucasti republikove cislo zmenilo a tym zabezpecilo najsilnejsej strane to hranicne kreslo. V praxi mame na slovensku cca 50% volebnu ucast a pri tychto volbach mozme ocakavat este kusok nizsiu. Takze najsilnejsi "hlas ludu" je v vlastne ticho. A to ohlusujuce ticho ma znacny vplyv z ktoreho najviac cerpa vitaz.
hughito napísal:Takže ja nijak Fica ani nikoho iného nepodporujem. :smt006
Znizujes (lepsie povedane nezvysujes) republikove cislo -> pomahas Ficovi k bonusovemu kreslu. Mas 100% pravdu, ze mu nepomahas volby vyhrat. Pomahas mu len zvysit svoju moc po volbach. A to sa da rozhodne nazvat podporou.

V kazdom pripade viem, ze volit nepojdes a respektujem to. Mas na to dobry dovod. Len ti vysvetlujem nutny nasledok tvojho cinu.

Rozdiel medzi zlodejom a politikom je len v tom, ze kym zlodej si voli mna, tak politika si volim ja. A podla mna by ma (a moje deti) viac nez Fico dokazal okradnut len Slota. Preto volim tak ako budem modla mojho nazoru okradany najmenej.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

K tomu zaverecnemu pridam parafrazovany citat od byvaleho clena sombona, ktory sa zivil podnikanim: "kradnut bude lavica aj pravica, ja budem volit toho, kto necha 'nakradnut' aj mne"
hughito
Redeemer
Redeemer

Pekná hypotetická rozprávka, avšak tu nevolí 120 ľudí, ale niekoľko miliónov, takže ten "dopad" je taký, aký je. Avšak princíp chápem, ale nič to nemení na to, že odmietam reči o tom, že podporujem Fica a to z dôvodov, ktoré som tu už x-krát predostrel. Voľby nie sú povinné, takže svojho práva som sa dobrovoľne zbavil. Na tom, ako je nadstavený systém ja podiel nemám žiaden. Nemôžem za to, že sa môj hlas nejak prerozdeľuje. Na tom, že sa najväčšia časť dostane Ficovi takisto nemám žiadny podiel, lebo za to môžu tí, ktorí Ficovi hlas dali. Ďalej teóriu o Ficovi ako o najväčšom zle som nevytvoril ja, ani sa s ňou nestotožňujem, zatiaľ čo vy, pravičiari, to stále beriete z tohto pohľadu. Keby malo 40% SaS, tak by ste ani nemukli a len si potichu mädlili ruky. Neozval by sa tu žiaden hlas typu: hughito, len prepájana choď voliť, aby si náhodou nepodporil SaS. Po štvrté: nemám inú možnosť, tento systém mi žiadnu nedáva a volenie inej strany neprichádza do úvahy, lebo ja som proti celej koncepcii zastupiteľskej demokracie. Takže na základe týchto faktov ja slobodne môžem prehlásiť, že Fica nepodporujem. To nie len o suchej matematike, treba do toho zahrnúť aj ľudskejší, filozofický princíp. A keďže pre mňa osobne je celkovo systém nelegitímny, vnímam to inak.

Takže dúfam, že sa už chápeme. :) A ďakujem za krásnu rozprávku, teraz ja vymyslím hádanku: Ktorú reálnu slovenskú politickú stranu si javatar nevedome predstavoval pod stranou Strana spravodlivých, keď koncipoval svoju rozprávku ? Za správnu odpoveď k :plus: :D
J.O.S.E
King
King

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

http://www.aktuality.sk/clanok/201592/p ... 0543c27759

Podľa tohto prieskumu má hnutie 99% iba 3,3%....Dzurinda by mal odstúpiť a to ešte kým je čas...a pri určitej konštelácii hviezd by v NR SR mohli byť iba 4 politické subjekty. Z tohto prieskumu ako aj z prieskumu uverejnenom na sme je evidentne, že sa prieskumy robia na objednávky politických strán, teda nezávislosť slovenských médii, to nemôže byť ani reč. :wink:
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

odstupenie Dzurindu = priznanie viny pri Gorile
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Hugo: tvoj dovod nevolit chapem a respektujem, nenahovaram ta na volenie ani nic podobne - len som ti vysvetlil ako svojim kuskom podporujes vitaza volieb, to je vsetko.
A strana spravodlivych :lol: ak sa mam priznat povodne tam boli len dve strany az potom som si uvedomil, ze je to zly priklad a musim vsetko prepocitat a pridat tam tretiu pricom bude vhodne aby mala cim menej hlasov. Pod rozpravkovymi stranami nie su myslene ziadne konkretne strany. Mala to byt len ilustracia toho ako ludia viac naletia na sladke recicky ako na krutu realitu.
Teba beriem ako principialneho nevolica a nesnazim sa ta presvedcit o nicom. System ako taky by si chapat mohol. Mimochodom "parlamentne cislo" sa meni s kazdymi 150 volicmi a jeho zmena je tym vyraznejsia cim je mensie. Takze pri 50% volebnej ucasti je kazdy hlas dobry. Ty vsak nemas koho volit takze ti to moze byt jedno.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Dúfam, že Dzurinda neodstúpi a bude v každej relácii, v médiách všade. On je jednoznačne tým, čo riadi stranu, rozhoduje o veciach aj v zákulisí, je pravou tvárou SDKÚ a tak by mal byť aj ich lídrom. Nie v poslednom rade práve s ním máme šancu, že vypadne z parlamentu a s ním aj SDKÚ a Mikloš, bez Dzurindu by mali určite lepší výsledok, takže nech neodstúpi! Len takto ďalej Miki! :smt006 Dúfam, že neodstúpi. :nono:

Čo sa týka tej Gorily nech je tam pravda len niečo, malá časť z toho celého a to určite je, je to už dosť na to, aby bolo každému jasné o čo im ide, a nie je to dobro ľudí. Neviem ináč kto môže byť taký naivný, že by si myslel, že žiaden politik žiaden osobný prospech z vládnutia nemal, je to úplná fikcia. To, že tam bude politik, čo si nejak nespaví peniaze zo štátnych peňazí je sci-fi, rozdiel je možno v tom, že niekto to robí potichu, možno menej, nie až tak viditeľne ale iní to robia úplne bezočivo a skoro až verejne a ešte aj tvrdia ako je to v poriadku.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

no, pomaly sa zacali tvarit, ze lider bude Zitnanska
hughito
Redeemer
Redeemer

Čo iné im zostáva. Avšak, pre mňa osobne je to takisto 0 bodov, keďže tá osoba je s nimi v jednej strane a v kontakte.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Mám čiste hypotetickú otázku, ktorá sa týka volieb, resp. parlamentu ako takého. Ja viem že členov strán je hrozne veľa, videl som tú listinu, je to niekoľko stoviek ľudí, ale...

Čo by sa stalo, keby bola novozvolená vláda, v parlamente by sa stretli všetci vyvolení [nevyznám sa do politiky, takže neviem či je možné aby koalíci a opozícia naplnila celú miestnosť svojími "ľuďmi" vyvolenými], prišiel by jeden exot nabuffovaný C4kou a poslal ich na onen svet.

Ja viem, je to skoro nemožné, ale čiste hypoteticky.

Čo by sa stalo so Slovenskom? Kto by nám vládol v najbližších dňoch? Armáda? Polícia? Existuje nejaký núdzový plán?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Prezident.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Prezident je pri všetkej úcte len bábka, nič nezmôže.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

uplink napísal:Prezident je pri všetkej úcte len bábka, nič nezmôže.
???
Sorry? Prišiel si chrliť oheň a síru alebo seriózne diskutovať?
Ak by vybuchla vláda aj s parlementom, samozrejme, že moc by dočasne prevzal prezident ako jeden z 3 najvyšších ústavných činiteľov. Ministerstvá by prebrali tajomníci atď.
Napísať odpoveď