Preinštalovanie windowsu
Preinštalovanie windowsu
Chcel by som si preinštalovať windows a narazil som na taký prblém. Mám na PC Windows XP Home Edition 2002 SP 2 a stiahol som si z netu konkretne Windows XP Media Center Edition 2005 SP 2 bootable dvd. Chcem si ho jednoducho nainštalovať ale keď som ho vypálil na disk ako ISO tak som tam dal prezrieť kompatibilitu a napisalo mi že niečo tam nieje kompatibilne. Neviem či sa mám teraz báť alebo to mam ignorovať a v kľude mám reštartovať PC dať do PC to DVD a začať to inštalovať klasicky ? A ešte jedna vec čo všetko sa mi vymaže keď preinštalujem Windows ? Mám na mysli konkrétne či sa mi vymaže aj nainštalovany internet či ho budem znovu inštalovať.
Re: Preinštalovanie windowsu
1. Kde si dal prezrieť kompatibilitu? Čo nebolo kompatibilné?
2. Vymaže sa ti všetko, čo je na aktuálnej systémovej particii, lebo tá sa formátuje.
3. Inštalovať internet, hmm ... Je možné, že budeš musieť inštalovať ovládače, medzi ktorými môže byť aj sieťová karta.
2. Vymaže sa ti všetko, čo je na aktuálnej systémovej particii, lebo tá sa formátuje.
3. Inštalovať internet, hmm ... Je možné, že budeš musieť inštalovať ovládače, medzi ktorými môže byť aj sieťová karta.
Otvoril som disk s windowsom a dal som niekde v inštalacii prezriet kompatibilitu windowsu
A čo ti vypísalo?
Sfotil som ti to :
//obrazky vkladaj do prilohy
//obrazky vkladaj do prilohy
Pravidlá napísal:Zakazuje sa používanie image [ IMG ] obrázkového tagu. Obrázky k príspevkom musia byť vložené ako príloha
Nie je síce tá hláška vidieť celá, ale píše len niečo s upgradom. Pokiaľ spravíš čistú inštaláciu (samozrejme nabootuješ CD), nemal by byť problém.
-
94jakub
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Inštalačku spúšťaš vo win? Alebo to DVD bootuješ?
inštalačku spúšťam vo windowse
-
94jakub
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
No tak ju pekne nabootuj a nes..netráp sa s tým cez Windows.
Ako som už napísal, treba médium nabootovať, žiadna inštalácia vo Windowse.
dobre a ešte jedna vec musím pred inštaláciou naformatovat hardisk aby sa vymazal ? alebo sa vymaže hardisk sám pri preinštalovaní windowsu ?
Pri inštalácii vyberáš partíciu, na ktorú chceš inštalovať Windows a tú aj formátuješ (resp. ju odstrániš a znovu vytvoríš).
narazil som na dalsi problem mne ani nejde na bootovat disk lebo kupil som si novu mechaniku ktora ide na SATA a v BIOSE mi ju nechce najst
Nevidí ti ju ani vo Windowse? Máš ju správne zapojenú?
vo windowse mi ju vidí a ten windows som cez ňu napalil len v biose ju nikde nemam a ked restartnem pc a dvd je v mechanike tak sa nic nedeje a stary system sa normalne spusta
Ak ide vo wine mala by byť vidiet aj v biose a samozrejme ju musis nastavit ako boot drive number 1
samozrejme som nastavil aby bootovalo ako prve cdrom ale mam strasne zlozity bios a neda sa v nom ani dobre orientovat lebo je tam strasne malo veci. už vobec neviem co mam robit.
CD si určite dobre napálil? (Skús nejaké iné, ktoré na 100% ide.) Nemáš náhodou možnosť "Boot menu"? (Ak áno, tak by ti to mohlo pri štarte vypísať (Press "key" Boot Menu).)