Vyhrážka na podanie žaloby za podvod

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Jaccobinho
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Vyhrážka na podanie žaloby za podvod

Príspevok od používateľa Jaccobinho »

Zdravím..
Na Bazoši som jednej pani predal MT Nokia 5300 Xpressmusic. Inzerát s vlastnými fotkami, v inzeráte popis mobilu a príslušenstva, napísal som že je plne funkčný. Napísal som to v nevedomosti, keďže som ho dlhšie nepoužíval a vyskúšal som ho len tak, že som ho zapol spolu so SIM kartou cca na 5 hodín - išiel bez problémov.
Po doručení mobilu mi pani začala písať výhražné SMS že je telefón nefunkčný, že batéria je zlá. Že ho dve hodiny nabíjala a on sa po zapnutí hneď vypol vybiý. Označila ma za podvodníka a obvinila z podvodu. Žiadala vrátiť 15 € (mobil som predal za 25). To som samozrejme odmietol a ponúkol som jej, že jej buď preplatím 2,50$ za Nokia batériu z eBayu alebo jej ju objednám a pošlem (2-3 týždne dodanie). Na toto mi reagovala s tým, že mail si prečítala až na druhý deň a to už bola batéria kúpená - neoriginálna za 9,99 € - priložila blok. Stále žiadala svojich 15 €, na čo som jej povedal, že batériu kúpila draho a som jej ochotný preplatiť max. 5 €. Na to mo odpísala:
Dobre tak 5 Eur na môj účet.

Číslo môjho účtu je 2918xxxxxx/1100.... to mi právom patrí, ostatné sa už vyrieši. Tak čo beriete takúto ponuku?
Súhlasil som, peniaze som ešte v ten večer (piatok) poslal. Peniaze jej museli prísť ihneď, pretože to bol prevod vrámci banky.

Dnes mi napísala SMS:
POSLEDNY POKUS O ZMIER!! Do dnesneho vecera mi mate moznost preplatit cenu baterie + 5Eur ako odskodne. Peniaze mate z mojich Vam poslanych penazi. Mate poslednu sanci, inak zajtra davam na Vas trestne oznamenie!mate poslednu sancu. Tak si vyberte!
Mám jej zaplatiť tie peniaze čo žiada? Lebo ja si myslím, že svoje povinnosti som si splnil.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Vyhrážka na podanie žaloby za podvod

Príspevok od používateľa Grim »

...povinnosti si si splnil, spravil si všetko pre to, aby sa problém vyriešil v prospech oboch strán...trestné oznámenie môže podať, ale pochybujem, že sa s tým polícia bude zaoberať...oni sa nezaoberajú s podstatnejšími vecami...viď. nedávna téma tu na fóre, kedy jeden trtko obťažoval autorovu priateľku po telefóne a polícia s tým nič nerobila...z vlastnej skúsenosti ti viem povedať, že to nieje rozhodne ojedinelý prípad...z toho vyplýva, že aj keď trestné oznámenie podá, zmení sa jediná vec...čistý papier na popísaný...
mr.joda
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mr.joda »

to máš ešte dobre , ja som chcel kúpiť mobil , dohodli sme sa na nejakých podmienkach , poslal som dohodnutú sumu .... a nič , koniec komunikácie ,nemám ani telefón ani prachy ani so mnou nekomunikuje . Cez bazoš nikdy nič nekúpim na dobierku , jedine osobné prevzatie . Trestné oznámenie je zbytočnosť, polícia sa s tým nebude zaoberať, hranica priestupku / trestného činu je 260-300E , dovtedy to ani neriešia , podvodníci sú si toho vedomí
propernex
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa propernex »

pošli hej výpis z IB, že si to zaplatil, a vec požaduješ za vybavenú. Je to málo peňazí trestný čin to nie je, je to priestupok, v tvojom prípade by som sa ničoho neobával
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

nechapem ako moze niekto poslat niekomu neznamemu peniaze len tak, bez nejakej zaruky. Ludia su casto prilis dovercivy: som stal na autobus stanici a nejaky chalan pristupil k druhemu ze ci si nemoze
zavolat z jeho mobilu, ze to potrebuje velmi surne a svoj niekde stratil. Ten mu ho dal do ruky , on vytocil, otocil sa ze s niekym vola a zrazu ho nebolo, utiekol prec.
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

1. V prvom rade nebuď vyplašený, že sa niekto oháňa trestným oznámením (v poslednej dobe ľudia veľmi často argumentujú podaním trestného oznámenia alebo pri obchode je to SOI len kôli tomu, aby druhú stranu postrašili...).
2. Ako radia ostatní, pošli jej screen z IB, že si jej peniaze poslal na účet. To je asi jediný rozumný argument, ktorý ju presvedčí, že si konal.
3. Keď predávam nejakú vec, tak si ju riadne odskúšam... ?
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Pošli ju do <->, že sa s nou ešte naťahuješ. Najlepšie telefonicky, aby sa nemohla oháňať nejakými oznámeniami.
Komisar
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Komisar »

ak je to tak, ako píše autor, nejde o žiaden trestný čin a silno pochybujem aj o priestupku. Takéto veci sa riešia na súde, samozrejme ak ide o vačšie kauzy.
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Ze si jej vobec tych 5€ poslal, ja by som ju poslal do takej p*ce ze by si zmenila telefonne cislo.
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

tak tak.by som jej hlavu osral a nie posielal stara brzda ach jaj
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

ked si poslal peniaze tak sa nemas coho bat, aj ked poda trestne oznamenie je to len precin do 266€ nie este koli 10€ a mas dokaz vypis z banky ze si poslal 5€ ako ste sa dohodli ;)
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Keby s týmto prišla na políciu tak by ju tak vysmiali, že by sa pod zem od hanby prepadla ...
Komisar
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Komisar »

Lubenečko napísal:Keby s týmto prišla na políciu tak by ju tak vysmiali, že by sa pod zem od hanby prepadla ...
Je to banálny prípad ale polícia rieši ešte oveľa menej banálne prípady, napr.

Kód: Vybrať všetko

http://www.sme.sk/c/3417505/za-kradez-2-sumienok-hrozi-petrovi-dvojrocny-trest.html
takže o vysmiati dosť pochybujem.
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

"pretože podobného priestupku sa dopustil počas predchádzajúcich 12 mesiacov" ... a to mu len hrozia 2 roky ... dostal by maximálne podmienku a to je všetko + možno dáku pokutu

A začal to riešiť hypermarket tým, že zavolal políciu ... takže to "museli" riešiť. Predsa len je to niečo iné.
Dnes aj keď ťa niekto ošmekne o 100€ tak s tým polícia nič nezmôže ...
Gangy
Darca
Darca

martiner napísal:
Je to banálny prípad ale polícia rieši ešte oveľa menej banálne prípady, napr.

Kód: Vybrať všetko

http://www.sme.sk/c/3417505/za-kradez-2-sumienok-hrozi-petrovi-dvojrocny-trest.html
takže o vysmiati dosť pochybujem.
Ty si uplne mimo, toto je kradez, uplne ina moralna a hlavne pravna zavaznost.
micronet
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa micronet »

ako to nakoniec cele dopadlo?
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

aj mna by to zaujimalo. Kua a potom sa cuduju ludia ze preferujem osobku pri predaji na bazosi.. ked som predaval HTC, prve tri tyzdne som mal kazdy den zaujemcu, nikto vsak na osobku.. teraz idem predavat dalsie dve, uz sa tesim

inak.. to ze si ona kupila baterku ta trapit nemusi, mala ti vyrobok vratit a ty jej peniaze ak chcela reklamovat. S poslanim 5€ si vysiel v ustrety nad ramec. Tresnym oznamenim je nejak v mode sa ohanat, hlavne v pripadoch ked nejde o trestny cin.. skor je to bububu ako realita..
Jaccobinho
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jaccobinho »

pani sa mi po dvojtýždňovom odmlčaní znovu ozvala, tentokrát už s komickou SMSkou:
Ty si obycajny chudak,kt. podvodom si zaraba. Mas problemy,a hlavne,ze chodis do kostola,na stretka s mniskami. VIEM O TEBE VSETKO,BYT SI ISTY, ZE TIE MNISKY I VASHO FARARA I TWOJU SKOLU INFORMUJEM O TWOJICH PODWODOCH!!!
samozrejme toto si už nenechám ľúbiť, narýchlo som spísal nejaké stanovisko, ktoré som jej hneď odoslal poštou, doporučene (v prílohe)
nemyslíte si, že je to už choré? podľa mňa áno - veď prečo by nepodala trestné oznámenie, ale riešila to takouto chorou cestou? (btw veci čo píše v SMS si dokáže vyhľadať hocikto zadaním môjho mena do Googlu :D )

komédia pokračovala :D :
To nieje tresny cin! Nic sa mi nestane. Hahaha nebojim sa. List je spaleny,nezaujima ma. Hahaha
Prílohy
Stanovisko.pdf
(282.39 KiB) 183 stiahnutí
Gangy
Darca
Darca

To je skutocne nejaka narusena k*rva, treba s nou spravit poriadok raz a navzdy.

Chod podat trestne oznamenie za pokus o podvod, ohovaranie, poskodzovanie mena, vyhrazanie a obtazovanie. Myslim to vazne, nenechaj ju tak, vidis ze to nema v hlave v poriadku treba ju naucit.
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

suhlasim s Gangym, podaj trestne oznamenie, sice nic nedosiahnes, ale aspon jej pride predvolanie na policajnu stanicu a budu ju v tejto veci vypocuvat. (bude poucena ze nemusi vypovedat a tam hasne fajka) Toto bububu od policajtov si ale zapameta. O to viac ak ma menej ako 18nast rokov (mozno, tipujem podla pouzitia W alebo ze "spalila" list)
Napísať odpoveď