Prepojenie PC a TV cez HDMI

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
PhYs0c
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Prepojenie PC a TV cez HDMI

Príspevok od používateľa PhYs0c »

pokúšam sa prepojiť si komp s telkou, vo windowse mi rozpozná druhý monitor, nastavím si to avšak v TV mi neukáže možnosť pripojenia režimu cez HDMI, mám tam 3 porty a do žiadneho keď pripojím kábel sa mi nerozsvieti možnosť pripojenia, voľkedy som si pripájal komp cez VGA ale tak že som telku nahradil monitorom a hneď sa mi zobrazila ponuka pripojenia PC... tak neviem či musím ešte niečo nastaviť vo windowse alebo v TV, btw telka je samsung
xixo22
Star
Star

Re: Prepojenie PC a TV cez HDMI

Príspevok od používateľa xixo22 »

ja mam LG a na ovladaci mam tlacitko, ktorym si vyberam, z ktoreho vstupu ma ist na obrazovku...tak sa skus pozriet po niecom podobnom v manuali
balthier
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa balthier »

Napisal si to ako nejaky pacient.Najprv pripoj HDMI kabel do TV.Zapni TV.Zapni PC.Vezmes dialkove od TV a najdes si tam nieco ako input.Ked to stlacis zobrazi sa ti ponuka a ty uz musis vybrat len HDMI port ktory sa pouziva.Pouzivany port by mal byt vyznaceny.Svietit alebo tak.
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

ano a prave o tom hovorim ze neni vysvieteny ani jeden ked to tam pripojim ;) nemozem ho skratka zvolit, v ponuke ho mam ale neni ako hovoris vysvieteny
Denco
King
King

Príspevok od používateľa Denco »

Ak máš Windows 7, neskúšal si prepnúť klávesovou skratkou Win+P?
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

dik za radu, vyskusam :)

//autoeditácia príspevku (02 Mar 2012, 18:24)
neviete mi poradit ked nastavim aby bol na kazdej obrazovke iny obraz, tak v telke mi bezi prehliadac s videom ale na monitore mam plochu avsak bez ikon a neda sa na nu ist ani mysou, ja to potrebujem spravit presne naopak
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

Zmeň si prioritu zariadení. Prejsť myšou sa musí dať na TV. Skús ísť myšou do druhej strany. Tiež som sa raz na tom oklamal. :)
Prílohy
Bez názvu.jpg
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

ale ja to chcem pri rozsirenej obrazovke, nie duplikovanej, pri tej to je jedno...len ja sa chcem hrat na kompe a mat pusteny prehliadac na TV
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

Aha na to som zabudol. Tak v tom pripade (priloha). inak mne to ide bez problemov. Do TV si pretiahnem net a na monitore sa mozem hrat. :)
Prílohy
Bez názvu.jpg
Iacchus
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Iacchus »

Ahojte, riesim podobny problem ako zakladatel topicu, takze asi bude zbytocne zakladat novu temu. Od rana sa pokusam prepojit notebook s TV prostrednictvom HDMI rozhrania, no absolutne bez uspechu. Notebook mi TV normalne detekuje, nastavil som duplikovanie obrazu z notebooku, problem vsak je s televizorom, totizto aj po zapojeni kablu ostavaju moznosti volby vsetkych HDMI portov sede a nemozno ich zvolit. Skusal som to s dvoma roznymi TV (obe zhodou nahod od Samsungu), jedna ma cosi vyse dvoch rokov, druha je prakticky nova. Kabel som skusal zapojit dokopy do 5 roznych HDMI portov a kedze to nefunguje ani pri jednom, moznost, zeby bola chyba v televizii je asi minimalna, a pokial mi Windows dokazal zobrazit info o televizii, tak aj kabel (dnes kupeny) by zrejme mal by v poriadku. Z toho mi vyplyva, ze problem by snad mohol byt iba v samotnom notebooku, no naozaj netusim kde. Nie som prilis zrucny v takejto oblasti, preto by mi velmi pomohla akakolvek pomoc. Dakujem.
goten
VIP
VIP

Príspevok od používateľa goten »

Tiež sa mi pár krát po prepojení PC s TV cez HDMI v ponuke pripojení TV nerozsvietilo HDMI. Avšak, keď som naň napriek tomu diaľkovým ovládačom klikol, tak sa obraz zobrazil.
Iacchus
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Iacchus »

Problem je v tom, ze ja nanho kliknut nemozem. Proste ho ovladac "preskoci" na dalsiu rozsvietenu moznost v ponuke.
Napísať odpoveď