Whitelist
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Whitelist
Vzhľadom k tomu, čo sa v poslednej dobe deje s whitelistom a celkovo s bazárom som sa rozhodol konať. Ale pekne od začiatku. Na začiatku bol jeden skvelý človek, Gangy, ktorý dostal nápad a založil tému s názvom Whitelist. Téma fungovala s občasným veľkým updatom, ktorého sa podľa nálady ujal nejaký dobrovoľník z fóra, až kým som neprišiel zhruba pre rokom ja a nezačal som to updatovať pravidelne. Vtedy sa úvodné príspevky upravili tak, aby všetci boli spokojní. Gangy mal právom prvý príspevok v ktorom vysvetľoval, ako whitelist funguje. Druhý príspevok patril mne, aby som jednoducho mohol aktualizovať ľudí vo whiteliste. Časom sa kód príspevku s whiteslitom tak rozrástol, že musel byť rozdelený na dva príspevky. V prvom sa nachádzali zaradení predávajúci, v druhom predávajúci, čakajúci na zaradenie, ktorí mali menej ako 3 referencie od kupujúcich. Vzhľadom k istým okolnostiam, ktoré spôsobili nedostatok času nielen na whitelist a jeho pravidelnú aktualizáciu, ale na fórum celkovo som musel odstúpiť od aktualizácie whitelistu a ponúknuť toto miesto niekomu inému, kto by prevzal štafetu. Zároveň som ale s aktualizáciou pokračoval, kým sa nenašiel vhodný kandidát. Týmto kandidátom sa stal hakker, ktorý sám o túto funkciu požiadal. Whitelist som mu odovzdal 3. augusta 2011 a odvtedy nespravil žiadnu aktualizáciu ani nikomu neoznámil, že na to nemá čas. Whitelist chátral a spustením nového bazáru dostal ďaľšiu ranu. Užívatelia nevedeli, že tu nejaký whitelist je, a tak sme sa dočkali iba pár odporúčaní napriek tomu, že odkaz na neho bol uvedený v pravidlách pre kupujúcich. Neviem presne kedy a ako sa to stalo, ale nedávno som nielen ja s hrôzou zistil, že whitelist bol zamknutý, Gangyho prvý príspevok bol odstránený a takisto aj príspevok s čakajúcimi. Ostal iba príspevok so zaradenými užívateľmi, ktorý ale takto stráca výpovednú hodnotu a navyše sa jeho autorom stal hakker, ktorý ale aktualizácii whitelistu nevenoval ani minútu času. Vedenie rozhodlo, že s prechodom na starý bazár sa zavedie aj nové hodnotenie užívateľov, ktoré rozhodne bude lepšie ako whitelist a blacklist, ale zároveň sa hodnotenia z whitelistu neimportujú do nového systému. To znamená, že užívateľ ako napr. hakker, ktorý má momentálne najviac hodnotení, bude na rovnakej úrovni ako ja (mám 3), pretože obaja budeme mať nula hodnotení. Rozhodol som sa teda konať a zachránil som svoju ročnú prácu a Gangyho nápad a spustil som starý whitelist na doméne http://www.grim.sk/wl . Takto bude k dospozícii ľuďom, ktorí budú chcieť vedieť, či je ich predávajúci spoľahlivý a dúfam, že sa stane dobrou pomôckou kupujúcim.
PS: Náhodne som si vybral pár ľudí z fóra, ktorí ale majú nejakú reputáciu a zaujíma ich dianie okolo bazáru a oslovil som ich s týmto nápadom. Všetci ho podporili a aj na základe ich podpory je tu táto téma, pretože keby to ľuďom bolo jedno, tak by som sa na to nedal.
PS: Náhodne som si vybral pár ľudí z fóra, ktorí ale majú nejakú reputáciu a zaujíma ich dianie okolo bazáru a oslovil som ich s týmto nápadom. Všetci ho podporili a aj na základe ich podpory je tu táto téma, pretože keby to ľuďom bolo jedno, tak by som sa na to nedal.
-
typek61
Darca
Re: Whitelist
pridavam sa ku Grimovi nechcem aby bol whitelist zruseny alebo vymazany.aspon budu mat ludia prehlad kto co a ako.keby sa to vymazalo tak uz neviem komu som rozdal feedbacky.malo by sa to nechat tak ako je 
-
lekoklatik
VIP
Pokiaľ som dobre čítal, Goten spomínal že je dosť možné že sa Whitelist nevytratí len tak, že bude k dispozícií nejakú dobu po "odštartovaní" nového systému hodnotenia a zmaže/hodí do koša sa až po nejakej dobe, dajme tomu rok (predpokladám že Whitelistu dajú dosť Času na to, aby sa hodnotenia v novom systéme vyrovnali Whitelistu).
Nebolo by rozumnejšie spísať nejakú petíciu za ponechanie Whitelistu?
Pretože tam máš odkazy na tému o ktorej hovoríš Že má byť zmazaná/presunutá do koša, takže budú asi strácať polovičný význam (ľudia si nebudú môcť prečítať za ktoré jednanie je dotyčný vo Whiteliste).
Je to síce pekné krok, ale podľa mňa je lepšie riešenie pokúsiť sa vedenie prekecať k zachovaniu (alebo aspoň archivácií/zamknutiu) Whitelistu, než robiť, ani nie tak duplikát ako odkaz naň.
Nemyslím si že je vedenie "tupé" a po niekoľkých hlasoch by tu ten Whitelist možno nechali.
btw teraz si z hekkera urobil pekného sráča -_- (netuším čo je na tom pravdy, len píšem ako mi to pripadá).
Nebolo by rozumnejšie spísať nejakú petíciu za ponechanie Whitelistu?
Pretože tam máš odkazy na tému o ktorej hovoríš Že má byť zmazaná/presunutá do koša, takže budú asi strácať polovičný význam (ľudia si nebudú môcť prečítať za ktoré jednanie je dotyčný vo Whiteliste).
Je to síce pekné krok, ale podľa mňa je lepšie riešenie pokúsiť sa vedenie prekecať k zachovaniu (alebo aspoň archivácií/zamknutiu) Whitelistu, než robiť, ani nie tak duplikát ako odkaz naň.
Nemyslím si že je vedenie "tupé" a po niekoľkých hlasoch by tu ten Whitelist možno nechali.
btw teraz si z hekkera urobil pekného sráča -_- (netuším čo je na tom pravdy, len píšem ako mi to pripadá).
-
Grim
Darca
...leko...ale polovica sa ho už vytratila...ešte ani nový systém nieje...čo sa hakkera týka, snažil som sa písať konštruktívne bez toho, aby som niekoho očiernil...vedenie sa už vyjadrilo dosť jasne aj napriek veľkému nesúhlasu, že sa whitelist zmaže...najprijateľnejšie riešenie by bolo inportovať kladné hodnotenia z whitelistu do nového systému...
Whitelist je hlupost a ja skusim nacrtnut preco. Su tu aj obchodnici s nie najlepsou povestou a teda ak predam 5 mysiek na pocitac za 4 eura, tak som bol zaradeny do whitelistu. Ked som predal alebo oklamal niekoho, isiel som do whitelistu. Ale v pohode som si mohol pisat k inzeratom, ze som bol kupujucimi zaradeny do whitelistu a prave to je nezmysel. Preto je lepsie komplexne hodnotenie ako ponuka napriklad eBay, Aukro alebo ine systemy, pretoze tam je to spolocne a tak ma kupujuci prehlad.
-
typek61
Darca
chyba tam este hodnotenie uzivatela inac je to fajn 
-
Grim
Darca
...mňa by len zaujímalo, prečo je problém to tam naimportovať...ak sa do toho nikomu nechce, kľudne sa obetujem...
//...prvý príspevok v starom whiteliste už patrí Gangymu...
//...prvý príspevok v starom whiteliste už patrí Gangymu...
-
uplink
VIP
To čo píše heker má hlavu a pätu...veru.
K comu je import starych udajov, ktore uz davno nie su na fore, neda sa nic z toho overit a niekto zije z historie tri roky starej? Je taky problem si spravit nove hodnotenie vo feedbacku?
-
Grim
Darca
...pre niektorých hej...získali tie hodnotenia právom a časom nestrácajú na hodnote...ak bol predajca spoľahlivý minulý rok, tak zrejme bude aj teraz...už si videl aby aukro alebo eBay mazali ľuďom feedbacky po určitej dobe? Lebo ja nie...
-
typek61
Darca
ak by sa to zanechalo s tymi hodnoteniami tak je to fajn
Heker ty si nepochopil zmysel tejto temy, nikto nepopiera ze ked sa novy system rozbehne tak bude lepsi ako whitelist, ale neexistuje jediny rozumny dovod preco by sa mal stary WL vymazat ked ho staci locknut a hotovo.
Toto čo píše Grim, má hlavu aj pätu taktiežGrim napísal:...pre niektorých hej...získali tie hodnotenia právom a časom nestrácajú na hodnote...ak bol predajca spoľahlivý minulý rok, tak zrejme bude aj teraz...už si videl aby aukro alebo eBay mazali ľuďom feedbacky po určitej dobe? Lebo ja nie...
-
Grim
Darca
...pridané hlasovanie...
Gangy ja ani nepisem o zmazani whitelistu a blacklistu. Suhlasim s tym, aby sa to tam zaradilo, zamklo sa to a je vybavene. Nove hodnotenia pojdu uz len cez novy feedback a zakazat ludom podpisovat sa, ze su v starom whiteliste.
-
javatar
Hardcore addict
najskor som si myslel ze importovat data z whitelistu... ale Gangy a lekoklatik ma presvedcili - staci lock, nik tym nestrati reputaciu a moze si vybudovat pomaly novu
ak ale bude treba rucne naimportovat data tak sa dobrovolne hlasim pomoct...
ak ale bude treba rucne naimportovat data tak sa dobrovolne hlasim pomoct...
-
audiotrack
VIP
ja súhlasím s hekerom. To že niekto predal pred troma rokmi 3 myšky a teraz sa chváli že je whiteliste nemá žiadnu váhu. Najbližší jeho predaj môže byť odrb. A ak nie, tak si tú reputáciu dobrého predajcu vybuduje znova. Ja napríklad na heuréke tiež nepozerám kto má koľko referencií, ale si tie referencie čítam. A to presne poskytuje nový feedback. Načo mi je vedieť že má 3 hodnotenia a je teda vo whiteliste. Mňa zaujíma aké hodnotenia ma. A nie odkaz na tému kde je 5 strán a dohadujú sa na cene. To sa nikomu nechce čítať.
-
typek61
Darca
vsak aj tie hodnotenia by sa zanechali ci?
-
ZappBrannigan
Darca
A este by som ludi vo WL v novom bazari zvyraznil....napriklad zelenou, a ludi v BL ciernou....nie ako to je na fore ze darca, VIP ,mod a tak...a dat tam ze "uprednosnit ludi vo WL " , kde by ako prvych zobrazovalo ludi vo WL.
Amen.
Amen.
Nevymyslaj taketo nezmysli.