Virtual DJ - pripojenie sluchadiel aj reproduktorov
-
Heroes of Rise
Novice
Virtual DJ - pripojenie sluchadiel aj reproduktorov
Dobrý Večer prajem. Už dlhší čas sa trápim s jedným problémom. Mám notebook Asus K50AB z ktorého idú dva audio - výstupy : Na sluchadlá/Hifi (cez JACK 3,5mm) a druhý je na mikrofón. Problém je v tom,ze chcem si vo Virtual DJ nastaviť na jednu stranu pesničku,ktorá bude hrať normálne v reproduktoroch a na druhú stranu si potrebujem nastaviť odposluch,čiže sluchadlá. Mám aj redukciu JACK z 3,5 mm na 2x3,5 mm. Neviete mi niekto prosím Vás poradit,ako by sa to dalo nastaviť??? Vopred ďakujem za každú pomoc... už mesiac sa s tým trápim a neviem si pomôcť 
Re: Virtual DJ - pripojenie sluchadiel aj reproduktorov
Bez dokupenia dalsej zvukovej karty ti to ani nikdy nepojde
...mikrofon je totizto VSTUP.
Potrebujes 2 vystupne kanaly. Ak mas na notebooku iba stereo vystup a konektor pre mikrofon sa neda prepnut na vystup, tak si mozes bud kupit zvukovu kartu, alebo si rozdelis vystup na 2 mono kanaly. VirtualDJ to urcite vie, len si uz nepamatam ako na to. Potom uz len pouzijes tu rozdvojku a odpojis jeden reproduktor, aby ti nehral aj odposluch. Cize to bude vyzerat takto:
Jeden reproduktor bude hrat vystup z mixu, druhy reproduktor bude odpojeny. V jednom sluchadle ti pojde vystup z mixu a v druhom odposluch. Je to lepsie ako nic a sluchadla budes mat len na jednom uchu tak ako to robi vela DJov
Ine moznosti asi ani nie su. Sluchadla by sa dali upravit na mono vystup z jedneho kanala, ale to by si musel strihat kable.
Jeden reproduktor bude hrat vystup z mixu, druhy reproduktor bude odpojeny. V jednom sluchadle ti pojde vystup z mixu a v druhom odposluch. Je to lepsie ako nic a sluchadla budes mat len na jednom uchu tak ako to robi vela DJov
Ine moznosti asi ani nie su. Sluchadla by sa dali upravit na mono vystup z jedneho kanala, ale to by si musel strihat kable.
-
Heroes of Rise
Novice
GothaR napísal:Potrebujes 2 vystupne kanaly. Ak mas na notebooku iba stereo vystup a konektor pre mikrofon sa neda prepnut na vystup, tak si mozes bud kupit zvukovu kartu, alebo si rozdelis vystup na 2 mono kanaly. VirtualDJ to urcite vie, len si uz nepamatam ako na to. Potom uz len pouzijes tu rozdvojku a odpojis jeden reproduktor, aby ti nehral aj odposluch. Cize to bude vyzerat takto:
Ďakujem za radu
Je to niekde v nastaveniach vystupov, ale teraz vDJ nemam a nechce sa mi ho zhanat a instalovat.
myslím, že sa to dá nastaviť aj tak aby išiel zvuk z reproduktorov notebooku + cez sluchatka 
Ano, to mi nenapadlo. Ale zvukovka a hlavne jej ovladac to musia podporovat - moznost brat sluchadlovy vystup a interne reproduktory ako 2 samostatne zariadenia.
-
Heroes of Rise
Novice
A aku zvukovu kartu si mam kupit ? ci to je jedno?
-
johny541
King
- Kontaktovať používateľa:
Mala by postačiť aj ta najlacnejšia, ide o tu možnosť druhého výstupu. Ale zvuk tam bude mizerný no. Pokiaľ máš notebook (nečítal som tému), tak externú zvukovku. Ja to mám teraz vo virtual DJ tak. Z externej zvukovky mi do reproduktorov hraje normál čo má a z notebooku mi ide druhý deck alebo odposluch do slúchadiel. To nastavíš jednoducho.
A inak tú rozdvojku (mono výstupy) nastavíš veľmi ľahko. Aspoň vo virtual DJ to máš doslova aj s obrázkami pre 5 ročné decko. Config - Sound Setup - pri "Outputs" daj sluchátka + reproduktory a v "sound card" daj "mono separated". Potom si už len daj pozor ako ti to rozdelí kanály (respektíve si to nastav) a tak to aj pozapájaj.
A inak tú rozdvojku (mono výstupy) nastavíš veľmi ľahko. Aspoň vo virtual DJ to máš doslova aj s obrázkami pre 5 ročné decko. Config - Sound Setup - pri "Outputs" daj sluchátka + reproduktory a v "sound card" daj "mono separated". Potom si už len daj pozor ako ti to rozdelí kanály (respektíve si to nastav) a tak to aj pozapájaj.
-
junior3
Star
Ak chceš používať VDJ na serióznej úrovni, rozhodne si kúp externú zvukovú kartu. Na začiatok ti stačí aj niečo lacnejšie a používané. Hlavne docieliš tvoje požiadavky. Poznám pár chlapcov ktorí si hovoria "DJ", majú staršie notebooky a zvuk z týchto kariet na doske je otrasný. A to nehovorím keď pustí 128 kbps MP3 stiahnutú z youtube
. Ku tomu používa funkciu Sync a tvári sa ako pán
ale ak ti stačí zvuk ako z plechovky, doma na hifi veži, zvukovku nekupuj 
junior3 - s takými "DJ's" sa v poslednom čase roztrhlo vrece 
-
junior3
Star
tomu ver, až je to nepríjemné ako sa títo chlapci neviem o čo pokúšajú a dnes si skutočne každý dement napíše pred meno "DJ" popri tom o hudbe, resp. zvuku nevie nič... len aby to hralo... hm, skôr chrčalo 
-
Heroes of Rise
Novice
-
junior3
Star
Sranduješ?
bavíme sa o zvukovej karte na "počúvateľnej" úrovni. Ak chceš niečo základné, odporúčam ti zvukovku Behringer, tie sa dajú zohnať za ~30 €. Napríklad http://muziker.sk/nahravacie-studio/usb ... ntrol.html má 1 vstup/1 výstup + výstup na slúchadlá. Ak chceš niečo lepšie za prijateľnú cenu, potom si kúp ESI MAYA 44 USB.