MHD Košice - Pokuta
MHD Košice - Pokuta
zdravim,
vcera sa mi podarilo dostat pokutu v MHD, nakolko som mal vygumovan a este raz stiknuty cestovny listok (ktory som dostal od spoluziaka). da sa voci tomu nejako hradit? ze to bolo nedopatrenim? oplati sa tam ist vobec nieco snazit vykecat/vyriesit?
je nejaka sanca, ze sa vyhnem tej pokute?
a este jedna vec - na tom pokutovom papieriku je uvedene zle cislo autobusu - ja som cestoval v autobuse c. 15 a na papieriku je napisany autobus c. 16 - viem sa s tym nejako hradit? asi ani velmi nie co?
co by ste robili?
//a este sa chcem opytat, ked uz tu pokutu budem musiet zaplatit - kolko budem platit? nakolko som sa preukazal, ze som student (s kmenovym listkom) tak by som mal platit len hodnotu listku, ktory by som mal mat x 100 nie? a teda 0,25*100=25 eur, ci sa mylim?
vcera sa mi podarilo dostat pokutu v MHD, nakolko som mal vygumovan a este raz stiknuty cestovny listok (ktory som dostal od spoluziaka). da sa voci tomu nejako hradit? ze to bolo nedopatrenim? oplati sa tam ist vobec nieco snazit vykecat/vyriesit?
je nejaka sanca, ze sa vyhnem tej pokute?
a este jedna vec - na tom pokutovom papieriku je uvedene zle cislo autobusu - ja som cestoval v autobuse c. 15 a na papieriku je napisany autobus c. 16 - viem sa s tym nejako hradit? asi ani velmi nie co?
co by ste robili?
//a este sa chcem opytat, ked uz tu pokutu budem musiet zaplatit - kolko budem platit? nakolko som sa preukazal, ze som student (s kmenovym listkom) tak by som mal platit len hodnotu listku, ktory by som mal mat x 100 nie? a teda 0,25*100=25 eur, ci sa mylim?
Re: MHD Košice - Pokuta
tie listky sa gumovali tak pred 4-5 rokmi, ked sa to zavadzalo, skusalo to par ludi a nikomu sa to neosvedcilo, neveril by som ze to robi niekto aj dodnes
pokial viem, plati sa 100-nasobok zakladneho listka, ziadne zlavnene, cize 55€
pokial viem, plati sa 100-nasobok zakladneho listka, ziadne zlavnene, cize 55€
no jo, myslim, ze je jedno, ci som ho vygumoval ja, ci som ho vygumovany dostal. oplati sa pisat odvolanie alebo tam ist skusat nieco riesit osobne?
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
- Kontaktovať používateľa:
nie neoplati, za platny listok je zodpovedny cestujuci, cize ty.
A na listku nema co byt oznacena linka.
prve trojcislie je kod stikaca, dalsie 2 je zastavka na ktorej si listok stikol, potom datum a cas
A neoplati sa ti nic riesit. Pri troche stastia si sa mohol vykecat u revizorov a ist si kupit listok k vodicovi. Ked sa ti to nepodarilo teraz nezmozes nic, a zaplat cim skor aby to nepostupili dalej.
prve trojcislie je kod stikaca, dalsie 2 je zastavka na ktorej si listok stikol, potom datum a cas
A neoplati sa ti nic riesit. Pri troche stastia si sa mohol vykecat u revizorov a ist si kupit listok k vodicovi. Ked sa ti to nepodarilo teraz nezmozes nic, a zaplat cim skor aby to nepostupili dalej.
ale on ma napisane zle cislo autobusu na tom listku od revizora, co dostal, nie na cestovnom, ale aj tak si myslim ze je to naprd, ze to nezaváži, nemozes sa o to opriet podla mna
Spoluziak ti dal umyselne vygumovany a uz stiknuty listok, ty chudacik si si to nevsimol, nevedomky si ho pouzil, chytil ta revizor a teraz mas zaplatit mastnu pokutu. Obhajovat sa chces tym, ze za to moze spoluziak, ze ti revizor napisal zle cislo autobusu a este aj zlavu chces. Ako sa hovori: Ja nic, ja muzikant!
Skus si precitat co si v tejto teme vyprodukoval a zamysli sa nad tym aka je sanca uspiet s odvolanim.
Skus si precitat co si v tejto teme vyprodukoval a zamysli sa nad tym aka je sanca uspiet s odvolanim.
-
Scorpion90
King
Nemyslim, ze zle oznacenie cisla linky ti nejako pomoze. V BA ma raz chytili v nocaku a na listok mi napisali, ze to bolo 01:02. Pritom nocak mal z hlavnej stanice odchod 01:05 ci tak nejako. Skusal som to reklamovat, ale bolo mi to prd platne. Nastastie som mal mesacnik kupeny, len som ho nechal na intraku, takze pokuta bola len par korun 
ja sa vobec nechcem obhajovat tym, ze za to moze spoluziak - proste som si nevsimol, ze uz bol raz pouzity..test napísal:Spoluziak ti dal umyselne vygumovany a uz stiknuty listok, ty chudacik si si to nevsimol, nevedomky si ho pouzil, chytil ta revizor a teraz mas zaplatit mastnu pokutu. Obhajovat sa chces tym, ze za to moze spoluziak, ze ti revizor napisal zle cislo autobusu a este aj zlavu chces. Ako sa hovori: Ja nic, ja muzikant!
tak ako o tom nemusel vediet spoluziak, tak ani ja. aku zlavu checm? vstal si rano zle z postele? len som sa pytal, kolko budem platit, ked som student a mam o tom aj doklad. co ti na tom tak neda? ci mas proste tendenciu sa spravat ako debil?
Je uplne jedno či si dieťa, študent, občan v stredných rokoch alebo dôchodca pred 70tkou. Výška pokuty je stanovená na 100 násobok ceny základného CL (0,55€), teda 55€ pre VŠETKÝCH.
A odvolávať sa na to, že si si nevšimol, príp. nevedel si, že CL bol už použitý je zbytočnosť. Neuznajú ti to.
A odvolávať sa na to, že si si nevšimol, príp. nevedel si, že CL bol už použitý je zbytočnosť. Neuznajú ti to.
2Pacaveli - To moze povedat kazdi chyteni cestujuci, ktori mal vygumovany a pouzity listok, ze ho dostal od kamarata, bratranca ci spoluziaka. Skus sa zamysliet nad tym preco by mal takuto doslova a dopismena trapnu vyhovorku DP akceptovat. Vobec nehra rolu, ze ci je to tvoja prva pokuta alebo nie a myslim si, ze nad tym odvolanim sa maximalne tak zasmeju a nic viac.
-
Mek
Addict
Aj mne bolo do smiechu, ked som cital tuto temu. Pokutu si zasluzis a pekne ju zaplat.
-
D4vid
Medium Star
Rieš si to zo spolužiakom. Neuspeješ s tým. Platí sa dokonca 55,55€
Ja som platil pokutu po tom, čo som dobehol na električku a kým som sa vydýchal a vybral peňaženku, už boli pri mne, nič mi nepomohlo...
Ja som platil pokutu po tom, čo som dobehol na električku a kým som sa vydýchal a vybral peňaženku, už boli pri mne, nič mi nepomohlo...