Prepojenie PC a TV cez HDMI
-
PhYs0c
King
- Kontaktovať používateľa:
Prepojenie PC a TV cez HDMI
pokúšam sa prepojiť si komp s telkou, vo windowse mi rozpozná druhý monitor, nastavím si to avšak v TV mi neukáže možnosť pripojenia režimu cez HDMI, mám tam 3 porty a do žiadneho keď pripojím kábel sa mi nerozsvieti možnosť pripojenia, voľkedy som si pripájal komp cez VGA ale tak že som telku nahradil monitorom a hneď sa mi zobrazila ponuka pripojenia PC... tak neviem či musím ešte niečo nastaviť vo windowse alebo v TV, btw telka je samsung
Re: Prepojenie PC a TV cez HDMI
ja mam LG a na ovladaci mam tlacitko, ktorym si vyberam, z ktoreho vstupu ma ist na obrazovku...tak sa skus pozriet po niecom podobnom v manuali
Napisal si to ako nejaky pacient.Najprv pripoj HDMI kabel do TV.Zapni TV.Zapni PC.Vezmes dialkove od TV a najdes si tam nieco ako input.Ked to stlacis zobrazi sa ti ponuka a ty uz musis vybrat len HDMI port ktory sa pouziva.Pouzivany port by mal byt vyznaceny.Svietit alebo tak.
-
PhYs0c
King
ano a prave o tom hovorim ze neni vysvieteny ani jeden ked to tam pripojim
nemozem ho skratka zvolit, v ponuke ho mam ale neni ako hovoris vysvieteny
Ak máš Windows 7, neskúšal si prepnúť klávesovou skratkou Win+P?
-
PhYs0c
King
dik za radu, vyskusam 
//autoeditácia príspevku (02 Mar 2012, 18:24)
neviete mi poradit ked nastavim aby bol na kazdej obrazovke iny obraz, tak v telke mi bezi prehliadac s videom ale na monitore mam plochu avsak bez ikon a neda sa na nu ist ani mysou, ja to potrebujem spravit presne naopak
//autoeditácia príspevku (02 Mar 2012, 18:24)
neviete mi poradit ked nastavim aby bol na kazdej obrazovke iny obraz, tak v telke mi bezi prehliadac s videom ale na monitore mam plochu avsak bez ikon a neda sa na nu ist ani mysou, ja to potrebujem spravit presne naopak
Zmeň si prioritu zariadení. Prejsť myšou sa musí dať na TV. Skús ísť myšou do druhej strany. Tiež som sa raz na tom oklamal. 
-
PhYs0c
King
ale ja to chcem pri rozsirenej obrazovke, nie duplikovanej, pri tej to je jedno...len ja sa chcem hrat na kompe a mat pusteny prehliadac na TV
Aha na to som zabudol. Tak v tom pripade (priloha). inak mne to ide bez problemov. Do TV si pretiahnem net a na monitore sa mozem hrat. 
Ahojte, riesim podobny problem ako zakladatel topicu, takze asi bude zbytocne zakladat novu temu. Od rana sa pokusam prepojit notebook s TV prostrednictvom HDMI rozhrania, no absolutne bez uspechu. Notebook mi TV normalne detekuje, nastavil som duplikovanie obrazu z notebooku, problem vsak je s televizorom, totizto aj po zapojeni kablu ostavaju moznosti volby vsetkych HDMI portov sede a nemozno ich zvolit. Skusal som to s dvoma roznymi TV (obe zhodou nahod od Samsungu), jedna ma cosi vyse dvoch rokov, druha je prakticky nova. Kabel som skusal zapojit dokopy do 5 roznych HDMI portov a kedze to nefunguje ani pri jednom, moznost, zeby bola chyba v televizii je asi minimalna, a pokial mi Windows dokazal zobrazit info o televizii, tak aj kabel (dnes kupeny) by zrejme mal by v poriadku. Z toho mi vyplyva, ze problem by snad mohol byt iba v samotnom notebooku, no naozaj netusim kde. Nie som prilis zrucny v takejto oblasti, preto by mi velmi pomohla akakolvek pomoc. Dakujem.
Tiež sa mi pár krát po prepojení PC s TV cez HDMI v ponuke pripojení TV nerozsvietilo HDMI. Avšak, keď som naň napriek tomu diaľkovým ovládačom klikol, tak sa obraz zobrazil.
Problem je v tom, ze ja nanho kliknut nemozem. Proste ho ovladac "preskoci" na dalsiu rozsvietenu moznost v ponuke.