Chcem kúpiť auto
Re: Chcem kúpiť auto
asi tu budem za divneho ale ja odporucim sa ist pozriet aj na daciu sandero. Jazdil som na tom dva roky a musim povedat ukazkovu spokojnost.
Ak ti niekto bude tvrdit, ze dacia je shit, tak mu never, sice nema vnutri najnovsi dizajn a 500displejov, ale ponuka ti ine vyhody a to je velkost nizsiej strednej triedy(okrem priestoru na zadnych sedadlach, tam je miesta na kolena asi ako vo fabii, na sirku je miesto ako o kategoriu vyssie. Kufor 320l.
Svetla vyska ti udrie hned do oci, pohodlie nastupovania a vystupovania je najlepsie v triede(koi svetlej vyske).
Motor 1,6 priskrtili koli emisiam, po zabehnuti odporucam dat na chiptuning, da sa dat na 72kw (vlastna skusenost) a hlavne zmenia priebeh vykonu do nizsich otacok.
Nepriskrtneny motor (do roku 2010) mal zrychlenie 0-100 za 11,5s co je lepsie ako napr oktavia 1,7tdi 77kw, alebo rovne fabia 1 1,4 74kW. Po cipe je to za 10,5s, co uz konkuruje autam strednej triedy so 100kw motorom.
Prejazdnost auta napr v snehu ci v blate je koli svetlej vyske (15,5cm) a aj koli nizkej vahe vyborna.
Najviac ma zaujimala spotreba, myslel som ze zastaraly 8ventilovy motor bude mat vysoku spotrebu, ale vzhladom na nizku vahu auta som jazdil za 6litrov/100km. 8v motor ma uz z charakteristiky motora lepsi vykon v nizsich otackach ako 16v (ak nie je priskrteny samozrejme).
ak niekto zacne tvrdit, ze dacia je nepozinkovana a hrdzavie, tak znovu blbost. Je sice pravda, ze 20 rokov bez hrdze asi nevydrzi, ale 10 rokov bez problemov. Mal som cele dva roky oskreny lak az na plech a po hrdzi ani stopy. Staci si pozriet na sanderach v uliciach hranu kapoty pri stieracoch, skoro kazde ju ma oskretu na plech, lebo nikto neda pri vyklapani stieracov servisnu polohu. Na ziadnej oskrenine som nenasiel hrdzu.
Ja rovno poviem, kedysi som odsudzoval daciu a ani by som nanu nepozrel, ale po mojej skusenosti som zmenil nazor. Za tie dva roky/30 000km som menil len jednu ziarovku v stretavacke, olej a filtre..
Vyhovuju aj dlhe prevody, 5kvalt toci na pri 130kmh 3600rpm, okamzita spotreba je 6,7l/100km. Sandero by som ale kupil iba v tej najvyssej vybave(artica , pozor, nie stepway, ktory ma nizsiu vybavu), ta ma kvalitnejsie materialy a odhlucenie, urcite si nevytvaraj nazor pri slabsich vybavach. Dokupit bocne airbagy a pyrotechnicke predpinace pasov za 180eur je nutnost. + metaliza a si mozno este stale pod tvojim cenovym limitom.
Ale musim povedat ze aj ta suzuki je vyborna volba, v tej akcii sa naozaj oplati.
//autoeditácia príspevku (15 Feb 2012, 10:06)
Arashid, v com ti je sandero nesympaticke? Lebo v krcme rozpravali ze dacia je shit? Sedel si v tom? Jazdil si to?
Uz len pri papierovych hodnotach z cennika musis uznat, ze auto je minimalne konkurencieschopne (len sa treba odosobnit od znacky)
Ak ti niekto bude tvrdit, ze dacia je shit, tak mu never, sice nema vnutri najnovsi dizajn a 500displejov, ale ponuka ti ine vyhody a to je velkost nizsiej strednej triedy(okrem priestoru na zadnych sedadlach, tam je miesta na kolena asi ako vo fabii, na sirku je miesto ako o kategoriu vyssie. Kufor 320l.
Svetla vyska ti udrie hned do oci, pohodlie nastupovania a vystupovania je najlepsie v triede(koi svetlej vyske).
Motor 1,6 priskrtili koli emisiam, po zabehnuti odporucam dat na chiptuning, da sa dat na 72kw (vlastna skusenost) a hlavne zmenia priebeh vykonu do nizsich otacok.
Nepriskrtneny motor (do roku 2010) mal zrychlenie 0-100 za 11,5s co je lepsie ako napr oktavia 1,7tdi 77kw, alebo rovne fabia 1 1,4 74kW. Po cipe je to za 10,5s, co uz konkuruje autam strednej triedy so 100kw motorom.
Prejazdnost auta napr v snehu ci v blate je koli svetlej vyske (15,5cm) a aj koli nizkej vahe vyborna.
Najviac ma zaujimala spotreba, myslel som ze zastaraly 8ventilovy motor bude mat vysoku spotrebu, ale vzhladom na nizku vahu auta som jazdil za 6litrov/100km. 8v motor ma uz z charakteristiky motora lepsi vykon v nizsich otackach ako 16v (ak nie je priskrteny samozrejme).
ak niekto zacne tvrdit, ze dacia je nepozinkovana a hrdzavie, tak znovu blbost. Je sice pravda, ze 20 rokov bez hrdze asi nevydrzi, ale 10 rokov bez problemov. Mal som cele dva roky oskreny lak az na plech a po hrdzi ani stopy. Staci si pozriet na sanderach v uliciach hranu kapoty pri stieracoch, skoro kazde ju ma oskretu na plech, lebo nikto neda pri vyklapani stieracov servisnu polohu. Na ziadnej oskrenine som nenasiel hrdzu.
Ja rovno poviem, kedysi som odsudzoval daciu a ani by som nanu nepozrel, ale po mojej skusenosti som zmenil nazor. Za tie dva roky/30 000km som menil len jednu ziarovku v stretavacke, olej a filtre..
Vyhovuju aj dlhe prevody, 5kvalt toci na pri 130kmh 3600rpm, okamzita spotreba je 6,7l/100km. Sandero by som ale kupil iba v tej najvyssej vybave(artica , pozor, nie stepway, ktory ma nizsiu vybavu), ta ma kvalitnejsie materialy a odhlucenie, urcite si nevytvaraj nazor pri slabsich vybavach. Dokupit bocne airbagy a pyrotechnicke predpinace pasov za 180eur je nutnost. + metaliza a si mozno este stale pod tvojim cenovym limitom.
Ale musim povedat ze aj ta suzuki je vyborna volba, v tej akcii sa naozaj oplati.
Arashid, v com ti je sandero nesympaticke? Lebo v krcme rozpravali ze dacia je shit? Sedel si v tom? Jazdil si to?
Uz len pri papierovych hodnotach z cennika musis uznat, ze auto je minimalne konkurencieschopne (len sa treba odosobnit od znacky)
Zrejme si mal stastie na kus, lebo inak je Dacia na 123. mieste v spolahlivosti: http://auto.pravda.sk/poradna/clanok/61 ... ahlivosti/
Dacia mi je nesympaticka ako znacka samotna.Uznavam, ze Sandero je zvonka relativne pekne auto....zvuntra je to ale rovnaky nekvalitny plastovy grc ako ostatne....Asi rok dozadu sme mali pozicanu Logan, mala asi 2roky a cca 45000km najazdene....poviem ti otras..jednak, ze som citil kazdu nerovnost na ceste, zadruhe ta kasna mala od kvality tiez dost daleko....vzdy ked som otvaral dvere, tak som mal pocit, ze ich odtial vysklbnem.Thalia je natom rovnako.V sandere som sa asi 2krat viezol v taxiku a zdalo sa mi to byt rovnako materialovo nekvalitne auto.
Ako uznavam, ze vo svojej triede je najpriestrannejsie, ma najvacsi kufor(ak ked rozdiel 20l oproti i20 neni az taky markantny), je najlacnejsia....Je to auto urcene na premiestenia z bodu A do bodu B bez nejakeho dasieho luxusu, imageu ci komfortu.Aj ked je velmi zle odhlucnene a pocut ozaj kazdu nerovnost.Takztiez sa Dacie nekradnu(ludia vedia, ze su to najlacnejsie auta a vela ludi ich preto nechce).
Ja by som to zhodnotil takto....ber Suzuki pokial sa len chces vozit po meste a nepotrebujes velky kufor, Hyundai je dobry kompromis, motor ma velmi dobry a kufor je taktiez slusny(295l) popripade Daciu pokial potrebujes viac miesta vzadu, este vacsi kufor a na ostatne kasles.
Ako uznavam, ze vo svojej triede je najpriestrannejsie, ma najvacsi kufor(ak ked rozdiel 20l oproti i20 neni az taky markantny), je najlacnejsia....Je to auto urcene na premiestenia z bodu A do bodu B bez nejakeho dasieho luxusu, imageu ci komfortu.Aj ked je velmi zle odhlucnene a pocut ozaj kazdu nerovnost.Takztiez sa Dacie nekradnu(ludia vedia, ze su to najlacnejsie auta a vela ludi ich preto nechce).
Ja by som to zhodnotil takto....ber Suzuki pokial sa len chces vozit po meste a nepotrebujes velky kufor, Hyundai je dobry kompromis, motor ma velmi dobry a kufor je taktiez slusny(295l) popripade Daciu pokial potrebujes viac miesta vzadu, este vacsi kufor a na ostatne kasles.
gothaR ty veris tym statistikam? Ved to su absolutne skreslene udaje. Pozri si napr auta, ktore su vyrabane v tom istom zavode, na tej istej vyrobnej linke a maju tier iste diely. Preco je aygo na 36tej a 107 niekde skoro na 70tej?
Alebo pozri si sharan/alhambra 96/69
Tato statistika je skor pre srandu ako pre objektivitu. Ale uznavam, niektore auta sa im trafili, napr espace urcite(kedysi som po nom poskuloval a tak som sa pytal majitelov, vela z nich boli psokojni, ale vela z nich tak nasrani, ze som to nevidel u ziadnych inych majitelov aut). Naviac tieto spolocnosti z niecoho musia zit, ani statistiky sa nerobia len tak nezistne. Ani testy v magazinoch.
Mal som stastie asi aj na moj pezot 407, za 180 000km a 5 rokov odisla len baterka.
Realny zivot a statistiky sa mozu lisit kategoricky. Preto sa treba radsej pytat realnych pouzivatelov na ulici/na forach ako slepo verit statistikam.
Alebo pozri si sharan/alhambra 96/69
Tato statistika je skor pre srandu ako pre objektivitu. Ale uznavam, niektore auta sa im trafili, napr espace urcite(kedysi som po nom poskuloval a tak som sa pytal majitelov, vela z nich boli psokojni, ale vela z nich tak nasrani, ze som to nevidel u ziadnych inych majitelov aut). Naviac tieto spolocnosti z niecoho musia zit, ani statistiky sa nerobia len tak nezistne. Ani testy v magazinoch.
Mal som stastie asi aj na moj pezot 407, za 180 000km a 5 rokov odisla len baterka.
Realny zivot a statistiky sa mozu lisit kategoricky. Preto sa treba radsej pytat realnych pouzivatelov na ulici/na forach ako slepo verit statistikam.
A co je presnejsie, spytat sa 5 ludi alebo desiatok ci stoviek?
arashid, v podstate mas pravdu, sandero da nizsiu uroven luxusu ako i20 koli dizajnu palubovky a ergonomii ovladacich prvkov. Ale pomer cena/uzitok da vacsi. Napr kolko toci i20 s 57kw 16ventilovym motorom na dialnici? Aku ma prejazdnost(velmi velky argument v meste pri obrubnikoch, ci v zime ked nafuka zaveje). Ktore kolesa daju vacsi komfort, 185/65/r15 na dacii, ci 175/70/r14 u i20?
Inac u sandera nebol problem s otvaranim dveri, ale zatvaranie nebolo zrovna najlepsie, to musim uznat, bolo treba trochu silnejsie zabuchnut nez som zvyknuty z aut strednej triedy.
//autoeditácia príspevku (15 Feb 2012, 10:41)
gothar desiatok alebo stoviek. Ale nie cez instituciu, ktora sa navonok javi byt nezavisla, pricom uz pri prvom pohlade ich vysledkov vidim nezrovnalosti
Inac u sandera nebol problem s otvaranim dveri, ale zatvaranie nebolo zrovna najlepsie, to musim uznat, bolo treba trochu silnejsie zabuchnut nez som zvyknuty z aut strednej triedy.
//autoeditácia príspevku (15 Feb 2012, 10:41)
gothar desiatok alebo stoviek. Ale nie cez instituciu, ktora sa navonok javi byt nezavisla, pricom uz pri prvom pohlade ich vysledkov vidim nezrovnalosti
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Myslim, ze obaja mate pravdu. Len problem je, ze vela ludi tu odsudzuje auta, aj napriek tomu, ze s nimi ziadne realne skusenosti nemaju. Ako nezmysly typu: Nekupim si Peugeot, lebo je to Francuz., alebo: Nekupim si Renault, lebo sa kazi.. Toto su proste nezmysly..
Neviem Ti to presne povedat....Az v pondelok si idem pon k dealerovi(mesiac som cakal)....zatial sme boli len na predvadzackach...na dialnici sme ale neboli
p4ra lenze bez vetra sa ani listok na strome nepohne
niecim si to preda len zasluzili 
hipisko: ake nezrovnalosti? To ze auta z jednej tovarne maju roznu spolahlivost? To moze byt kludne mozne, pretoze pri kope suciastok mas moznost tolerancie a ak ma Toyota tieto parametre prisnejsie, tak jej auta mozu byt spolahlivejsie. Rovnake je to aj pri cinskej elektronike, ked si kupis neznackovy vyrobok z toho isteho pasu, tak ma skoro vzdy nizsiu spolahlivost ako znackovy prave kvoli tomu, ze sa tam pouzivaju aj suciastky, ktore nepresli kontrolou kvality pre znackoveho vyrobcu.
p4ra: sadni do 10 rocneho peugeotu a do 10 rocnej mazdy, presne taku skusenost mam a ten rozdiel je obrovsky. Tam je vidiet preco motoristicki novinari casto kritizuju tvrde plasty palubovky, tie totiz zacnu po rokoch vrzgat a hrkat, co dost zhorsuje dojem z celeho auta. Dalsia vec - kamos ma alfu, jazdi mu to vyborne, ale ma typicku chybu talianov, elektrika je v hajzli
Tie predsudky nevznikli len tak z nicoho, vzdy je to podmienene skusenostami mnohych ludi a to ze vy mate akurat stastie na dobry kus nic neznamena.
p4ra: sadni do 10 rocneho peugeotu a do 10 rocnej mazdy, presne taku skusenost mam a ten rozdiel je obrovsky. Tam je vidiet preco motoristicki novinari casto kritizuju tvrde plasty palubovky, tie totiz zacnu po rokoch vrzgat a hrkat, co dost zhorsuje dojem z celeho auta. Dalsia vec - kamos ma alfu, jazdi mu to vyborne, ale ma typicku chybu talianov, elektrika je v hajzli
-
p4ra
Redeemer
mulatt, urcite, ze par ludi malo neprijemne skusenosti. Ved dokonca moj otec, mal 2 verzie (obidva cisto nove z autosalonu) Renault Scenic (nie tato posledna rada, ale ta pred nou a este jedna pred nou). S tou prvou (uz som to pisal viackrat) nebol jeden jediny problem, akurat praskol od zimy jeden srob, ktory drzal motor. Ten sa vymenil za par minut a pokracovalo sa bez problemov. Zato ten druhy. Tak ten bol viackrat v servise (tiez som to tu spominal parkrat), ako u nas doma. Ale tu sme spravili chybu my. Kupili sme auto, ktore nemalo za sebou nic. Hned ako vyslo, tak sme ho kupili.
Ale to neplati na kazdeho. Vsetko zavisi od toho, ze aky model proste chytis, ci ma odladene muchy, atd.. Konkretizovat a ukazovat na jedno alebo druhe je blbost. V co bez vynimky ja verim, resp. tym autam neverim su cinske sracky. Ano, tam proste bezpecnost posla a kopec dalsich veci. Ale to, co sa vyraba v EU, Japonsku, Korei, ci USA je vo vacsine pripadov jedno a to iste. Zalezi len od toho, co sa ti paci a ako hlboko chces siahnut do vacku.
Ale to neplati na kazdeho. Vsetko zavisi od toho, ze aky model proste chytis, ci ma odladene muchy, atd.. Konkretizovat a ukazovat na jedno alebo druhe je blbost. V co bez vynimky ja verim, resp. tym autam neverim su cinske sracky. Ano, tam proste bezpecnost posla a kopec dalsich veci. Ale to, co sa vyraba v EU, Japonsku, Korei, ci USA je vo vacsine pripadov jedno a to iste. Zalezi len od toho, co sa ti paci a ako hlboko chces siahnut do vacku.
-
ekonom_ist
Expert
chcem kupit auto z nemecka a predajca odomna pozaduje:
viete o co sa jedna ? nemam s tym skusenosti tak by som chcel poradit ..dakujem
Kód: Vybrať všetko
I have talked with my wife, and we are agree to come in Munchen.
If you are agree then on 14.02 or on the day 15.02 we can be there.But we have a propose , because last week we was there to sell the car, and the person did not come.
So, our propose is this:
you must make a western union transfer of 2200 euro, from Your country, to Munchen, under your name. You will ask your wife to make the western union transfer under your name, because you cant be the sender and even the receiver in the same time.(the fees of the western union must be included, because it is my idea and i will pay for it.) In this way you will prove that you will come to our meeting, and you will prove that you are serios about this, and you can prove that you have the money to buy it.As prove that you made the transfer , you must send me the paper from the western union.
I will do the same thing, i will ask my wife to make the same transfer under my name, and in this way even you will be sure that i will come.
This is better with the western union, because you don't need to have many cash with you.
If you agree with this, then as i told you, 14.02 i can be there, and after we will make the checks of the car to the VW service, we will do the selling contract.2200 euro all the papers included.viete o co sa jedna ? nemam s tym skusenosti tak by som chcel poradit ..dakujem
-
kukiak
Addict
Nezda sa ti trochu ako oje*?
-
ekonom_ist
Expert
tak ja neviem no vyzera to tak vselijako
Presne....hned ako spomenul Western Union mi to bolo jasne
-
kukiak
Addict
pretoze akonahle odosles peniaze, tak su prec. Toho cloveka uz nevystopujes. Proste typicky priklad oje***, na ktory na leti fakt len nimand.. precitaj si nieco o tychto podvodoch na nete. pravidelne su o tom reportoze v televiznych novinach a v lamparni.
-
ekonom_ist
Expert
aha lebo mi pisal ze to nieje platba vopred
-
kukiak
Addict
jaj jasne, tak co to je?
Pekny skvost. Nezabudni napisat, ze to auto mas asi nove. Po 5 rokoch ti tam vyskocia take veci, ze sa zblaznis.hipisko napísal:asi tu budem za divneho ale ja odporucim sa ist pozriet aj na daciu sandero. Jazdil som na tom dva roky a musim povedat ukazkovu spokojnost.