vopred dakujem
Ako nájsť sponzora na štipendium?
Ako nájsť sponzora na štipendium?
Dostal som výborné štipendium na americkú školu ale určitú čiastku ale musím zaplatiť...(okolo 3000€) Je tu možnosť že by mi na to nejaká spoločnosť / niekto prispel-a?Nakoľko to sám neutiahnem.
vopred dakujem
vopred dakujem
Re: Ako nájsť sponzora na štipendium?
Mna napada len jedna otazka - Co z toho ta spolocnost bude mat?
spoločnosť? ty si ideš z nás robiť prdel?
a už keď tak, chcel by som vedieť odpoveď ná vyššie spomenutú otázku - čo by z toho mala tá spoločnosť?
A prečo práve ty a nie nejaký lepší študent?
a už keď tak, chcel by som vedieť odpoveď ná vyššie spomenutú otázku - čo by z toho mala tá spoločnosť?
By tam v Amerike používal výhradne ich produkty..Imadden napísal:čo by z toho mala tá spoločnosť?
No ale ja si zase nemyslím, že je to až tak nereálne, akurát cudziemu študentovi takto nikto nedá peniaze. Musíš ich niečim zaujať, alebo skôr po známosti.....
Čo tak niečo zarobiť a niečo si požičať...?
To sa stane skôr v Amerike .. resp inde vo svete
... No musíš byť nadpriemerne inteligentný, mať dáky nápad už v mladom veku.. dobré sú aj olympiády + súťaže, kde ukážeš, že niečo naozaj vieš
a prevyšuješ ostatných.
Najmä v oblasti výskumu, IT, chémie, ... kde uvidia, že si naozaj nadaný a mohli by niečo z teba mať ...
Jedine čo mi tak reálne príde sú naozaj len dáke brigády, robota pomimo ... alebo si vziať študentskú pôžičku ak budeš spĺňať podmienky a potom si nájsť aj part-time job v USA
a prevyšuješ ostatných.
Najmä v oblasti výskumu, IT, chémie, ... kde uvidia, že si naozaj nadaný a mohli by niečo z teba mať ...
Jedine čo mi tak reálne príde sú naozaj len dáke brigády, robota pomimo ... alebo si vziať študentskú pôžičku ak budeš spĺňať podmienky a potom si nájsť aj part-time job v USA
tá škola kam ide je dosť prestížna a hlavne súkromná...vyučovanie bude aj v sobotu takže parttime job asi nie....
Tak potom najlepšie nejakú tú študentskú pôžičku si skúsiť vybaviť.
Poprípade skús napísať listy/ maily spoločnostiam, či už našim, alebo zahraničným ..aký máš problém, že potrebuješ peniaze
... nikdy nevieš, možno motyka vystrelí a povedia áno, ...
Za pokus nič nedáš
...
Veľa zdaru so zháňaním financií a neskôr hádam aj so štúdiom na škole
Poprípade skús napísať listy/ maily spoločnostiam, či už našim, alebo zahraničným ..aký máš problém, že potrebuješ peniaze
Za pokus nič nedáš
Veľa zdaru so zháňaním financií a neskôr hádam aj so štúdiom na škole
http://www.stipendia.sk/sk/
http://www.saia.sk/
Co si pamatam, tak niektore banky (napr. TATRA BANKA) a uspesne spolocnosti (myslim, ze napr. ORANGE) maju rozne grantove programy pre podporu mobility slovenskych studentov - skus GOOGLE.
Pripadne ak napr. studujes na Slovensku na nejakej vysokej skole a do USA ides napr. len na rok alebo na dva, mozes poziadat o financnu podporu aj svoju slovensku skolu. Na Masarykovej univerzite je na neico take vytovoreny osobitny fond, pokial viem. Slovenske skoly nic take obligatorne nezriaduju, ale tiez poskytuju kadejake stipendia, casto aj studentom, ktori si to nezasluzia. Mozno, by sa to dalo klasifikovat ako motivacne stipendium a pod.
http://www.saia.sk/
Co si pamatam, tak niektore banky (napr. TATRA BANKA) a uspesne spolocnosti (myslim, ze napr. ORANGE) maju rozne grantove programy pre podporu mobility slovenskych studentov - skus GOOGLE.
Pripadne ak napr. studujes na Slovensku na nejakej vysokej skole a do USA ides napr. len na rok alebo na dva, mozes poziadat o financnu podporu aj svoju slovensku skolu. Na Masarykovej univerzite je na neico take vytovoreny osobitny fond, pokial viem. Slovenske skoly nic take obligatorne nezriaduju, ale tiez poskytuju kadejake stipendia, casto aj studentom, ktori si to nezasluzia. Mozno, by sa to dalo klasifikovat ako motivacne stipendium a pod.
Neodpovedal si mi na otazku a tak skusim este raz.simper11 napísal:tá škola kam ide je dosť prestížna a hlavne súkromná...vyučovanie bude aj v sobotu takže parttime job asi nie....
Co z toho ta spolocnost bude mat?