"Volebny prieskum"
Re: "Volebny prieskum"
nechcem uz znova zabrdat, ale v madarsku sa tiez deju veci, ktore si mnohi nemysleli, ze sa budu v europe niekedy diat
To je pravda.
Ináč neviem, čo vás šokuje na tých obrázkoch - poučka, ktorú si pamätám už asi 15 rokov hovorí jasne a ešte nikdy nezlyhala:
"Študenti sú síce najaktívnejšia skupina, ale voľby vyhrá ten, koho volia dôchodcovia."
Napriek tomu, že SDKÚ 3x zostavovalo vládu, voľby vždy vyhrali "dôchodcovské" strany.
Ináč neviem, čo vás šokuje na tých obrázkoch - poučka, ktorú si pamätám už asi 15 rokov hovorí jasne a ešte nikdy nezlyhala:
"Študenti sú síce najaktívnejšia skupina, ale voľby vyhrá ten, koho volia dôchodcovia."
Napriek tomu, že SDKÚ 3x zostavovalo vládu, voľby vždy vyhrali "dôchodcovské" strany.
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Ja viem že to teraz vynie kruto, ale iMO by mali mať volebné právo len veková skupina od 30-50 rokov, bodka. Alebo by sa to malo spraviť tak že hlas študenta 18-24 by mal hodnotu 1 bodu, pracujúceho 24-30 2 body, 30-50 3 body, a 50+ a dôchodcov by mal hodnotu 1 bodu. Ja viem že to znie trochu "hitlerovsky", ale tak nie je pravda že by to malo lepší dopad na voľby ako také?
Vychádzam z faktu že o budúcnosti progresívnej vrstvy rozhoduje regresívna vrstva, nie je to trochu postavené na hlavu?
Vychádzam z faktu že o budúcnosti progresívnej vrstvy rozhoduje regresívna vrstva, nie je to trochu postavené na hlavu?
Nie je možné za súčasného znenia ústavy SR, kde sú zakotvené 4 princípy - všeobecnosť, tajnosť, priamosť a *rovnosť*.
Navyše malo by to lepší dopad na voľby pre koho? Pre pracujúcu vrstvu, na dôchodcov by sa sralo, na nich sa sere už teraz dosť. Niekto pracuje 50 rokov a potom má žiť z 250€?
Nemecký dôchodcovia chodia na dovolenky, náš pre múku na obecný úrad.
Navyše malo by to lepší dopad na voľby pre koho? Pre pracujúcu vrstvu, na dôchodcov by sa sralo, na nich sa sere už teraz dosť. Niekto pracuje 50 rokov a potom má žiť z 250€?
Nemecký dôchodcovia chodia na dovolenky, náš pre múku na obecný úrad.
To nie je žiadne riešenie, sú to fakt totalitárne praktiky, absolútne nezmysly.
Dúfam že Smer získa nadpolovičnú vačšinu aby sa nemusel spájať so žiadnými inými stranami a mohol stopercentne naplniť volebný program,...
-
uplink
VIP
Aký je rozdiel medzi demonštrovanu, transparentnou a otvorenou totalitou a tým režimom ktorý máme teraz?hughito napísal:To nie je žiadne riešenie, sú to fakt totalitárne praktiky, absolútne nezmysly.
To by si uvidel, keby niekto začal zavádzať tieto srandy do praxe a začali by pribúdať nové.
Akokoľvek je dnešný režim biedny, tak totalita to predsa len ešte nie je + si myslím, že je stále lepší ako nemecký nacizmus, ruský boľševizmus či jeho čínsko-kambodžské odrody.
Akokoľvek je dnešný režim biedny, tak totalita to predsa len ešte nie je + si myslím, že je stále lepší ako nemecký nacizmus, ruský boľševizmus či jeho čínsko-kambodžské odrody.
-
uplink
VIP
hughito - som presvedčený že sa deje všetko to isté, akurát v "skrytosti" a s pozlátkom. Manipulované masmédiami, ktoré kvalitne a úspešne odvracajú zraky más od skutočnosti.
Takže máš pocit, že momentálne niekoho v Nemecku splyňujú, že na Ukrajine sa mrie na milióny hladom a v Kambodži strieľajú ľudí s okuliarmi ? Akurát sa to deje s pozlátkom ?
-
uplink
VIP
Mám pocit že kvôli kapitalistickému skorumpovanému systému, vďaka ktorému vyvolených 15% žije v dostatku a 5% v absolútnom prepychu, hladuje, je ťažko chorých, alebo chorých a žije v totálnej biede 85% populácie planéty na ktorej žijem, ak sa mýlim oprav ma.
Mám pocit že za to môže práve "pseudo-demokracia" v ktorej žijeme, lebo sa dostáva veľa len tým čo majú ohromne veľa a tí čo majú málo nemajú pomaly nič. Ak sa mýlim, oprav ma.
Mám pocit že naše technológie, ktoré priamo podporuje politika v našej a ostatných demokratických krajinách, nám síce na oko zlepšujú život, ale zvyšok Zeme kvôli tomu trpí jak prasa.
Systém v ktorom žijeme je jeden z najkatastrofálnejších v celej histórii ľudstva, len vďaka tomu že máme "demokraciu" a "slobodu", dva pojmy, ktoré sú aj tak len fantómové.
Ty a ja? My žijeme v draho vykúpenom svete krvou nevinných. Tí nevinní, prežívajú oveľa väčšie peklo ako dokázal nastoliť Hitler, Stalin, Lenin, Dzingischán a iní. Oni týrali pár miliónov, my naším pohodlím v demokratickom režime, ktorí dopúšťame týrame miliardy...
Demokracia, nie tá skutočná, ale tá v ktorej žijeme teraz je iMO 100x horšia ako totalita. Za totality bola aspoň aká taká spravodlivosť nastolená, aj keď chorá a pritiahnutá za vlasy. Teraz si myslíme že je všetko v poriadku, ale to že my vyhadzujeme potraviny, žijeme v reklamách ktoré nám hovoria že ich je dosť, to že nerecyklujeme, to že na všetko se*ieme a zaujímame sa len o svoje pohodlie, to ničí celú Zem komplet.
Keby som Ti povedal že chcem platy pre politikov 600 eur v čistom mesačne a žiadne výhody, vysmeješ ma, že čo za kktinu to chcem. Avšak potom by politiku robili len tí, čo chcú pomôcť, a nie tí, čo chcú kradnúť.
Keby som Ti povedal že nemáš chodiť do tej, tej a tej reštaurácie, lebo sa kvôli tomu kácajú lesy a zvieratá žijú v otrasných podmienkach, vysmeješ ma, že čo za kktinu to chcem. Avšak kvôli tomu je zdevastovaný základný ekosystém planéty.
Keby som Ti povedal že si nekupuj nike, adidas a iné výrobky, ktoré robia šikmí vo sweatshopoch, lebo tým podporuješ kartely a obrovskú mašinériu, ktorá vyrába chudákov, tak ma vysmeješ, že to Ty nemáš ako ovplyvniť.
Toto je demokracia v ktorej žijeme, ktorá týra bezmála 4 mld ľudí denno denne.
Ešte stále si myslíš že nacizmus/fašizmus, komunizmus, alebo totalita sú také hrozné?
Mám pocit že za to môže práve "pseudo-demokracia" v ktorej žijeme, lebo sa dostáva veľa len tým čo majú ohromne veľa a tí čo majú málo nemajú pomaly nič. Ak sa mýlim, oprav ma.
Mám pocit že naše technológie, ktoré priamo podporuje politika v našej a ostatných demokratických krajinách, nám síce na oko zlepšujú život, ale zvyšok Zeme kvôli tomu trpí jak prasa.
Systém v ktorom žijeme je jeden z najkatastrofálnejších v celej histórii ľudstva, len vďaka tomu že máme "demokraciu" a "slobodu", dva pojmy, ktoré sú aj tak len fantómové.
Ty a ja? My žijeme v draho vykúpenom svete krvou nevinných. Tí nevinní, prežívajú oveľa väčšie peklo ako dokázal nastoliť Hitler, Stalin, Lenin, Dzingischán a iní. Oni týrali pár miliónov, my naším pohodlím v demokratickom režime, ktorí dopúšťame týrame miliardy...
Demokracia, nie tá skutočná, ale tá v ktorej žijeme teraz je iMO 100x horšia ako totalita. Za totality bola aspoň aká taká spravodlivosť nastolená, aj keď chorá a pritiahnutá za vlasy. Teraz si myslíme že je všetko v poriadku, ale to že my vyhadzujeme potraviny, žijeme v reklamách ktoré nám hovoria že ich je dosť, to že nerecyklujeme, to že na všetko se*ieme a zaujímame sa len o svoje pohodlie, to ničí celú Zem komplet.
Keby som Ti povedal že chcem platy pre politikov 600 eur v čistom mesačne a žiadne výhody, vysmeješ ma, že čo za kktinu to chcem. Avšak potom by politiku robili len tí, čo chcú pomôcť, a nie tí, čo chcú kradnúť.
Keby som Ti povedal že nemáš chodiť do tej, tej a tej reštaurácie, lebo sa kvôli tomu kácajú lesy a zvieratá žijú v otrasných podmienkach, vysmeješ ma, že čo za kktinu to chcem. Avšak kvôli tomu je zdevastovaný základný ekosystém planéty.
Keby som Ti povedal že si nekupuj nike, adidas a iné výrobky, ktoré robia šikmí vo sweatshopoch, lebo tým podporuješ kartely a obrovskú mašinériu, ktorá vyrába chudákov, tak ma vysmeješ, že to Ty nemáš ako ovplyvniť.
Toto je demokracia v ktorej žijeme, ktorá týra bezmála 4 mld ľudí denno denne.
Ešte stále si myslíš že nacizmus/fašizmus, komunizmus, alebo totalita sú také hrozné?
Tie tézy čo si nadhodil nie sú nepravdivé, ale nie je pravda ani to, že keď sa dialo to, čo som spomínal, ostatok sveta žil v blahobyte. Píšem len to, že stále je lepšia táto pseudodemokracia ako totalita nemeckého či sovietskeho typu. To sa bavíme ale priamo o súčastnosti, max. teda kratšej minulosti. To, k čomu smerujeme, je zase vec iná. O tom som tu písal x-krát a samozrejme, ten vývoj nie je priaznivý zo žiadneho hľadiska. Kontrola, pseudosloboda všetkého, zničená príroda.
-
uplink
VIP
hughito - to že s tým už nič nenarobíme je fakt. Človek vyrobil systém, ktorý nezvládol. V mnohých ohľadoch s dobrým účelom a myšlienkou, avšak tých "pár" mocných to zneužilo.
Musím ísť hughito, večer rád dokončím debatu. Take care and peace out.
Musím ísť hughito, večer rád dokončím debatu. Take care and peace out.
po edite: Opäť nemám v podstate čo vytknúť ohľadom téz, ktoré si vytkol, snáď len toľko, že na mňa to smerovať nemusíš, lebo ja v tom s tebou súhlasím a určite by som ťa nevysmial.
Ale to samotné hodnotenie totalít a dnešného systému: no neviem či by si mal takýto názor, keby si bol Žid alebo cigán alebo homosexuál. Takisto neviem ako by sa ti páčilo skapať v gulagu len za prejavenie nesúhlasu (tu však pozor, politickí väzni existujú aj dnes, ale zase treba uznať, že nikoho dnes nepošlú do gulagu skapať) atď atď.
V čom máš pravdu je to, že vtedy si to ľudia aspoň uvedomovali a vedeli, že áno, žijem v totalite a je to zlé. Dnes ľudia žijú vo vate a myslia si, že už sa nič nemôže stať, že všetko zlé je zažehnané, proste funguje to gumovanie mozgov po tejto stránke. Dnes keď niekomu povieš, že hrozí nejaká kontrolovaná spoločnosť, resp. istý moderný typ fašizmu, tak za prvé takéto niečo vôbec nechce počúvať a a keď už, tak si o tebe myslí, že si vyliezol z blázinca. Ľudia sú opäť v tom stave, toto sa predsa nemôže stať a toto sa predsa ne.. a toto sa predsa ne..
Nevraviac o tom, že veľmi podceňujeme vplyv GO a pod. záležitostí, marginalizujeme to, ale o tých 50-100 rokov horko zaplačeme (a hlavne "naše" deti).
Ale to samotné hodnotenie totalít a dnešného systému: no neviem či by si mal takýto názor, keby si bol Žid alebo cigán alebo homosexuál. Takisto neviem ako by sa ti páčilo skapať v gulagu len za prejavenie nesúhlasu (tu však pozor, politickí väzni existujú aj dnes, ale zase treba uznať, že nikoho dnes nepošlú do gulagu skapať) atď atď.
V čom máš pravdu je to, že vtedy si to ľudia aspoň uvedomovali a vedeli, že áno, žijem v totalite a je to zlé. Dnes ľudia žijú vo vate a myslia si, že už sa nič nemôže stať, že všetko zlé je zažehnané, proste funguje to gumovanie mozgov po tejto stránke. Dnes keď niekomu povieš, že hrozí nejaká kontrolovaná spoločnosť, resp. istý moderný typ fašizmu, tak za prvé takéto niečo vôbec nechce počúvať a a keď už, tak si o tebe myslí, že si vyliezol z blázinca. Ľudia sú opäť v tom stave, toto sa predsa nemôže stať a toto sa predsa ne.. a toto sa predsa ne..
Nevraviac o tom, že veľmi podceňujeme vplyv GO a pod. záležitostí, marginalizujeme to, ale o tých 50-100 rokov horko zaplačeme (a hlavne "naše" deti).
-
t0m4s3
Admin
Debatu si dokonci v inej teme, toto nema s volbami nic spolocne.
-
uplink
VIP
hughito - keď sa vrátim zareagujem
t0m4s3 - no môj Ty kkt a to si teraz myslel vážne, alebo si si chcel len rýpnuť? Vo voľbách sa rozhoduje primárne či v našej krajine bude nastolený "americký pseudo-komunizmus" [SMER (KSS's bitch)], "pseudo-demokracia" [SaS, SDKU]. A ty zadelíš že to nemá nič spoločné s voľbami. Tak to ma po*er
t0m4s3 - no môj Ty kkt a to si teraz myslel vážne, alebo si si chcel len rýpnuť? Vo voľbách sa rozhoduje primárne či v našej krajine bude nastolený "americký pseudo-komunizmus" [SMER (KSS's bitch)], "pseudo-demokracia" [SaS, SDKU]. A ty zadelíš že to nemá nič spoločné s voľbami. Tak to ma po*er
-
TommyHot
Addict
Nechcem sa chvalit, ale ja mam 23 a odvadzam na daniach viac, nez velka cast slovakov zarobi a teda by ma dost sralo, keby 40 rocny ujo za montaznou linkou zarabajuci minimalnu mzdu mal vacsie volebne pravo ako ja. Skor by som to riesil na zaklade prijmu, resp odvedenych dani. Kto viac prispeje na chod statu, by mal mat najvacsie slovo pri urcovani smerovania statu. Cize cigani, socky, studenti, dochodcovia a ine nevelmi produktivne skupiny obyvatelstva by sice mali volebne pravo, ale ich hlas by nemal az taku vahu. Naozaj mi pride postavene na hlavu, aby o mojich daniach rozhodovali babky demokratky prostrednictvom najroznejsich stbakov.uplink napísal:Ja viem že to teraz vynie kruto, ale iMO by mali mať volebné právo len veková skupina od 30-50 rokov, bodka. Alebo by sa to malo spraviť tak že hlas študenta 18-24 by mal hodnotu 1 bodu, pracujúceho 24-30 2 body, 30-50 3 body, a 50+ a dôchodcov by mal hodnotu 1 bodu. Ja viem že to znie trochu "hitlerovsky", ale tak nie je pravda že by to malo lepší dopad na voľby ako také?
Alebo ked uz, tak sa mi celkom pozdava Sulikov navrh. Ze by pred volbami kazdy obcan dostal volebny listok v hodnote 7 eur a bud by ho prepil, alebo by ho vymenil za moznost volit.
V tvojom príspevku je tak veľa mylných predpokladov i záverov, že sa naň neoplatí ani reagovať.
-
TommyHot
Addict
A predsa si reagoval. Schyza? Alebo nebodaj spadas do kategorie "nie velmi produktivna skupina obyvatelstva" a dotklo sa ta, ze by si podla mna mal mensie volebne pravo?
nikdy nikdo neschvali take zlozite pocitanie hodnoty hlasu, jednoduchsie rozdelenie je platis/neplatis dane z prijmu => socky by nevolili