Ako si precvicit sockety
Ako si precvicit sockety
Ahoj ludia. Nepoznate pls niekto nejaky dobry sposob/zadanie ulohy, ako si precvicit socketovu komunikaciu v hocijakom jazyku? Prave sa tym zaoberam a naozaj si to potrebujem precvicit.
Re: Ako si precvicit sockety
- Aplikacie na vzdialene ovladanie PC - Na ovladanom PC otvoris socket na ktorom budes pocuvat prichadzajuceho prikazy
- Aplikacia ktora po pripojeni klienta mu posle nejake data (cas ...)
-
failExperiment
Expert
Prenos sborou, nieco ako vlastny torrent.
Alebo webovy klient, kde sa mozes naucit aj fungovanie HTTP protokolu. Pripadne namiesto weboveho klienta rovno vlastny webovy server. Na prvy pohlad to moze vyzerat zlozito, avsak po pochopeni fungovania HTTP protokolu to je malina 
na a potom mozes odovzdat zamna ... http://147.175.106.2/kaivt/Predmety/KP? ... p11-12.pdf
-
axxis
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Uplna klasika je IM klient. Sprav si server, na ktory sa v threadoch budu pripajat klienti a mozu si navzajom pisat.
1. Uz som trochu robil. Prihlasenie, vypisovanie suborov v priecinku, stahovanie, uploadovanie. Fuska, no celkom dobre.Baseilos napísal:- Aplikacie na vzdialene ovladanie PC - Na ovladanom PC otvoris socket na ktorom budes pocuvat prichadzajuceho prikazy
2. TO som robil ked som zacinal
Tiez mozne, nie prave najlahsie, ale celkom hej... BTW utorrent pouziva UDP nie? Aspon co som kukal wireshark...failExperiment napísal:Prenos sborou, nieco ako vlastny torrent.
Uz som to skusal v jave. Dosiel som po posielanie cieleneho suboru z requestu GET, a ked sa na to nabuduce pozriem tak to dam do threadov... Mam ale problem s serverovimi skriptami. Viem ze teoreticky mozem spustit php.exe -subor alebo podobne no neviem ako mozem zobraz data ktore spracuje......ppt napísal:Alebo webovy klient, kde sa mozes naucit aj fungovanie HTTP protokolu. Pripadne namiesto weboveho klienta rovno vlastny webovy server. Na prvy pohlad to moze vyzerat zlozito, avsak po pochopeni fungovania HTTP protokolu to je malina
toto je nad moje sily. I ked skusit to mozem...c-ice napísal:na a potom mozes odovzdat zamna ... http://147.175.106.2/kaivt/Predmety/KP? ... p11-12.pdf
Mozem urobit, ale podobne veci som uz robil. No, uvidim...axxis napísal:Uplna klasika je IM klient. Sprav si server, na ktory sa v threadoch budu pripajat klienti a mozu si navzajom pisat.
BTW neviete niekto nejaky sposob ako zachytavat data ktore posiela mikorofon? Bol by som ich potom odosielal serveru.....
No teda idem sa poriadne pozriet na vzdialene pocitace, mozno na ten http sever....
Inac, neviete niekto pre co mi pri testoch uz dvakrat zhodilo pocitac? Priznam sa ze tam pouzivam Thread.Sleep pretoze vsetko bezi na 127.0.0.1 co znamena ze niektore seversockety alebo tcp/udp clienti/listenery sa mi teda stavaju dva na jeden port a to mi vzdy vyhadzuje chybu....
-
failExperiment
Expert
Nic ti nebrani spravit prens suborou aj pomocou TCP.
Podla mna je aj IM klient dobry napad, zaujimave by tam bolo doplnit nejake siforvanie, aby si sa mohol hrat na Al-Kaidu.
Dva sokety na jeden port mat nemozes, serveru pridel nejaky natvrdo a klientovy nechaj nech si vebrerie sam.
Podla mna je aj IM klient dobry napad, zaujimave by tam bolo doplnit nejake siforvanie, aby si sa mohol hrat na Al-Kaidu.
Dva sokety na jeden port mat nemozes, serveru pridel nejaky natvrdo a klientovy nechaj nech si vebrerie sam.