"Volebny prieskum"
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: "Volebny prieskum"
To čo si mi napísal je právnický kec, ktorý poznám aj ja. Zaujímalo by ma čo by sa stalo naozaj. Si zober koľko chaosu spôsobil len štrajk lekárov.
Zaujímala by ma realita. Viem že za komančov sa niečo podobné stalo v nejakej random krajine a vládu prevzala armáda.
Zaujímala by ma realita. Viem že za komančov sa niečo podobné stalo v nejakej random krajine a vládu prevzala armáda.
Na Slovensku nereálne. Navyše ak by prezident ostal, tak je jasné, že by dočasne viedol krajinu vyhlásil nové voľby etc. Úradnícka vláda, t.j. min. by viedli tajomníci. Mandáty by ostali zachované, t.j. strany by dočasne nominovali do parlamentu náhradníkov a pod.uplink napísal:Zaujímala ma realita. Viem že za komančov sa niečo podobné stalo v nejakej random krajine a vládu prevzala armáda.
Nevidím to nejak čierne.
za armády by sme sa mali lepšie. Vojaci by toľko nenakradliuplink napísal:To čo si mi napísal je právnický kec, ktorý poznám aj ja. Zaujímalo by ma čo by sa stalo naozaj. Si zober koľko chaosu spôsobil len štrajk lekárov.
To už je, keď strana s podporou 8%-9% sa považuje za lídra vo voľbách. Toto je vysvedčenie o ich vládnutí, že všetci sú na prahu zvoliteľnosti a ani tí, čo ich minule volili už tak nespravia. Je to ich vina a tak im treba, čo si myslia, že len preto, že Fico má 40-50%-nú podporu tak ostatní ich automaticky podporia? Asi nie. Fica určite nebudú voliť tí, čo volili niektorú stranu z končiacej koalície ale môžu zvoliť možnosť neísť voliť vôbec nikoho a mnohí to aj tak spravia. Fico medzitým vyhrá to áno ale toho menšieho zla už bolo dosť aj toho, že niekto sa robí, že je jediná možnosť, menšie zlo, lebo ináč tu bude Fico a profilujú sa jedine tým, že sú proti Ficovi a všetci sa dajú do kopy proti nemu tak daj hlas hocikomu čo má šancu na vstup (okrem SNS) a nebude Fico.
Je to ináč celkom reálna možnosť, že po voľbách keby Fico sám nezískal nadpolovičnú väčšinu a SNS by sa nedostala do parlamentu je podľa mňa dosť reálne, že sa vytvorí ďalší zlepenec. Bol by to ozaj dobré? Podľa mňa ani nie...
Je to ináč celkom reálna možnosť, že po voľbách keby Fico sám nezískal nadpolovičnú väčšinu a SNS by sa nedostala do parlamentu je podľa mňa dosť reálne, že sa vytvorí ďalší zlepenec. Bol by to ozaj dobré? Podľa mňa ani nie...
-
Anem
Star
Lol , a čo si čakal za odpoveď? Áno ak by pri tej tvojej C4 nezomrel aj prezident tak by "viedol" krajinu on až do nových parlamentných volieb. Čo chceš vedieť o tajných plánoch armády v prípade núdze ako viesť ministerstvo kultúry? Miesto dočasne proste zaujme tajomník ako už napísal begbee.Takáto vec sa stane v takejto krajine raz za uhorský rok ak vôbec, a je absolútne nepredpokladateľné čo by to zo sebou nieslo...uplink napísal:To čo si mi napísal je právnický kec, ktorý poznám aj ja. Zaujímalo by ma čo by sa stalo naozaj.
vzhladom nato, ze by zrejme zavladli nepokoje a chaos vyhlasil by sa nudzovy stav tak by do ulic vysla policia a mozno aj armada, ktorej najvyssim velitelom je prezident, takze v konecnom dosledku by skutocne vladol prezident...akekolvek dalsie tvrdenie je len na urovni konspiracnych teorii
-
TommyHot
Addict
Tento nas terajsi prezident hlavy statu naozaj nic nezmoze. Vzdy to bol nieci poskok, ci uz meciarov, alebo ficov.
-
uplink
VIP
Preto som písal že by som rád odpoveď od človeka, ktorý sa politike trochu rozumie [žije ňou pár rokov minimálne, ako ja pc] a nie od bežného človeka čo pije doma pivo z brušného "svalu" pred telkou a sleduje primárne futbal v špinavých ponožkách a politiku len v správach na markíze o 19:00 či kedy to chodí a v krčme je najväčší politológ práve on.
Zaujímal ma skôr názor politológa, alebo aspoň pseudo-politológa. Niečo ako je seth82 a PeterRetep do práva u nás na fóre, Ryan Giggs do slúchadiel a tak. Viem že mnohí "renomovaní" sociológovia odhadovali čo sa bude diať keď prepukne štrajk lekárov a skoro nik sa netrafil do toho čo sa naozaj dialo. Tak preto ma zaujímal ten názor. Oficiálne stanovisko mi je dosť ukradnuté, lebo to sa vždy dodržiava len na oko a len do vtedy, kým je to nutné a potrebné.
Zaujímal ma skôr názor politológa, alebo aspoň pseudo-politológa. Niečo ako je seth82 a PeterRetep do práva u nás na fóre, Ryan Giggs do slúchadiel a tak. Viem že mnohí "renomovaní" sociológovia odhadovali čo sa bude diať keď prepukne štrajk lekárov a skoro nik sa netrafil do toho čo sa naozaj dialo. Tak preto ma zaujímal ten názor. Oficiálne stanovisko mi je dosť ukradnuté, lebo to sa vždy dodržiava len na oko a len do vtedy, kým je to nutné a potrebné.
prieskum MVK
Smer 40,6, KDH 12,7, OLaNO 7, SaS 6,1, Most 5,9 (%)
zvysok pod 5 %, vratane SDKU (4,3 %)
http://volby.sme.sk/c/6263729/prieskum- ... mentu.html
Smer 40,6, KDH 12,7, OLaNO 7, SaS 6,1, Most 5,9 (%)
zvysok pod 5 %, vratane SDKU (4,3 %)
http://volby.sme.sk/c/6263729/prieskum- ... mentu.html
Prečo by mali preboha vypuknúť nepokoje? Skôr si myslím, že by prepukli oslavy.ColdRain napísal:vzhladom nato, ze by zrejme zavladli nepokoje a chaos vyhlasil by sa nudzovy stav tak by do ulic vysla policia a mozno aj armada, ktorej najvyssim velitelom je prezident, takze v konecnom dosledku by skutocne vladol prezident...akekolvek dalsie tvrdenie je len na urovni konspiracnych teorii
Uplink tvoje narážky na krčmové reči neberiem. Reálne by vládol prezident, ktorý by rozhodne nebol bábka, lebo by nemal byť koho bábka. Jediný problém čo by sa mohol vyskytnúť je, že by došlo k handrkovaniu, či vypísať nové voľby. Niektoré strany by určite chceli dovládnuť, s tým, že nasadia náhradníkov, niektoré by požadovali nové voľby.
Právnické a krčmové reči, akože nedaj sa vysmiať, ale tvoje úvahy o tom, že do ulíc vyjdú tanky a polícia začne perzekvovať občanov sú oveľa viac "mimo mísu"...
Ako píše begbee: proste, ak by to bol čin jednotlivca, šialenca, tak by nemala prečo nastať nejaké revolučná nálada, ale ani perzekvovanie. Iné by to možno bolo, keby to bol cielený čin nejakého hnutia, ktoré by už malo nejakú reálnu silu v rámci obyvateľstvo a bol by to teda revolučný čin - vtedy by zrejme armáda s pozostalými zložkami vládnucej triedy nejak začali situáciu kontrolovať.
beardie: Heh, no keby sa SKDÚ nedostalo do parlamentu by som sa smial. Ale nemyslím si to.
beardie: Heh, no keby sa SKDÚ nedostalo do parlamentu by som sa smial. Ale nemyslím si to.
Tak to je zas iná káva, ale ako niekto spomínal vyššie, tak v tom prípade je vrchný veliteľ OS SR prezident a opäť nie je čo riešiť. Ak by revolučné hnutie nepotlačili viedlo by to k občianskej vojne. Tých scenárov nie je zas tak veľa a nie je ich tažké odhaliť.hughito napísal:Ako píše begbee: proste, ak by to bol čin jednotlivca, šialenca, tak by nemala prečo nastať nejaké revolučná nálada, ale ani perzekvovanie. Iné by to možno bolo, keby to bol cielený čin nejakého hnutia, ktoré by už malo nejakú reálnu silu v rámci obyvateľstva a bol by to teda revolučný čin - vtedy by zrejme armáda s pozostalými zložkami vládnucej triedy nejak začali situáciu kontrolovať.
SDKÚ veľmi prajem aby sa tam nedostali a to som ich bývalý volič ešte spred niekoľkých rokov (posledné voľby už nie). Myslím, že by to poslúžilo ako dobrá facka a nielen im.
-
vendo
Guru
inac fico je absolutne neohrozeny v tychto volbach, dnes som v plus7dni videl krasny obrazok jeho volicov, bolo to z nejakeho mitingu a recnenia v akomsi starom dedinskom kine
na tej fotke krasne vidno, kto ho voli (50+) a ze nech ho obvinia z hocicoho, tito volici ho aj tak budu volit, proste druhy meciar
na tej fotke krasne vidno, kto ho voli (50+) a ze nech ho obvinia z hocicoho, tito volici ho aj tak budu volit, proste druhy meciar
Mečiar padol, aj Fico padne.
-
vendo
Guru
jop, o 10-15 rokov 
To vôbec nie pravda, možno padne už o 4 roky. 
Skôr či neskôr poklesne aj Ficova podpora, aj Mečiar v rokoch 1995-1998 vyzeral, že už tam bude na veky a kde je teraz? Mimo parlamentu.
SDKÚ klesá samozrejme kvôli Dzurindovi ale aj Miklošovi. Aj strana médií, 99% je pod 5%, no si to aj zaslúžia, keď tam dajú niekoho, kto si sám sebe vyplácal dotácie, je to bezočivosť že to už horšie ani nemohlo byť. A kto vie čo je ešte v pozadí čo nie je známe ale takú bilbordovú kampaň čo možno si môže dovoliť len nejaký telefónny operátor s miliardovými príjmami zrejme niekomu bude treba splatiť.
Dzurinda neodstúpi, ako neodstúpil ani Mečiar, jednoducho oni to vedeli, že sú nedôveryhodní a bolo im to jedno, aj on dúfa, že predsa len sa dostanú do parlamentu napriek všetkému, keď ináč nie tak bude v opozícii kritizovať Fica a nejaké hlasy pribudnú ale nemusí sa tam vôbec dostať...
Ale čo tam vidím, že SMK ide stále hore tými percentami už sú na 4,7 ďalšie prekvapenie.
SDKÚ klesá samozrejme kvôli Dzurindovi ale aj Miklošovi. Aj strana médií, 99% je pod 5%, no si to aj zaslúžia, keď tam dajú niekoho, kto si sám sebe vyplácal dotácie, je to bezočivosť že to už horšie ani nemohlo byť. A kto vie čo je ešte v pozadí čo nie je známe ale takú bilbordovú kampaň čo možno si môže dovoliť len nejaký telefónny operátor s miliardovými príjmami zrejme niekomu bude treba splatiť.
Dzurinda neodstúpi, ako neodstúpil ani Mečiar, jednoducho oni to vedeli, že sú nedôveryhodní a bolo im to jedno, aj on dúfa, že predsa len sa dostanú do parlamentu napriek všetkému, keď ináč nie tak bude v opozícii kritizovať Fica a nejaké hlasy pribudnú ale nemusí sa tam vôbec dostať...
Ale čo tam vidím, že SMK ide stále hore tými percentami už sú na 4,7 ďalšie prekvapenie.
bol to cisto moj osobny predpoklad, ze akonahle nema kto vladnut tak to ide do...a nemyslel som zo dna na den, ale kym by sa to utriaslo, ale berem, ze to bolo pritiahnute za vlasy, pointou je, ze by vladol prezident ... ale neviem o tom, ze by sa nieco podobne uz stalo vo svete, takze je to vsetko v silno teoretickej rovinebegbeee napísal:Prečo by mali preboha vypuknúť nepokoje? Skôr si myslím, že by prepukli oslavy.
Uplink tvoje narážky na krčmové reči neberiem. Reálne by vládol prezident, ktorý by rozhodne nebol bábka, lebo by nemal byť koho bábka. Jediný problém čo by sa mohol vyskytnúť je, že by došlo k handrkovaniu, či vypísať nové voľby. Niektoré strany by určite chceli dovládnuť, s tým, že nasadia náhradníkov, niektoré by požadovali nové voľby.
Právnické a krčmové reči, akože nedaj sa vysmiať, ale tvoje úvahy o tom, že do ulíc vyjdú tanky a polícia začne perzekvovať občanov sú oveľa viac "mimo mísu"...
Som ochotný, ešte pripustiť, že autoritátorský prezident, by v danej chvíli volal po posilnení jeho právomocí, čo by teoreticky mohlo viesť k zmene politického systému v štáte (silný prezident) prípadne dokonca až režimu na diktátorský.. Ale v EÚ? Asi ťažko.