načrtnem modelový príklad. Mám tabuľku a potrebujem do nej zapísať toto.
Kód: Vybrať všetko
true
false
true
ano
nie
mozno
true
false
trueKód: Vybrať všetko
false,true,ano,nie,mozno,true,false
true
false
true
ano
nie
mozno
true
false
trueKód: Vybrať všetko
false,true,ano,nie,mozno,true,false
Jano - true,false,false,true,ture,falseKód: Vybrať všetko
jano true
miso false
fero true
lubo false
miro falseKód: Vybrať všetko
meno hodnoty
jano [1,0,0,1,0,1,0]
Asi sme sa nepochopili - ja som mu odporucil ze ak tam ma booleany, ze ma rozstlpcovat a vsetko do jedneho riadku a vela stlpcov - ak sa to da. Vela varcharov nahradit jednym som mu odporucal ak su vsetko varchary - tu si ale spravne poznamenal, ze by vzniklo tenke hrdlo na inom mieste.audiotrack napísal:Javatar ja s tebou moc nesúhlasím. Ak tam má tých 9 hodnôt, a bude ich ukladať do riadkov ako bool, tak to je 9 bitov. Ak to dá do jedného riadku, tak to bude (5 /false je dlhšie ako true, treba rátať túto hodnotu/ * 9) + (8 /čiarky medzi nimi/) čo je 53 znakov. Takže varchar(53). Každý znak je 1B, takže to je 424 bitov. Čiže z pamäťového hladiska sa bavíme o 9b verzus 424b
1. Niejavatar napísal:1. su data spolu logicky spojene?2. budes mat viac obdobnych blokov slov alebo len jeden?3. je tento blok slov co sa tyka poctu fixny?
1. Áno. čas prihlásenia, ip adresa, nick, a asi ešte 4 číselné údaje ako napr. max počet správ, ktoré sa majú vypísať.grrJava napísal:Potrebujes vedla tychto dat este nieco ulozit? A budes vzdy tahat tieto data pokope, alebo niekedy aj oddelene?
Netuším, len som sa opýtal na najvhodnejší systém ukladania do DB. S mySQL robím dokopy asi 5 dní.axxis napísal:aky model chces dosiahnut